Коя е жената, убита в Конгреса на САЩ? Тя е обожавала Тръмп

Нищо няма да ни спре, написала тя в Twitter
Обновена: 7 яну 2021 15:31 | 7 яну 2021 12:42, Елка Василева
397
Коя е жената, убита в Конгреса на САЩ? Тя е обожавала Тръмп
Снимка: Twitter

Американските медии разкриха коя е жената, която снощи беше застреляна при опита за нахлуване в залата на Конгреса на САЩ, в която се провеждаше заседанието за потвърждаване на победата на Джо Байдън на президентските избори.

Това е Ашли Бабит, ветеран от американските военно-въздушни сили от Сан Диего, пише „Ню Йорк пост“.

Преди нахлуването на привържениците на Тръмп в сградата на Конгреса тя е написала в Twitter „Нищо няма да ни спре“ и „Бурята е тук“.

Ашли Бабит е омъжена, служила е във ВВС 14 години, била е ревностен поддръжник на Доналд Тръмп.

„В шок съм. Никой от Вашингтон не се обади на сина ми, научихме от телевизията“, каза пред медиите Робит Бабит, майка на съпруга на убитата жена.

Часове преди заедно с останалите привърженици на Тръмп да нахлуе в Конгреса, Ашли Бабит публикува в Twitter списък на нещата, които „трябва да бъдат направени, преди днес да заседава Конгресът“.

Още по темата

Списъкът включва оставката на вицепрезидента Майк Пенс и повдигане на обвинение срещу него за предателство. Вчера Пенс не пожела едностранно да откаже верифициране на електорските гласове, поради което Тръмп отправи обвинения срещу него в Twitter.

Междувременно човек, който твърди, че е бил свидетел на смъртоносната стрелба в Капитолия, сподели своя разказ за случилото се. В хаоса в Капитолия на САЩ привърженичка на Тръмп беше простреляна във врата. По-късно Fox News потвърди в полицията, че жената е починала от раните си.

"Бях точно там с нея, и те я застреляха", каза мъжът, като показа кръвта по ръката си, за която увери, че е на жертвата.

"Простреляха я във врата – от полицията или от службите, или каквото и да било, те я простреляха с пистолет във врата, тя падна в ръцете ми и на пода“, продължи мъжът, който изтъкна, че не знае дали жената е оживяла или не. Тя е изнесена на носилка извън Капитолия малко преди 15:00 ч. местно време (22 ч. българско време).

Веднага стана ясно кой е изстрелял куршума, като шефът на полицията във Вашингтон Робърт Конти по-късно потвърди, че стрелецът е полицейски служител от Капитолия, предаде FOX 5 от Вашингтон, цитиран от Darik News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
14
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Както винаги има нещо положително и нещо отрицателно в тази история.Положителното е, че не се е размножитела. Лошото е, че се броят на пръсти далите фира вчера. Можеше да са повече. Трябваше да са повече.
228
2
 
3
 
! Отговори
Няма преди 3 години
да простят за убитото момиче те ги имат за мишки това е много лошо да направиш народа си слуга на прости мозъци.
227
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Става истински амьерикански екшън,якооо!
226
20
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Медал за офицера отстрелял отрeпката!!!
225
2
 
8
 
! Отговори
На Бай преди 3 години
как ще му се дадат куфарчетата.Той забравя ще натисне бутона и после не си спомням.Баси демокрацията.Тя е преведена като анархия в политиците.
224
4
 
20
 
! Отговори
Фен преди 3 години
САЩ си имат президент, който е с блокиран достъп до Фейсбук и Туитър, но има достъп до ядрените кодове. Демокрация та дрънка
223
6
 
32
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Убиха я като куче. По-скоро, екзекутираха я! Абсолютно без никакъв а причина, както се седеше на стълбите. Но, за мразещите европейската раса и християнската цивилизация слуги на Лукавия, нейната смърт е повод за празник. Няма да има истерични изстъпления за полицейско насилие, няма да бъде обявена за светица, мъченица и национален герой, както Св. Джордж Флойд Африканский. Америка умря днес, с тази убита жена.
222
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата грантаджийска пасмiна пее любовно за Байдън, марионетката на китайските комунисти. Дето китайците са държали сина му с хиляди снимки-компромати в продължение на толкова години.
221
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** с рогите е американския Йоло Денев, бута се на всеки протест, на всяка тарапана. Търсач на внимание. И него като нашия Йоло го ползват мръсни хора като кречетало.
220
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак пък да го "обожава"... Опитала се да избере от двете злини по-малката.
219
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма рев, сополи и клякания от страна на медиите. За тях е по-важен живота на наркотизиран рецидивист, отколкото жена рискувала 14 години от живота за страната си.
218
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква краварска трагедия само?!?!!
217
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде беше полицията, охраната?
216
15
 
2
 
! Отговори
Barski преди 3 години
Гошо, патриотите реднеци са очаквали ченгетата да свалят оръжие и да ги подкрепят! Но най големият предател май е Тръмп, защо той не отиде лично в заседателната зала да иска обяснение от Пенс? Ако Тръмп беше там сега все още хората щяха да бъдат в Капитолия и да празнуват!
215
16
 
4
 
! Отговори
гошко преди 3 години
Не знам как я мислите, но Конгреса е охранявана сграда от национално значение, има въоръжена охрана, пропускателен режим и пр. В този момент там е имало заседание на Сената. Протестиращите, или както и да ги наречем, проникват със сила в сградата с явни агресивни намерения за да прекъснат работата на Сената и да се саморазправят със служителите там.Е?Какво са очаквали?
214
3
 
21
 
! Отговори
Последни Новини преди 3 години
видяхте ли Снимката - този дето беше маскиран като Викинг, облечен в кожи и с рога, му намериха снимка със Зета на Нанси Пелоси, т.е. със съпруга на дъщерята на Пелоси. Сега оставям изводите на Вас, но това показва, че Окупаторите на Капитолия са подставени Лица на Лидера на Демократическата Партия Нанси Пелоси и не са "привърженици на Тръмп". Явно поредното режисирано събите...
213
26
 
8
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Като гледам колко върли тръмпопитеци има в България, веднага ми става ясно що Гроб ще управляват до пълното загробване на България....
212
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диваци и вapвapи...
211
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е безсилен, спряха му туитъра и фейса, толкова за него.
210
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лошо, като се помислиш за велик и безсмъртен и викаш че нищо не може да те спре. Реално обаче не си даваш сметка че един куршум е 50 стотинки. И в България е така. Всеки се мисли за по-голям бабаит от другия, всеки мутра, всеки батка, аз тъй, аз инае, докато накрая не попадне на някой с огнестрелно оръжие и го приключва. И после Аман за аман, убиха го.Ми нормално, то човек сам кат не се спре, има друг който го спира от всичко за секунда. Ей ви пресен пример - от вчера.