Тръмп отново с твърдения за изборни измами

Те обаче остават непотвърдени с доказателства
3 дек 2020 08:34, Елка Василева
30
Тръмп отново с твърдения за изборни измами
Снимка: архив, БГНЕС

В 46-минутно видеообръщение, публикувано в социална медия, президентът на Съединените щати Доналд Тръмп повтори неподкрепените си с доказателства твърдения за изборни измами, предаде ДПА.

Демократът Джо Байдън спечели изборите, проведени на 3 ноември, но Тръмп отказва да отстъпи и продължава да спори без доказателства, че е имало нередности с тъмните стаички и гласуването по пощата.

Дни след изборите станахме свидетели на дирижирана кампания за миропомазване на победител, въпреки че в множество ключови щати преброяването продължаваше, заяви Тръмп в изказване от Белия дом.

Още по темата

Трябва да се даде възможност на конституционната процедура да продължи. Ще защитим почтеността на вота, като се уверим, че всяка законна бюлетина е преброена, каза той.

Тръмп заяви, че някои бюлетини са подадени от името на починали хора, а изборни урни незаконно са били допълвани, въпреки че изборните власти твърдят, че гласуването е преминало без инциденти.

Ден по-рано американския министър на правосъдието Уилям Бар, съюзник на президента, каза, че министерството му не е открило доказателства за сериозни изборни измами, които биха могли да променят изхода на изборите, припомня БТА.

Екипът от кампанията на Тръмп заведе многобройни съдебни дела подадените по пощата гласове в ключови щати да не бъдат зачетени, но почти всички бяха прекратени поради липса на доказателства.
 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
McDonald преди 1 месец
e история НЕзапомнена!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11

Пишеш на купчина балкански говедари, които не знаят що е то съд. То видя и изслушването. Някой от представителите изобщо нямаха работа, да са представители, но такъв е светът днес.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14

Прав си. Още помня, как затовриха хората като *** за суматии и часове, когато имаше и референдум.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20

Голям разбирач.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви измами какви пет лева? Да грешки има но те са единични в рамките на допустимото както е имало грешки и на изборите през 2016 но тогава никой нищо не каза. За да станат измама грешките трябва да са твърде много и да променят изхода на изборите но такова количество няма. Тръмп винаги води съдебни дела които са дълги и накрая приключват в негова полза но не и този път защото сега е срещу думата на народа. А този път и адвокатите му са смешни. Сидней внесе документи за окръг който даже не съще
18
2
 
0
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 месец
ХА...ХА...ХА........Резултата е 410 -124 ел. гласа за Тръмп.....печели и Калифорния ( от Рейгън насам ) !
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРЕКРАСНАТА ТИ ЖЪЛТЕНИКАВА ТИКВА Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ТРЯБВА ДА ПРЕДЛОЖИ И ДА СЕ ГЛАСУВА ЗАКОН ЗА ИМУНИТЕТ НА ПРЕЗИРЕНТИТЕ ТАКА, КАКТО ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ С ТЕЖКИ КРЕМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В РУСИЯ НАПРАВИ ЗА ДА НЕ ГО СЪДЯТ.
ДЕЙСТВАЙ БРАТО ЗАЩОТО СИ ОБРЕЧЕН.
16
5
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 1 месец
"Бозовия" бе решил по примера на ***, Лукашенко, Ердоган, Орбан, "Полската качка" и други подобни да управлява но му биха дузпата и сега се върти кат шугава`оФца, неопраена!
15
10
 
8
 
! Отговори
Все тая преди 1 месец
Дали има доказателства или не няма абсолютно никакво значение . След като тези които управляват САЩ - корпорации, банки и еврейски лобита, не го искат на власт .

както го поставиха там , така и го махат. Със скандал. Или тук путинските джудженца удобно не си спомнят как Тръмп беше избран с подкрепата на Путин ? Доказана от доклади на ЦРУ .
Сега шеф Путин не е доволен и е нормално в БГ джудженцата му да надават вой. Все тая. Копейки няма да получите . Ша гризете брезова *** тая зима.
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Странни избори!

Да твърдиш, че в България имало "зорки погледи " на изборите... трябва да си л у д . Ако наистина си бил "председател" ??? / в интернет всеки е каквото си иска,без да дава доказателства/ сигурно си спомняш случая по медиите на един възрастен софиянец който беше съобщил за ЦЯЛА КООПЕРАЦИЯ "мъртви души" в избирателните списъци от адрес който не съществува поради събаряне на сградата...
А за македонците регистрирани на поляната в едно наше село на които признаха гласуването ?
13
3
 
6
 
! Отговори
Странни избори! преди 1 месец
Като сравнявам провеждането на избори в САЩ и у нас много ме учудва твърдението на Тръмп и републиканците за масови измами. В миналото бях председател на избирателна комисия в секция в Ж.К. Младост в София и през цялото време на изборния процес в комисията имаше представители на всички политически партии, участващи в изборите, а също и наблюдатели и застъпници от тези партии. Преброяването накрая се извърши под зоркото на всички тези хора и не беше допусната злоупотреба с нито един глас.
12
4
 
5
 
! Отговори
Що Лъжете? преди 1 месец
Доказателства има, не проблемът дали има или няма доказателства. Доказателствата са част от процес. Трябва след като има доказателства да има разследване, дело и после да се види дали доказателствата оправдават искането на Тръмп за отмяна на милиони бюлетини или НЕ! Не лъжете че няма доказателства има 40 000 страници с показания, свидетелства, експертни мнения и доказателства!
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След вчерашното изслушване в Мичиган доказателство се понасъбраха доста, не мислите ли? Най-малкото, разпитаха петима свидетели, а други тридесет чакаха на опашката, и всички дадоха показания под клетва.
10
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оранжевия е пътник.
Сега ще види колко дела срещу него ще бъдат заведени...само да напусне белия дом.
9
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмпоня твърдения има, доказателства - йок. Жалък е!
8
9
 
10
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Тръмп дои тръмпанзетата. 170 млн им е измъкнал до вчера на балъченжата! :)
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 14 декември има още време, а времето за съдебните битки се мери с месеци. Бай дън спечелил черешка от CNN и само толкова.
6
11
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Мачкай Доналде бебешките кръвопийци.
5
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички приключи, трумп да си ходи
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самата им система на гласуване е пълна бъркотия.