Тръмп срещу Байдън - кой ще е следващият президент на САЩ?

Политологът Румяна Коларова в ефира на Bulgaria ON AIR
3 ное 2020 12:30, Анисия Иванова
46

Тръмп срещу Байдън. Кой ще е следващият президент на САЩ?

"Позицията на Тръмп по отношение на ЕС е да се държи на дистанция и да защитава еднозначно американските интереси. По принцип линията на демократите е свързана с ценностите на либералната демокрация - отстояването им, налагането им. Традиционните общества навсякъде се бунтуват срещу това. Когато говорим за традиции и християнска идентичност, трябва да имаме предвид, че всички затворени християнски общности в САЩ се обявиха срещу Тръмп", заяви политологът Румяна Коларова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ демократите в САЩ отстояват идеите за равенството и толерантността и това ще бъде водещ мотив за тях.

"В заключителната си реч Байдън подчерта, че най-важното за него е отстояването на основните американски ценности - това е идеята за толерантността, равенството. Нещо, което неизбежно ще бъде на дневен ред, като се има предвид коронакризата. Тя постави един много важен проблем - за заплахите и уязвимостта на нашите общества като цяло, постави проблема за достъпността на публичните ресурси. Това е най-важният проблем на всяка политика", коментира Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея американският държавен глава Доналд Тръмп бил привърженик на "модела на Дивия запад".

"Като цяло моделът, който Тръмп налага, е моделът на Дивия запад. Всеки сам си гарантира сигурността - това е принципът, който Тръмп следва. Ти можеш да следваш тази политика в едно общество, което е достатъчно богато и добре уредено. Но когато имаш такъв тип заплаха като COVID-19, нещата стават несигурни", подчерта политологът.

И изрази мнение, че за администрацията на Тръмп България е изиграла ключова роля заради Израел. Тя изтъкна, че страната ни геополитически трябва да се налага като част от ЕС. Трябва да се налагаме не като периферия и като Изток, а като приобщаващ фактор, убедена е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
За тръмп преди 3 години
Соро. соид. на сгаан да се чете
35
2
 
3
 
! Отговори
За тръмп преди 3 години
Много е важно Тръмп да спечели.Това ще е началото на края на всякаква *** сгаан.По продажните медии само спящият джо печели, но в реалният живот е друго.Имам приятели в сащ и те вече гласуваха за тръмп - за да може "милиони микроби да измрат"
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ. поразително приличат на късния СССР. Там накрая слагаха да управляват само старци, които умираха, през няколко месеца.В САЩ сега изборът е между двама дементни старци. Това, че единият си боядисва косата, не го прави по адекватен
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това недоразумение какво разбира от изборите в САЩ ???
32
0
 
2
 
! Отговори
Dark Winter преди 3 години
Dark Winter :)
31
1
 
5
 
! Отговори
WW преди 3 години
До Анонимен,,Всеки знае че ще е Тръмп,, В повечето случаи когато се каже нещо подобно - става обратното.
30
0
 
10
 
! Отговори
Къде преди 3 години
Има равенство бе Румянке?Винаги едни са по равни от други!И в най-бедното племе,къщите на вожда и шамана,са най големи и представителни!Човек е свободен,колкото може!
29
1
 
4
 
! Отговори
Балънтайн преди 3 години
Тръмп срещу Байдън - кой ще е следващият президент на САЩ?---------Зависи от BLM и Антифа!
28
8
 
16
 
! Отговори
.. преди 3 години
Който и да спечели - в САЩ ще е СТРАШНОО следващите месеци. Измама при изборите е почти 100% сигурна,гражданска война СЪЩО....
27
12
 
9
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
От къде разбра, че Примитивна Рус е най-голямата военна сила на планетата, бе другарю! Такова фантазьорско твърдение може да има само човек, който се шегува, или пък е човек който не се шегува , а просто е селски комунист с промит мозък. Иначе, всички оръжия, които притежават крепостните мужици са конвенционални и не струват пет пари, сравнени с космическите въоръжение на Пентагона. Вземи се скрий някъде другарю, защото не си и смешен, а жалък! НАТО-вец
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера само докога ще ни занимавате с тая повлекана.Хем грозна,хем гламава.Тя самата не знае къде се намира,тръгнала изборите в САЩ да"анализира".
25
0
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
TRUMP 20 20 YEAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
24
5
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Анонименрусия има ли ударни групи самолетоносачи - нерусия има ли оръдия на принципа на магнитния ускорител - не.русия клонира ли китайска хиперзвукова технология -даиндийците върнаха ли договора за руските самолети - да.индийците.говори ми за фактическо военно превъзходство, само когато темата засяга китай, и нато.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на фактическото военно превъзходство Москва съвършено не я засяга невижданата по мащабите си кампания на истерия, разгърната от НАТО, а що се отнася до вашингтонските и брюкселските герои, то тяхното мнение отдавна е безразлично за Кремъл. Москва не очаква нищо от изборите в Америка. Русия е най-голямата военна сила на планетата и за Русия е напълно безразлично кой ще спечели дали демократи или някои други.
22
7
 
25
 
! Отговори
Four more years преди 3 години
Естествено, че Тръмп ще спечели. В САЩ все още има достатъчнохора със здрав разум, които да не допуснат комунист да стане президент.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
начи глеам Трънпинчу, пускам бруталнатаПръдня и ...еми тя звучи като него ве!!!! моятГъз става идеален кандидат за президент!!!! той затуй навремето Трънпин купуваше прадни от мен, за да се учи да говори
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигне ли се до гражданска война, край и с Русия. Петрола ще поевтинее главоломно, а това бута матюшката в канала. Така че всички алкашами които се радват на гражданска война в САЩ да дръпнат на ръчна....Само предупреждение! После да няма изненадани!
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В най - голямата "демокрация" е най - недемократичният закон. Всъщност хората не избират пряко президента и броя на гласовете не винаги отчита реалният вот!Поне в Путиландия не е толкова сложно - 99.99% гласовете са за Путин.
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигне ли се до гражданска война, край и с Русия. Петрола ще поевтинее главоломно, а това бута матюшката в канала. Така че всички алкашами които се радват на гражданска война в САЩ да дръпнат на ръчна....
17
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп печели безапелационно !!! Но БГ журналисти и политолози са слугги на глобализма и поддържат рефрена .... Тръмп 2020 в името на свободата !!!