САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?

Преди 16 г. Монтгомъри убива по ужасяващ начин бременната Боби
13 яну 2021 10:32,
156
САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?
Снимка: БГНЕС

За първи път от 70 години насам в САЩ бе извършена екзекуция на жена. Лиза Монтгомъри бе умъртвена със смъртоносна инжекция във федералния затвор в Индиана днес, съобщава NBC news.

До 20 януари, когато новият президент на САЩ Джо Байдън встъпва в длъжност, напускащият президент Доналд Тръмп планира още смъртни присъди. Това ще отбележи рекорд за САЩ, където преди президентството на Тръмп федералните власти последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 г.

Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание.

ИСТОРИЯТА

През 2004-та година Лиза бе призната за виновна за едно от най-ужасните убийства в САЩ. Тогава тя уби по зловещ начин бременната Боби Джо Стинет. Осъдената твърдеше, че детето в утробата е нейно.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца, пише вестник "Стандарт".

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към друг съмнителен клиент,  задържат го, но бързо разбират, че са на грешна следа.

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата.

Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Нормално е при демокрацията полицията да убива протестиращи и да се изпълняват смъртни присъди в САЩ - най демократичната страна.
17
1
 
19
 
! Отговори
Четвърта власт?! преди 3 години
Първата екзекуция от 70 години в САЩ?! Пишете глупости!!! Ето пример от преди 14 години: https://en.wikipedia.org/wiki/Aileen_WuornosЧетвъртата власт - МАЛОГРАМОТНИЦИ като Първата, Втората и Третата власт!За журналист може да се обяви всеки ***!
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също съм против смъртното накзание генерално, но аз някои случаи просто няма смисъл от друго
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето как е стигнала до диагнозата си въпросната екзекутирана:"Докато е била малка, баща й редовно я изнасилвал в продължение на години. Тормозът я превърнал в алкохоличка още на 14 години. Вместо да й помогне, майка й я заплашвала с пистолет всеки път когато пипнела бутилката. За да се махне от семейството си, Монтгомъри се омъжила, но попаднала отново на човек, който я пребива. Родила му две деца, но решила да избяга от побоите. Следва нов брак, пак с побои, с нови две деца и бягство.
14
1
 
46
 
! Отговори
Ro преди 3 години
Смъртта, особено с инжекция, не е никакво наказание, а направо спасение. Какво са се разквичали - не знам. Както са казали по-долу - къртовски труд и бой му е майката. Останалото е ала-бала.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10По принцип си прав,но тук се намесват организациите за правата на затворниците и няма как да изтърпява наказание което може да доведе до смърта му.
12
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук щеше да е обявена за невмяема и да се разхожда на свобода. Та толкова за познанствата по интернет.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американската фармация май й е сбъркала хапчетата.Ама какво друго да очакваш от най-свободната и най-демократична нация в света?
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 Не са могли да изпълнят присъдата защото в САЩ от 17год има мораториум на смъртните присъди издадени от Федерален съд.Тръмп вдигна мораториума и тук има една неточност в статията,защото за миналата година са изпълнени 6 смъртни присъди издадени от Федерален съд,но не изпълнени поради спиране на изпълнението им.
9
4
 
42
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе не ги разбирам радетелите за смъртно наказание !!!Абе вие к'во искате - извергът лесно да се отърве ли !!!Доживотна каторга или уранови рудници или нещо още по-тежко !!!Сам да пожелае смъртта и да съжалява всеки ден за злодеянията !!!
8
2
 
37
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Тя заслужава да умре. Хубаво е, че е мъртва.
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашисти! Bandits Lives Matter!!!
6
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващият щее е фиурант - комуниста и рзединител на нацията румен радев ветото!
5
43
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗЕЛЕНООКАТА ЛИЗА МОНТГОМЪРИ!!!!----------------ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ НА ОЧИТЕ Е СЛЕДСТВИЕ НА ЛИПСА НА МЕЛАНИН И Е СВЪРЗАНО СЪС НЕДОРАЗВИТОСТ НА МОЗЪКА !!! МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ И НАСЛЕДСТВЕНО ДЕТЕ СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ КОЕТО НОСИ УВРЕЖДАНИЯТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ!!!ВСИЧКИ ДО ЕДИН СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ СА НЕДОРАЗВИТИ МОЗЪЧНО КЪДЕ ПОВЕЧЕ КЪДЕ ПО-МАЛКО!!!
4
8
 
37
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
И в България има не по малко тежки криминални случаи. Ако обаче ние върнем смъртното наказание Америка веднага ще не обвини в погазване правата на човека, нищо че при тях има и стрелят на месо по демонстранти. Това е един от най грозните проблеми на демокрацията - чувството че няма справедливост.
3
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първичният приматски инстинкт е да убиеш това чудовище, но трезвата човешка глава казва, че и ти си чудовище щом убиваш. Истинско чудо е че, бебето е оцеляло. Да е жива и здрава и да си народи много и здрави дечица!
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов успех на равенството между половете.
1
4
 
50
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РАЗПОРИЛА БРЕМЕННАТА ЖЕНА С КУХНЕНСКИ НОЖ И СИ ОТКРАДНАЛА БЕБЕТО!!!----------------ОДОБРЯВАМ ТОВА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е САМО СРЕЩУ ЕДИН ЧОВЕК Е ЗЛОВЕЩО И НАПЪЛНО ПРЕДУМИШЛЕНО!