Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент

Той ще е най-възрастният президент на САЩ
20 ное 2020 18:58, Елка Василева
113
Байдън стана на 78 г., описва се като преходен президент
Снимка: архив, БГНЕС

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навършва днес 78 години. След точно два месеца той трябва да поеме управлението на една политически разделена страна, която се сблъсква с най-тежката здравна криза от един век, висока безработица и дебати за расовата несправедливост, предаде Асошиейтед прес.

Докато се бори с тези въпроси, Байдън ще се опита да постигне още един подвиг - да покаже на американците, че възрастта не е проблем и че той е в състояние да изпълнява своите задължения като президент.

Байдън ще встъпи в длъжност като най-възрастния президент в американската история, измествайки Роналд Рейгън, който през 1989 г. напусна Белия дом на 77 години и 349 дни.

Още по темата

Възрастта и здравето както на Байдън, така и на президента Доналд Тръмп, който е на 74 години, бяха теми, които тегнеха по време на надпреварата за Белия дом, чийто изход беше решен от по-млад и по-разнообразен електорат в момент, когато САЩ са изправени пред множество важни въпроси.

През цялата кампания Тръмп не пропускаше възможност да изтъква гафовете на Байдън и да настоява, че демократът няма достатъчна острота на ума, за да ръководи страната.

Както критици, така и някои поддръжници на Байдън се тревожеха, че той изпраща погрешно послание за своята издръжливост, като следва сравнително лек график с обществени ангажименти, докато Тръмп кръстосва важни за изборите щати. Демократът обосноваваше лекия си график с това, че проявява предпазливост по време на пандемията от коронавирус.

Сравнително напредналата възраст на Байдън също така придава по-голяма значимост на качествата на неговия екип, смятат експерти.

Решението му да избере почти 20 години по-младата сенаторка Камала Харис за свой кандидат за вицепрезидент на практика беше признание, че въпросът с неговата възраст има значение. Байдън описва себе си като преходен президент, но не изключва възможността да се кандидатира за втори мандат, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
2
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Бай Дън и Бай Дон трябва и двамата да се омитат от Белия дом. Там трябва да бъде някой млад и готин тип. Примерно Клуни или Кани Уест. И без това позицията е фиктивна, трябва да е някой, който дава храна за масите.
52
1
 
6
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛОЛА ИВАНОВА !
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът на малцинствата. Тежко на белите хора в Америка! И този е бял, ама не му пука за своите.
50
1
 
7
 
! Отговори
Въпросът е преди 3 години
ще доживее ли Бидоня до 80.
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50Такива ли са московските опорки?
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да започнат залаганията при букитата -Преди ***, колко войни ще направи дъртака:а - 5б - 10в - 15Бонус:Каква е вероятността войните да бъдат в Източна Европа:а - 100%б - 95%в - 90%
47
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО НЯКОЙ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАПАЛИ НЕ ВОЙНА, А МЕГА ВОЙНА ТО ТОВА Е ДЖО БАЙДЪН-------------------ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОФИЦИАЛНО ЗАПОЧНА ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ !!!КОВИД39 Е И ЩЕ БЪДЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ТЪЙ КАТО ВИРУСОЛОГ ВЕЧЕ ОБЯВИ, ЧЕ КАКВАТО ЩЕ ВАКСИНА ДА СА СЪЗДАЛИ ТЯ ЩЕ РАБОТИ САМО ЗА СЪОТВЕТНИЯ ЩАМ ИЛИ НЯКОЛКО БЛИЗКИ ЩАМА А ЩАМОВЕТЕ НА КОВИД29 СА ВЕЧЕ НАД 500
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е преходно освен любовта и вселената.Републиканеца Тръмп губи тези избори от Демократите.Това вече е очевадно.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преходен е. Скоро ще се мумифицира.
44
3
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Важи приказката, че като няма кво да кажеш, щот си слабоумен тръмпофреник, не намесвай името на господ в деградиралите си опити за мисли. Чак пък и с главна буква го пише. Надяваш се някой да те вземе за християнин, безбожен ориенталецо...
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38Фейк, бе байно. Пар екселанс! Щом се вързваш на такива неща, ясен си ми. Байдън говори без айтокю, за разлика от корпулентния и интелектуален хипопотам Тръмп, който има три монитора пред себе си.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНВ кой щат гласува?
41
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДЖО БАЙДЪН МЕ ПЛАШИ КАЗВАМ ВИ ГО СЪВСЕМ СЕРИОЗНО!!!ПОДКРЕПИХ НЕГО ЗАЩОТО ТРЪМП ТОТАЛНО КЛЕКНА НА ПУТЪННО ДЖО ИМА ИЗЛЪЧВАНЕ НА СЪЩЕСТВО ИЗПЪЛЗЯЛО ОТ МРАКА И СПОКОЙНО МОЖЕ ДА Е ГЛАВЕН ГЕРОЙ ВЪВ ФИЛМ НА СТИВЪН КИНГ И ТО НЕ ОТ СТРАНАТА НА ДОБРИТЕ!
40
5
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Аз не съдя Тръмп по налудничавия му външен вид,а по това,което говори и как го прави - чрез туит, говори за пиене на белина, че няма вирус, хаос в управлениетп,всичкчо това от простотия. А дали е умен - самият той признава,че не чете. Ти как искаш да знаеш,като не четеш! Нонсенс. Невъзпитан е, това е очевдно също, не цени мнението на другите,когато не съвпада с неговото, не е самокритичен,което също е белег на простотия, при него изключителна!
39
1
 
1
 
! Отговори
ким чен ун преди 3 години
До Джеронимо Тук важи приказката че Господ е събирач .Демек между теб и откачалката Байдън разлика няма и двамата сте ампири куку .
38
1
 
3
 
! Отговори
донос преди 3 години
11 от 'футболистите" на ФК Лесни със професионални договори днес били хванали Ковид и отложиха мача с ЦСКА,ХАХАХАХАХАХАХАХХАААМУХАХАХАХАХАХАХАХА,.Кои са футболистите,кога са ги тествали,кой ги е тествал,протокол,резултати хахаха не става ясо,ЕХ ПРОКОБООО
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва много много простотия да се свалиш сам след като русаците са те назначили за президент на САЩ. С простите си действия,отричане на вируса, говорене на глупости по телевизията,управление с туитове, изключитено ниско ниво на речта,незряло поведение,арогантност, изключително грешни решения,от които зависи живота на американците. Така Тръмп заради собствената си простотия и егоцентризъм се самосвали от поста,който му беше подарен с измама от руснаците.
36
6
 
14
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
само Много *** съди по Външен вид дали някой е *** или интелигентен. Освен това Байдън е в тежка Деменция - намери си речта му от тази година, в която 5 минути говори колко са Космати Краката му! Дъщерята на Байдън и в дневника си и в бележките на психиатъра си, твърди че е насилвана сексуално от баща си - документален факт. Сина му е наркоман и педофил - документален факт, снимките и видео файловете са в Интернет. Байдън е получил 1 500 000 000 долара от Комунистическата Партия на Китай!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е президент в момента, отговорът е Тръмп. Всичко друго е измама.
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за паметта на стадото, но за аргументите на троловете е въпросът! Самият Тръмп е завършил с измама,като де факто не е учил. И докато на Байдън не му личи да е *** човек, при Тръмп не можеш да не забележиш,че интелигентността му е като на ученик в гимназията, и е изключително невъзпитан. Хубавото при Тръмп е,че си признава,че не е чел книги и не чете книги,защото са дълги и губи интерес! Какво повече да се каже за такъв ***.