Байдън поведе в Джорджия, доближава се до Белия дом

Кандидатът на демократите има напредък и в Пенсилвания
6 ное 2020 12:45, Елка Василева
169
Байдън поведе в Джорджия,  доближава се до Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън вече води пред президента републиканец Доналд Тръмп в ключовия щат Джорджия, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски медии. Това означава, че Байдън се приближава все повече до победата.

Телевизиите Си Ен Ен и Фокс нюз съобщиха, че в Джорджия демократът вече има преднина от 917 гласа пред президента при обработени около 99 процента от бюлетините. Преброяването продължава.

До момента Байдън си е осигурил подкрепата на 253 електори. За победа при гласуването в 538-членната Избирателна колегия са необходими 269 гласа.

Джорджия има 16 електори. Ако Байдън спечели там и запази преднината си в друг ключов щат - Аризона, който носи 11 гласа в Избирателната колегия, той ще е новият президент на САЩ.

Кандидатът на демократите ще получи допълнителна охрана от агенти на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА. Байдън планира да остане още един ден в Уилмингтън, щата Делауер, откъдето е възможно да произнесе реч.

Още по темата

Сега кандидат-президентът от Демократическата партия и щабът му са охранявани от десетина агенти на Сикрет сървис. Службата ще изпрати днес още свои служители, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници.

Седемдесет и седем годишният Байдън ще стане следващият президент на САЩ, ако успее да спечели в щата Пенсилвания, или като победи в два от щатите от триото Джорджия, Невада и Аризона.

Възможностите за победа на Тръмп са по-ограничени и за да го постигне, той трябва да запази преднината си и в Пенсилвания, и в Джорджия, като същевременно надделее над Байдън или в Невада, или в Аризона.

В Пенсилвания, която носи на победителя там 20 електори, Байдън съумя да намали преднината на Тръмп до малко над 18 000 гласа в ранните часове на деня. В Джорджия, осигуряваща 16 електори, изоставането на Байдън от Тръмп се стопи до около 450. Продължава преброяването на бюлетини от районите, които традиционно гласуват за демократите, в това число градовете Филаделфия и Атланта.

Междувременно преднината на Байдън в Аризона се стопи до около 47 000 гласа, а в Невада той има преднина от едва 12 000 гласа.

В ранните часове на деня Тръмп пусна няколко туита, в които повтори твърденията, които направи малко по-рано от Белия дом. "Аз СПЕЧЕЛИХ лесно президентския пост на САЩ при ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ЗАКОННИТЕ ГЛАСОВЕ" написа той в Тwitter, без да даде доказателства в подкрепа на твърдението си. Заради това социалната мрежа маркира поста като подвеждащ, както направи вече няколко пъти в дните след изборите, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
7
 
! Отговори
агент в черно преди 3 години
Тръмп не признава демократичните избори. Става много опасен за демокрацията.Неговите привърженици в България също могат да извършат тъмни дела. Трябва да бъдат разследвани. Какво е "Тръмп общество"? Тайна антидемократична организация, непризнаваща демокрацията, демократите и изборите?Агентите на Тръмп в България нямат място.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив, цветовете в щатите са обърнати.Червените, републиканци са нещо като ГЕРБ, докато сините демократи са социалисти като БСП..
32
2
 
1
 
! Отговори
кой спечели последно преди 3 години
Китайските Комунистили или ЕВреите?!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата кандидати не стават за нищо!Даа, ама ф 16 блок 70 става за всичко и може да лети и да пуска бомби.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е рептил, то му личи по кожата която само не е на люспи. И с този makeup изглежда на змия очеларка. Всъщност е много по - голям рептил от една обикновена змия.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не признава демократичните избори. Става много опасен за демокрацията. Неговите привърженици в България също могат да извършат тъмни дела. Трябва да бъдат разследвани. Какво е "Тръмп общество"? Тайна антидемократична организация, непризнаваща демокрацията, демократите и изборите? Агентите на Тръмп в България нямат място.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kak moje izkukal durtak da stane prezident i to ne kude da e , a v USA .Ne e normalno .
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Те дъното го стигнаха когато избора упря до Тръмп и Хилари. Сега вече го копаят.
26
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Обама/Байдън. - 6 войни за осем години!Тръмп. - 0 войни!Пригответе се за войни,бежанци и страдание!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нашта маала Байдън поведе повече от Тръмп щото Байдън е от Левски а ЦСКА умре и освен тва Тръмп е социалист от БСП и не може поне по една бира да почерпи
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка история е, такава велика държава да предлага двама такива кандидати!Дъното е достигнато!
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата кандидати не стават за нищо!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някви мистични рептили били лошите, а хубавия народен Тръмп с няколко десетки милиарда цъфти :) тука пълно с глупацииии. Той частния тръмп направи такова богатство, без да познава нито един рептил и банка нали:) хахахахах
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички мултимилиардери подкрепят Байдън,за да получат монопол над хората,бизнеса,медиите и ресурсите.Само Тръмп им пречи да разпалят поредица от войни!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ахахаКак на 40? Много ще е стар!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16В много щати вота е замръзнал и май не откриват някъде да са пребройли вота на 100 процента.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тръмп общество" и "Републиканци за България" трябва да се разследват за антиамериканска дейност.
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стетът ще се управлява от един дементирал педофил със ядрено копче във ръката. Краварите удариха дъното.
16
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента тече преврат на рептилите срещу Тръмп!Вдигнали са половината гробища да гласуват за Джо Байдън!Само в Невада откриха десетки хиляди починали в избирателите на обамовата кукла!Нормалния Свят загива!
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байден е на 77/8 години или ,за да изкара 5 годишен мандат ще бъде на 82/3години.. а ако иска до повтори ще отиде на 87/8години така ще бъде и с Бойко...