Джо Байдън превръща борбата с пандемията в основен приоритет

Новоизбраният президент на САЩ с план за управлението си
Обновена: 9 ное 2020 13:43 | 9 ное 2020 13:38, Петя Славова
22
Джо Байдън превръща борбата с пандемията в основен приоритет
Снимка: БГНЕС

Избраният президент на САЩ Джо Байдън ще превърне борбата с пандемията с коронавирус в свой основен приоритет след победата си над Доналд Тръмп, заявиха от екипа му.

Обявявайки първите стъпки в плана му за преход в управлението, екипът му заяви още, че ще има повече тестове и американците ще бъдат помолени да носят маски.

Днес се очаква Джо Байдън да обяви 12-те членове на работна група за борба с коронавируса, предаде БГНЕС.

Доналд Тръмп все още не е признал победата на Байдън, която остава прогнозна, докато някои ключови щати все още преброяват гласовете.

Демократът обаче напредва с плановете си за поемане на властта през януари, след като големите американски информационни мрежи обявиха победата му на изборите още в събота.

Според американски медии:

Байдън ще се присъедини към Парижкото споразумение за климата, което САЩ официално напуснаха;

Той ще отмени решението на настоящия президент за оттегляне на САЩ от Световната здравна организация;

Ще сложи край на забраната за пътуване на граждани от седем предимно мюсюлмански държави;

Байдън смята да възстанови политика от епохата на Обама за предоставяне на имиграционен статут на мигранти без документи, които са влезли в САЩ като деца;

В първата си реч като новоизбран президент Байдън каза, че е "време САЩ да се излекуват" и обеща “не да разделя, а да обедини” страната. Обръщайки се директно към привържениците на Тръмп, той каза: "Трябва да спрем да се отнасяме към противниците си като към врагове".

Той и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис стартираха уебсайт за прехода, като заявиха, че екипът ще се съсредоточи върху икономиката, борбата с расизма и изменението на климата.

Бившият президент на републиканците Джордж Буш-младши поздрави Байдън за победата му, заявявайки, че американският народ може да бъде уверен, че изборите са били по същество честни и че резултатът от тях е ясен. Той поздрави и Доналд Тръмп за проведената от него силна кампания.

Други висши републиканци отказаха да признаят резултата от гласуването. Републиканският лидер в Камарата на представителите Кевин Маккарти заяви пред Fox News, че всички преброявания и правни спорове трябва да приключат и едва “тогава и само тогава Америка ще е решила кой е спечелил състезанието”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ""каза, че ще заключи вируса, не ще заключи хората предполагам като дойде на власт ще въведе повсеместен локдаун както е в Западните страни и да вървят тогава да се оплакват на арменския поп или на когото си искат за либерално гласувалите гласоподаватели говоря или както ДТ би казал да вървят на майната си ...Имаха най добрия президент на света за всички времена и провалиха златния шанс да го задържат но го пропуснаха ми дано да го разберат поне друго не искам искам да се разкайват..
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само жена му носеше маска него не го видях с маска дори на финалните снимки след победата всички са маскирани но той не е това някакъв нов подход ли е. Двоен стандарт така характерен за либералната демокрация. Преди 30г. когато бях на 30г. дори не знаех тези думички, макар че имам богат речник. Колкото и да е бил лош социализма там поне имаше някаква ценностна система например да не се лъже за очевидното, Сега не можеш да кажеш какво мислиш ако не е политкоректно и всеки момент ще ме изтрият....
17
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Сорос и неговата банда пуснаха вируса,сега храненикът му Байдън ще го бири!Верваме...
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клетият старец почна да се изживява като президент, който още не е станал...Това е толкова детинско...
15
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА СЕГА СА ПРИКАЗКИ НА ПАЗАРА!!!НИТО ТРЪМП НИТО ТОЙ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПАНДЕМИЯТА!!!МНОГО ХОРА ВЕЧЕ НАРИЧАТ ПАНДЕМИЯТА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА!А СЗО ОБЯВИ, ЧЕ ВАКСИНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ СЛАГА ЧАК ПРЕЗ СРЕДАТА НА 2021-ВА ГОДИНА!!! ТОВА, ЧЕ УЖ ВАКСИНАТА ЩЕ Е В КРАЯ НА ГОДИНАТА КАКТО ПОЛИТИЦИТЕ КАЗВАХА БЕШЕ ЛЪЖА ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ!
14
0
 
10
 
! Отговори
Точка по въпроса преди 3 години
Амриканците ще бъдат ПОМОЛЕНИ да носят МАСКИ.
13
0
 
5
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Само да напомня,че още не е избран-чак декември.Иначе-добра новина за враговете на Америка и лоша за съюзниците.
12
1
 
6
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
На мен този Джо би изглежда много слаб като личност,щом харесва Обама. Тая Кавала говори повече от него,а той само спи.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ще се носят маски поне четири години.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън е Горбачов. Реформатор за капитализъм с човешко лице.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЖО БАЙДЪН В САЩ=КОНСТАНТИН ЧЕРНЕНКО В СССР!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милания признава победата на Дядо Джо. Милания е най-щастлива от победата на Дядо Джо.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единственото,което му пожелавам е здраве...нищо друго.новоизбраният президент на сащ много ми прилича на последният президент на ссср преди горбачов-константин черненко.помните го нали?той беше болнав човек и бързо се спомина след това.така че мисля,че съвременна америка върви по пътя на ссср.А ДЖО БАЙДЪН Е НОВИЯТ КОНСТАНТИН ЧЕРНЕНКО НА САЩ
6
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
Тоя не се ли казва Джозеф, защо пишат само галеното му име Джо...
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те за това го назначиха евреите чрез манипулация и измама за да затвори икономиката ,тъй като Тръмп твърдо каза че няма да го направи. Еврогейците ги подкупиха яко и си затриха икономиките. Единственият неподкупен и отговорен беше Тръмп.Ако беше спечелил изборите щяха да го гръмнат
4
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ако стават социалистически сащ - защо Путин не му се радва , ама хиччч на Байдън???
3
1
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
НИЕ СМЕ ПО СТАРА ДЪРЖАВА ОТ ТЕЗИ И ЗНАЕМ ЧЕ ДОКАТО РИБАТА Е ОЩЕ В МОРЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СЛАГАШ ТИГАНА !!! ДЕЛАТА ОЩЕ НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ КАМО ЛИ ДА СВЪРШАТ - ТОЙ НЕ Е ВСТЪПИЛ В ДЛЪЖНОСТ - В НАЙ ДОБРИЯТ СЛУЧАЙ НА 20.01.А ДОТОГАВА ВИРУСЪТ ЩЕ ГО ИЗЧАКА ЗА ДА РЕШИ ТОЙ ПРОБЛЕМА !?!. ДОТОГАВА АМЕРИКА ЧЕ Е НЕ В ЧЕРВЕНО А В ЛИЛАВО - ЩЕ СЕ МРЕ ЯКО КАКТО БЕШЕ КАЗАЛ ЕДИН МЪДЪР ПРОФЕСОР !!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста борба е запланувал. Това включва и борба за прилагане на демокрация в арабския свят или латинска Америка
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живеят Социалистическите американски щати!