Мелания Тръмп се готви за екс първа дама, ще стане ли и екс г-жа Тръмп?

Ето какви са вариантите пред нея след 21 януари
9 ное 2020 12:53, Нели Христова
81
Мелания Тръмп се готви за екс първа дама, ще стане ли и екс г-жа Тръмп?
Снимка: БГНЕС

От януари следващата година Белият дом ще си има нова стопанка - Джил Байдън. А сега, след загубата на Доналд Тръмп, настоящата първа дама Мелания Тръмп трябва да реши каква ще е следващата й стъпка и следващата фаза от живота й.

Последните няколко дни от предизборната седмица бяха толкова бурни, колкото последните почти четири години във Вашингтон. Но доста типично за нея, тя се появи само веднъж - в Белия дом с президента в ранните часове на сряда сутринта. От тогава Мелания не се е появявала на публично място.

Междувременно американците нервно гризяха ноктите си, докато преброяването продължаваше. Джо Байдън беше обявен за следващия президент на Америка в събота сутрин. Тръмп публикува много туитове с главни букви, които настояваха за спиране на преброяването на гласове, които са пристигнали по-късно. Той заяви, че е спечелил изборите "с много", а в четвъртък вечерта Тръмп отново държа пресконференция, в която отправи своите обвинения за фалшифициране на изборите, които бяха толкова шокиращи, че много медии прекъснаха живото предаване по средата.

Разбира се Мелания Тръмп не беше там. В петък сутринта в нейния акаунт в Twitter се появи пост за болница, която тя посети миналата година в Бостън, сякаш не се случва нищо необичайно.

И така, след като демократът Джо Байдън бе обявен за победител, какво следва за Мелания Тръмп? Ще се върне ли към предишната си роля на отдадена майка и богата дама в свободното си време, пътувайки от едно имение на сем. Тръмп до друго? След 21 януари ще се върне ли тя в своя мезонет в Trump Tower в Ню Йорк или ще се насочи към спа центъра Mar-a-Lago в слънчевия Палм Бийч, Флорида?

Въз основа на това, което видяхме в последните четири години, тя едва ли ще разкрие своите планове. Но мястото, където гласува, може би съдържа някакъв намек: Тя пусна своя глас лично във вторник в окръг Палм Бийч, където сем. Тръмп са се регистрирали да гласуват и където се намира официалната им резиденция.

"Предполагам, че Мелания Тръмп ще се върне във Флорида - или може би ще успее да убеди съпруга си отново да направят Ню Йорк тяхна официална резиденция за да продължи начина на живота, който е водила преди да заживее в Белия дом", прогнозира историкът Катрин Джелисън, професор по история в университета в Охайо, пред USA TODAY.

Но преди това тя ще се заеме с декорирането на Белия дом за последния коледен сезон на семейството й там, казва Анита Макбрайд, която бе бивш шеф на кабинета на първата дама Лора Буш, а сега ръководи инициативата за наследството на Първите дами в Американския университет.

Загубата на изборите идва с "известно разочарование от липсата на възможността да бъдеш в Белия дом отново, след като си работил толкова усилено за това", казва Макбрайд. "Преминавате през етапите на загуба, защото това е загуба. Мисля, че Мелания Тръмп ще се съсредоточи върху нейното семейство и сина си Барън - да му помагане да премине през този преход най-вероятно ще бъде най-важната й цел."

Но може ли някой да вини Мелания Тръмп, ако тя се готви да напусне Белия дом с известно облекчение, освобождавайки се от недефинираната, неплатена работа под високо напрежеие на първата дама и предавайки я на бившата втора дама Джил Байдън?

Защо? Четири години Мелания води почти постоянни битки с масовите медии. Заливаше я потоп от токсични публикации в Twitter от критици, които не разбираха нейното отсъствие от публичния живот. Критикуваха нейните модни избори, начинът, по който декорираше Белия дом. Преследват я и продължаващите разговори и съдебни дела за предполагаеми измами в миналото на съпруга й. Тя бе обвинена, че е първа дама, която не изпълни амбициите и целите си, особено в борбата с онлайн тормоза, често практикуван от съпруга й.

Медиите непрестанно обсъждаха й връзката й с Доналд Тръмп. Неведнъж тя бе фотографирана с посърнало лице, а няколко клипа я уловиха как изтръгва ръката си от тази хватката на съпруга й. След това се появиха купищата биографични книги с разкази, включително и една от бивш приятел, който рекламира труда си, като пусна тайни записи от разговори с Мелания, улавяйки презрението на първата дама към някои аспекти от нейната роля и запознаването й с англосаксонските експлетиви. "Бих могла да кажа, че съм най-обижданият човек в онлайн пространството в света", оплака се тя пред ABC в едно от малкото си интервюта.

Накратко - би било разбираемо, ако Мелания остави всичко това зад гърба си с чувство на избавление.

"Мисля, че Мелания вероятно тайно ще бъде облекчена", казва Кейт Андерсен Брауър, журналист и автор на книги за Белия дом, включително "Първи жени", за съвременните първи дами. "Тя никога не е искала това да й се случи."

"Тя се чувства така, все едно не може да направи нищо правилно. Но въпреки че всяка първа дама се чувства така в даден момент, тя има недостатъка да бъде омъжена за някой, който е изгорил всеки мост с миналото й", казва Андерсен Брауър.

Родена и израснала в Словения (бивша част от Югославия), 50-годишната Мелания Тръмп е гражданин на САЩ само 14 години. Но ролята, която се очакваше да възприеме, може да бъде трудна дори и за политически ангажирани и социално разумни жени, родени и израснали в САЩ.

Майра Гутин, професор по комуникация и историк от университета Райдър в Ню Джърси, смята, че Тръмп ще бъде определена за "обикновена първа дама" - такава, която е изпълнила церемониалните отговорности и е стартирала проект за първата дама. Но "тя не беше активистка и рядко заместител на президента", казва Гутин

Ала няма съмнение, че Мелания все пак ще влезе в историята. Тя е първата първа дама от 195 години, която не е родена в САЩ. Първата първа дама, която е бивш модел и дори е позирала гола, както и първата, чиито първи език не е английският. Но освен това, Мелания Тръмп не е направила нищо значимо като първа дама.

Възможно е тя да продължи да избягва медиите, въпреки че се очаква съпругът й да продължи да ги преследва. Той дори може да се присъедини към тях, евентуално създавайки телевизионна мрежа с марка Тръмп, но това все още е само спекулация. Според експертите, тя ще продължи да се опитва да изпраща съобщения чрез дрехите си, но едва ли някой ще й обръща чак толкова голямо внимание щом излезе от Белия дом.

Навярно Мелания ще се върне към ролята на усърдна майка, дори и синът и Барън да е готов да напусне дома им след няколко години. Ще се върнат ли тя и той в Ню Йорк, за да може синът й а се върне в бившето си частно училище в Манхатън или ще остане във Вашингтон, за да може Барън да завърши училище там? Според експертите, нито един от семейство Тръмп няма да се задържи във Вашингтон.

Появиха се и слухове, че може да се стигне и до развод между Доналд и Мелания, като те стъпват на студенината помежду им, която личеше на публичните им изяви.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшно посредствена ,елементарна жена,една от причините Тръмп да загуби изборите,извън шмекериите на демонократите.Джил Байдън,уви,макар и женена за пам,перс е на светлинни години от тази по чудо реализирала се златотърсачка,която за 4 години не си мръдна д,рника да посети родната си страна.Само,извън факта,че новата фърст лейди е доктор на науките.И вижте как е изглеждала преди 40 г,на фона на тая ***.Ако можеше Тръмп и първа дама Джил Байдън да бъдат лицето на Америка,оттам на света.
61
1
 
1
 
! Отговори
Байгън преди 3 години
Тръмп е задействал операцията ОЖИЛВАНЕ и на демократчената-либерасти ще им се стъжни! И на псевдомедиите като CNN и подобни ще им лъсне насрания ***!
60
3
 
14
 
! Отговори
смях преди 3 години
как може СНН да обяви кой е победител!!!?? пак по тази скапана телевизия показаха един *** как рони фалшиви сълзи как демона Тръмп спирал добрите мюсулмани да ходЯт в сащ И как разделял децата от майките имигранти.....
59
6
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Ел сайт "Днес" на "заплата" ли е при някоя НПО на САЩ !?Мелани живее в едното крило на Белият дом.а Доналд май на другото или нещо таквоз ...и Мелани ще иска развод след напускането на Белият дом,щото се страхувала или не е искал да напусне Тръмп. Имат сключен брачен договор,че Мелани няма право да критикува Тръм по никакъв повод и тя остава засега ,все пак е президент ,а и както виждаме не е нещо добре. .. .
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалните медии и фалшивите медии, като днес.бг, преминаха Рубикона, след като декларираха изборите за приключили и издигнаха победител.
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая вече се е развела, но ще стане след нова година :)Тоя *** ние сме го гледали
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има - Джо, уволнен си! ха-ха
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При комунизма думата оцеляване се отнасяше за животните. Никой не можеше да допусне, че човек до там може да оскотее че да се бори за оцеляването си.
54
4
 
10
 
! Отговори
30 години демокрация преди 3 години
Първи по смъртност в света. Държава от третия свят. 80% от населението живее в бедност.
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58И какви са предимствата когато вилата ти е на врата?
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма имаше много лоши страни, но и големи предимства. Демокрацията има много по-лоши страни от комунизма и незначителни предимства.
51
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам как го търпяла тоя куку 15 години. За сега единствено Путин може да живее в хармония с Тръмп.
50
5
 
10
 
! Отговори
Какво прочетох: преди 3 години
Мелания се готви за секс на екс
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обама получи забележка от Хилъри да не развратничи с деца директно в белия дом. Имейлите ги има навсякъде в нета. Кой ще усмирява лудия Джо?
48
3
 
13
 
! Отговори
до Пич преди 3 години
Мелания говори 5 езика, видяла е цял свят. А ти?
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп има жена и това много дразни ЛГБТ изкълченяците. Друго си Обонго, той си маше ...ъъмм, не зная какво беше онова но имаше паткан.Децата за Байдън, направо в овалния ли ще ги доставят.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо публикувате тези лъжи на глобалистите и СНН?! От щаба на Тръмп вече ги опровергаха.
45
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви каза, че ще има нова стопанка? Може би, имате тясно сътрудничество с електоралнта комисия? Питайте Ал Гор.За камионите с бюлетини на ***, за гласуващите мъртви, за ненормалните проценти гласуващи кога ще видим статия? Защо в Невада са гласували 125% от имащите право да гласуват? При комунизма гласуваха 100% а при неомарксизма гласуват 125%?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рейтеън, производител на известните системи за противоракетна отбрана Пейтриът, стана поредната отбранителна компания, която обяви финансови загуби поради пандемията с коронавирус. Компанията уволнява 20 хиляди работници.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разплащанията между Китай и Руската федерация, в които американската национална валута не участва, достигнаха рекордни нива.