Тръмп си тръгва, но тръмпизмът остава

"Има лов на вещици на нелоялни по високите нива на администрацията"
11 ное 2020 10:52, Ния Христова
42
Тръмп си тръгва, но тръмпизмът остава
Снимка: БГНЕС
Конституцията на САЩ ясно е написана относно за и встъпването на новия президент в длъжност – до 14 декември отделните щати сертифицират изборите, на 6 януари Конгресът одобрява вота, а на 20 януари новоизбраният президент полага клетва. Това обясни пред БНР Асен Асенов, който е доктор по икономика, преподавател в Американския университет във Вашингтон. 
 
"Съдебното оспорване на изборите може да се случи при наличие на доказателства. Големият въпрос е дали има фрапантни изборни нарушения и дали гласовете са правилно преброени", уточни той.
 
"Дори вотът от Пенсилвания да бъде присъден на Тръмп, това няма да е достатъчно за него да промени резултата", коментира Асенов.
 
Издаването на разрешение на правосъдния министър да се направи разследване за изборни злоупотреби, както твърдят от щаба на Доналд Тръмп, според Асенов е "жест за емоционалното му погалване и емоционално признание за всичко това, което е направил".
Още по темата
 
"Няма шансове Доналд Тръмп да бъде следващият президент, въпреки изявленията на високопоставени лица", смята Асен Асенов. "В момента има лов на вещици на нелоялни хора по високите нива на американската администрация", заяви той.
 
Като „твърде вероятно“ Асен Асенов определи това, че на Джо Байдън му предстои да управлява с доминиран от републиканци Сенат. Предстоят балотажи за някои от сенатските места, например в Джорджия.
 
"Тръмпизмът ще остане дори след като Тръмп напусне президентството. Най-голямата борба на Доналд Тръмп в момента е да запази имиджа си, че не е губил – нито в бизнеса, нито в политиката, както и да запази позицията си в Републиканската партия", подчерта преподавателят.
 
"Близо 72 милиона души гласуваха за Доналд Тръмп. На тях също им трябва успокоение, трябва им лидер, който да им каже – вашите гласове не са загубени", допълни Асенов.
 
"Мандатът на Джо Байдън ще бъде много труден първо заради коронавируса, второ – заради икономиката. Америка трябва да прекрати търговските войни, да си оправи отношенията с Европа, да даде надежда за рестарт на отношенията", посочи Асен Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма никаква "търговска война".Просто обонго уреди своите приятелчета демонкрасти да се преместят там и в тяхното джобче да влизат повече парички, не в нашето, или на клиента.И понеже Тръмп ги върна тия писнаха че е "търговска война". Такава няма. Не случайно китаеца не е поздравил байдъна/обонго.25000 демократски медии срещу 500 републиканцки могат да ви заливат с каква ли не помия за "лошия" Тръмп и "добрия" изкукал байгън.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
72 млн които са гласували за Тръмп , което разбира се не е 100%, т.е. има поне още 40%, които са такива по дух, са незаобиколим фактор, другарю байданист.Колко и да се пънете сте никой, освен с парите на милиардерите зад вас и службите , със заплахи и фалшификации няма как да виреете. Дори мечтаете за разправа с тръмпистите, за унищожение и какви ли не призиви чух от либерастките откачалки.Който и да спечели, трябва да е честно, което при вас е невъзможно, затова хората ви мразят.
33
3
 
3
 
! Отговори
Истински троли! преди 3 години
Преди го възхваляваха, сега го оплюват!А аз и преди и сега кавам че жълтата Лисица е сбъркана !Само че новия имератор Палпатин ми е по-старшен!
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ има само един президент и той е Д. Тръмп, бившата робска партия на криминална бИден са крадци...ХВАНАХА ГИ!
31
4
 
7
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Бюлетините на Тръмп са с воден знак. Неслучайно няколко пъти той повтори "Гледайте водата?
30
4
 
12
 
! Отговори
Накрая преди 3 години
Решава,ВС ,а не СNN!Измамата ще бъде разобличена!Бърни и Камалата,се опитаха да Ви метнат!
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не можете да приемете, че Тръмп е кауза пердута! Какво може твой- нищо освен да подчинява порно - актриси с парите, които му е завещал баща му! И вместо да ги удвои и утрои, той фалира няколко пъти. Така както фалира САЩ!
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ направи рязък либерастки завой, който ще им струва скъпо в условията на тежка икономическа криза. Деменцията Байдън ще има изключително труден мандат, очаквам зралищен провал, ако въобще успее да го изкара целия. След Байдън ще дойде отрезвяването и тоталния срив на демократично-комунистическия холивудски цирк.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сюрреализъм:Разликата между САЩ и Беларус е като разликата между трактор и Тесла.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21интересно що няма и грам за такива покъртелни открития и новини ни в бибиси нюз, ни юронюз, ни в алджазира. Нарочно цитирам медии със собственост извън щатите за да няма упреци в пристрастност. Ще погледна в някои новинарски сайтове и от ония континент от обратната страна на земята, но и там не очаквам кой знае какво да излезе. И бай дъ уей, ония служител от пощите в Пенсилвания, дето уж бил видял "чувалите с бюлетини" взел та се бил отрекъл писмено от показанията си...
25
6
 
5
 
! Отговори
nina преди 3 години
#10Вътрешна и външна Тръмпова политика е успешна на думи.Икономическите анализи(факти и статистика) говорят друго.Попитайте Гугъл,икономическите анализи са публична информация
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като този който държи власта в САЩ може да бъде измамен на избори значи е гола вода.Досега винаги се е говорело как тези които управляват една държава манипулират избори за да останат на власт.А в САЩ обратното.
23
4
 
5
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
И какво се чудят тези от САЩ? Да направят Тихановска президент на САЩ. Според рекламите от европейските лидери и най-вече от Германия тя е свръхчовек, много способна, което ще е добре за САЩ. И така : ТИХАНОВСКА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ!
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На *** балкански,колкото и да му се иска да продължи *** американски,няма да стане. Поскърбете малко,ще ви мине скоро.
21
4
 
14
 
! Отговори
Сюреализъм преди 3 години
До Анонимен"Председателят на ЦИК на САЩ казва, че фалшификации няма, но нищо."То и в Беларус така казаха - но Щатите не вярваха - сега какво е различното?
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕТО ВИ НОВИНА:-ТЕЖЪК УДАР ЗА БАЙДЪН- СЛЕД ПОВТОРНА ПРОВЕРКА НА БЮЛЕТИНИТЕ ПУСНАТИ ПО ПОЩАТА НА КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ МУ ОТНЕХА ПЕНСИЛВАНИЯ И ТОЙ СЕ СРИНА ДО 159 ГЛАСА.1,9 МИЛИОНА ДУШИ КОИТО СЕ ВОДЯТ ГЛАСУВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ МИНАЛИЯ ВТОРНИК СЕ ОКАЗАХА,ЧЕ СА ПОЧИНАЛИ .ТЕХНИТЕ( ГЛАСОВЕ) СА БИЛИ ПУСНАТИ ВСЕ ПОЩАТА. В 353 ОКРЪГА СА БИЛИ ПРЪСНАТИ ТЕЗИ(ГЛАСОВЕ) И ВСИЧКИ ЗА ЗА БАЙДЪН .
19
2
 
8
 
! Отговори
Айде сега! преди 3 години
Опитват се да ни убедят че измамата е вярна?Айде - Америка го заслужава!:)
18
19
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Расиста няма да се върне на власт, колкото и да ви се иска.
17
9
 
18
 
! Отговори
:))) преди 3 години
Байдънистите крещят като изоглавени,ама нещо не им се получава!
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп се дере, че изборите са фалшифицирани и 80те% се вързаха веднага. Председателят на ЦИК на САЩ казва, че фалшификации няма, но нищо. Това е същото, като вярата, че само Мангъров всичко разбира, а останолите всички са и--диоти.