Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент

Той ще е най-възрастният президент на САЩ
20 ное 2020 18:58, Елка Василева
113
Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент
Снимка: архив, БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навършва днес 78 години. След точно два месеца той трябва да поеме управлението на една политически разделена страна, която се сблъсква с най-тежката здравна криза от един век, висока безработица и дебати за расовата несправедливост, предаде Асошиейтед прес.

Докато се бори с тези въпроси, Байдън ще се опита да постигне още един подвиг - да покаже на американците, че възрастта не е проблем и че той е в състояние да изпълнява своите задължения като президент.

Байдън ще встъпи в длъжност като най-възрастния президент в американската история, измествайки Роналд Рейгън, който през 1989 г. напусна Белия дом на 77 години и 349 дни.

Още по темата

Възрастта и здравето както на Байдън, така и на президента Доналд Тръмп, който е на 74 години, бяха теми, които тегнеха по време на надпреварата за Белия дом, чийто изход беше решен от по-млад и по-разнообразен електорат в момент, когато САЩ са изправени пред множество важни въпроси.

През цялата кампания Тръмп не пропускаше възможност да изтъква гафовете на Байдън и да настоява, че демократът няма достатъчна острота на ума, за да ръководи страната.

Както критици, така и някои поддръжници на Байдън се тревожеха, че той изпраща погрешно послание за своята издръжливост, като следва сравнително лек график с обществени ангажименти, докато Тръмп кръстосва важни за изборите щати. Демократът обосноваваше лекия си график с това, че проявява предпазливост по време на пандемията от коронавирус.

Сравнително напредналата възраст на Байдън също така придава по-голяма значимост на качествата на неговия екип, смятат експерти.

Решението му да избере почти 20 години по-младата сенаторка Камала Харис за свой кандидат за вицепрезидент на практика беше признание, че въпросът с неговата възраст има значение. Байдън описва себе си като преходен президент, но не изключва възможността да се кандидатира за втори мандат, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вицето му няма търпение да му заеме мястото - личи й на лицето.
72
0
 
3
 
! Отговори
О.Н. преди 3 години
До статистикВ САЩ първо се регистрираш, че ще гласуваш и когато дойде времто за гласуване те броят!!!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет мандата му давам. Йода.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на 78 дедо байдън гаври жалкия бай дончо тръмп.
69
3
 
8
 
! Отговори
Историчка преди 3 години
До ха-ха-хаТо и ние пенсионирахме Тодор Живков на 78 години като мислехме, че е стар, а Байдън на 78 започва мандата си на президент, ха ... ха!
68
3
 
16
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Байдън може да е на 78г,обаче човекът,който реално ще управлява САЩ(Сорос) е на 90!Геронтокрация отвсякъде!
67
2
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До Последни НовиниУ нас само ДПС може да се похвали с резултат над 100% гласували и то само за тях.
66
3
 
9
 
! Отговори
статистик преди 3 години
в Австралия, където гласуването е Задължително и се наказва с Глоба, ако не гласуваш, не могат да минат 95% активност, по 3 причини:* починали наскоро хора и още неотстранени от листите* преместили се, включително в друга държава* по една или друга причина, такива които не гласуват и си плащат глобатакъм момента в САЩ има 3-цифрен брой общини с 96% или повече избирателна активност, което е невъзможно на база многогодишният опит на Австралия!
65
2
 
13
 
! Отговори
Спиди Гонзалес преди 3 години
На тази снимка изглежда енергичен, но всички сме го виждали на живо и знаем, че всъщност е изкуфял и муден дядка със слаба ориентация за време и пространство.
64
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Путин Байдън не му харесва.И до днес не можа да се насили да го поздрави.Просто Тръмп си беше негов човек. И го поздрави още на другия ден след избирането му.И сега целия руски тролиат е включен в оплюването на Байдън и величаенено на Тръмп.Действайте, друзя. Всеки си заработва хляба по различен начин.
63
3
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Джо Байдън?Не, предпочитам Джак Дениълс!
62
2
 
3
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Няма как Китай да не задмине САЩ , само като видиш техния диктатор какво уверено изражение има , а американските.... - и той като папата-наци ще избута година-две и после ще го сурнат .
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътник!
60
4
 
17
 
! Отговори
Последни Новини преди 3 години
вече имаме Община в САЩ, в която почти 250% от населението имащо право на глас в тази община е гласувало и още 18 общини с над 100% - това са Честни и Демократични Избори, каквито дори и в Африканска Диктатура не е имало!
59
4
 
7
 
! Отговори
КГБ , CIA , ФСБ преди 3 години
Тоя има само ветрове в кратуната .... Нека мумията да си почива в мир и опикава памперсите ......
58
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Ч то Брежнев беше по-млад???
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Описвал се бил като преходен президент да мине и да замине и да няма следа от извратеността с коронавируса наречен ковид19. Всичката работа на либералите и демократите е такава преходна, проверете въпросната фракция как се нарича в Европейския парламент и ще паднете от стола, цялата либерална пасмина в ада да гори дано да се възстанови живота от преди ковид но по божия воля ще стане това либералите ще отидат в баздната. Тръмп форевър в сърцата на обикновенните хора беше една опора.
56
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е ВЕЧЕ ФАКТНО МНОГО ПО ДОБРЕ ЩЕ ЗВУЧИ АКО Е : ТРЕТА СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНАБАЙДЪН ДА Е ЗАПОЧНАЛ ВОЙНА ОЩЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2021 ГОДИНА !!!!А КАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ НЕПРЕСТАННО МУТИРАЩОТО ЗВЕРЧЕ ДА СЕ ПРЕМИНЕ КЪМ ЯДРЕНА ВОЙНА!
55
4
 
8
 
! Отговори
до 58 преди 3 години
Кемъла на първичните избори събра 0.1% от вота, а скоро ще е Президент. 3-на измама, веднъж подменяш Тръмп с Байдън с фалшифицирани избори, после подменяш Байдън с Кемъла, поради смърт или ниво на деменция, при което не може да функционира. А Кемъла е един от най-непопулярните кандидати с един от най-ниските резултати на първичните избори. Изобщо, това е най-Великата Демокрация на Планетата. Обаче, проблема не е в САЩ, проблемът е че са инфилтрирани от чужди агенти и явно не го осъзват!
54
0
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Освен, че е най-стар, това вероятно ще е първият им президент с толкова силна форма на деменция. И това няма как да се скрие. Трябва да положат много усилия, за да не се опикае на някоя официална среща. По всичко личи, че няма да изкара мандата, едва ли ще изкара и една година. Очевидно реалният кандидат е Камала Харис. Трудно обаче щеше да мине на избори - хем църна, ем жена.