Тръмп подписа: Ваксина първо за американците, после износ

Засега има договори с Pfizer – BioNTech и Moderna за 200 млн. дози
9 дек 2020 09:00, Елка Василева
35
Тръмп подписа: Ваксина първо за американците, после износ
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, който ще даде приоритет на доставките на ваксина в САЩ пред износа й, предаде Франс прес.

Указът ще гарантира, че американското правителство ще даде приоритет на ваксинирането на американските граждани, преди да изпраща ваксини на други държави.

Още по темата

Pfizer - BioNTech имат със САЩ договор само за 100 милиона дози. Moderna също обеща 100 милиона дози. Всеки договор включва възможност за допълнителни дози, но срокът за задействането им може да забави доставката с няколко месеца, припомня БТА.

Американците са над 330 милиона и правителството заявява, че може да успее до април догодина да осигури ваксина за всички.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Спокойно. Ваксини ще има за всички желаещи. А те са много малък процент. При това тези които са изкарали вируса на практика са с пъти повече от тестваните с положителни резултат. А това са хора вече с имунитет. Ваксините , ако работят и са безвредни, имат смисъл само за стари и болни хора.
16
2
 
3
 
! Отговори
Спутник кога ?! преди 3 години
А руската ваксина кога ще започнат да я произвеждат масово ? - засега имат само няколко хиляди бройки произведени и се оплакаха, че поради санкциите не могат да си купят западно оборудване, за да започнат масовото и производство !
15
2
 
4
 
! Отговори
Малко реклама за Тръ преди 3 години
Тръмп подписал, ама няма правомощия да забрани износа на Пфайзер, още повече , че единият от заводите им за производство на ваксината е в Белгия ( Антверпен ) а другият в Мичиган ( САЩ ) и вече имат предплатени и поръчани количества за 50 мил. дози за декември и 1,3 милиарда дози за 2021 г.
14
3
 
1
 
! Отговори
Избивайте се преди 3 години
В хамерика вашите ваксини са менте.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как после за износ, като англичаните вече се ваксинират с американска ваксина?
12
0
 
4
 
! Отговори
ForBidden преди 3 години
Първо ваксина за демократите, после за останалите !
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаЗащото за другите има достатъчно голяма информация и достатъчно дълги години минали, за да се знае има ли странични ефекти и какви. Изпробвани са на различни групи хира, както тази за ебола. А относно" безвредните" грипни ваксини- тази срещу свински грип причини нарколепсия на голямо количество хора в страната,която живея. И то основно деца
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа че ще изнася. Кой е луд доброволно да се ваксинира с препарати за които няма достатъчно информация и не са тествани на различни групи хора а само на здрави доброволци. А и за една нова ваксина са необходими поне 2 години,за да се знае повече за страничните действия. Същото се отнася за всички други корона ваксини
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО НА ТРЪМП! СОЦИАЛИСТИТЕ ГО МРАЗЯТ ЗАЩОТО Е ПАТРИОТ И НЯМА ДА ДОПУСНЕ ДА РАЗГРАБЯТ СТРАНАТА МУ!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един по един всички световни лидери на държави, произвеждащи ваксина срещу SARS-COV-2, повтарят думите на Государя Владимир Путин, казани още лятото - руската ваксина е доброволна и безплатна за руските граждани. Руската ваксина първо за руските граждани, а после за износ.
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей тоз Бил Гетс, толкос да е *** че да си чипира собственото население? А, това как ще го обясните бе конспиративни теоретици?А иначе като гълтате виаграта на Пфайзер, защото не ви ставал бастуна, не се притеснявате от чипиране?Сигурно не ви е лесно да сте параноидни шизофреници?
6
3
 
6
 
! Отговори
пепеп преди 3 години
Само дето въпросната ваксина се произвежда в Белгия. И вече се използва извън САЩ
5
2
 
8
 
! Отговори
Попай преди 3 години
Истината, според теб грипните ваксини успешни ли са има ли смисъл от тях? Короната като грипната или срещу тубеколоза ще бъде? Не слагай всички ваксини в кюпа
4
7
 
4
 
! Отговори
някой преди 3 години
до 1: Няма как да видим какви са отклоненията от ваксината, те кpаварите са си с отклонения по принцип.
3
8
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
не ви искаме ваксините межд съд за сащ заради това че ни пуснаха вируса дани уморят а сега ще печелят от ваксините но пак на наш гръб
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо да не я бърза, така или иначе няма да се ваксинирам.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже трябва да я забрани за износ за 5 години за да видим първо какви са страничните ефекти върху населението там.