Камарата на представителите подкрепи импийчмънта срещу Тръмп

"За" гласуваха 232 конгресмени, а 197 бяха "против" - 197
Обновена: 14 яну 2021 00:15 | 14 яну 2021 00:11, Красимир Ангелов
71
Камарата на представителите подкрепи импийчмънта срещу Тръмп
Снимка: БГНЕС

Мнозинството от конгресмените в Камарата на представителите подкрепи инициативата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

"За" гласуваха 232 конгресмени, а 197 бяха "против".

Още по темата
По този начин Доналд Тръмп стана първият президент в историята, срещу когото процедурата за импийчмънт е стартирана повече от един път.

Решенето беше съпътствано от ожесточен дебат в Камарата на представителите, като и няколко републиканци гласуваха срещу президента. Той е обвинен за подбуждане към бунт.

Документът изисква импийчмънт на президента и забрана за заемане на каквато и да е избрана длъжност в бъдеще.

След решението делото ще отиде в Сената, който обаче излиза във ваканция до 19 януари - деня преди встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън. Така на практика пълноценен процес не може да се проведе преди изтичането на мандата на Тръмп. Освен това по прогноза на експертите, импийчмънтът в горната камара е малко вероятно да събере подкрепа от две трети от гласовете.

По-рано през днешния ден Доналд Тръмп призова поддръжниците си да не прибягват до ново насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
НА ХВЪРЧИЛОТО- ФИГУРАНТ , ОСТАВКА , СЪД И ЗАТВОР !!!
58
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За подтикване към бунт в България Радев има заслугата.Месеци наред метежниците блокираха кръстовища с палатки и шатри. По 5 човека на кръстовище с 8 палатки. След това на 2.09.2020г. при първото въстание сутринта в 10ч. щурмуваха полицаите пред новата сграда на НС. На обед под командата на ген. Шивиков струпаха бали слама и започнаха да палят полицаите.Къртиха павета и ги замерваха.Имаше ранени полицаи.Вечерта в 20ч. ултраси щурмуваха полицаите с бомби и тежки предмети. Имаше 108 ранени полицаи.
57
5
 
20
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
не на истанбулската конвенсия да на хетеро нормалноста
56
8
 
28
 
! Отговори
Американ преди 3 години
наистина искат да обединят Америка...под тяхна диктатура.Следващите 4 години ще са "интерсени", както и изминалите 4.Байдън ще бъде impeached или ще умре, индонегърката ще упрявлава вместо него и ще е наистина "интересно"... Конфликта между джендърската част на ЕС и Източна Европа ще се засили.България ще продължи да се цинraлизиpa..
55
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББМоля те,спри да пропагандираш за президента лоши неща,Тръмп е бизнесмен,не е направил нищо лошо никому,гледаше си сделките и сделките в полза на американците, направи и много усилия да осигури повече работни места на американците,да върне производставата в страната си, и т.н.,неща полезни за обикновения американец,а не само на богаташите.не е провеждал войни и масови убийства
54
4
 
5
 
! Отговори
Майк Пенс преди 3 години
Местя.Без мен усилията ви са кухи.
53
19
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
С нетърпение очаквам Гражданската война в Краварника! Ама с нетърпение ! Да получат възмездие тия самодоволни за злините причинени на света !!!
52
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашия подстрекател Радев няма ли да го разпичнат?
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББТова не отрича факта,че си ***!*** си!Досега бях против ГЕРБ,но щом ти си срещу ГЕРБ,значи ГЕРБ е на прав път.
50
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББКажи ми,след като са сигурни в победата си,защо бързат да импийчмант Тръмп?Според мен ,защото знаят,че изборите са манипулирани и Тръмп е спечелил,но вече е решено да го махнат и инпийчмънта решава бързо нещата,за да няма разследване.
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова пък Бойко Б.ще се поучи от грешките на Теъмп и ще смачка комунистите.
48
11
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименбедно духом ***...е ще се понацапам,в САЩ Съдебната система е независима...и тръмпутин ви е излъгал,че ще накаже Президента Клинтън...бизнесмен...превратаджия...новият Бин Ладен,терорист, извършил престъпление срещу демокрацията в САЩ и ще бъде справедливо осъден...парите не са всичко...а Бог и ценностите му???
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка е отвъд океана, а днес е света Нина, честит имен ден на всички носещи това име.
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взимайте пример от Тръмп, вижте как не се прави. Който не смачка враговете си, те мачкат него.На предните избори обеща съд и затвор за Клинтън, след изорите каза, че са добри хора?! Точно тези "добри хора" го праснаха сега.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идваш ти,психопат..И ти ще говориш за фашизъм.Виж си срамния пост със заплахи за убийство.Гангстер за демокрация си ти,*** на престъпниците.И със сигурност си платен,само това ти е в ума.
44
13
 
4
 
! Отговори
Балшооой Театр преди 3 години
Покрай тези импийчмънти и "откраднати" гласове всички забравихме най-важното. Доналд Тръмп е бизнесмен.И много хитро си играе картите в момента.Не го мислете него.Той купува и продава от дете ... След като загуби изборите и стана ясно че няма да може да има продължение мандата му Предизборния щаб на Тръмп е изпратил стотици писма до симпатизанти на партията му . Единствената молба според западни медии е била за парична помощ за оспорване на резултатите по съдебен път. Събрал е милиони ....
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Театри
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ,ти си се напил и дрогирал и говориш вече нелепости?Кой ни плаща бе човек.И ние преди да си легнем драсваме по някои ред.Боже,колко мъка има по тоя святФашизмът идвал,ти гледаш много хистори сигурно.Там само филми за Хитлер дават и са те дрогирали.
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените жмунди цял живот има да плачат по вожда им Тръмпи.А най-новите новини от САЩ са, че Мелания наистина ще се разведе с него като вземе със себе си и децата.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да не Петко Георгиев,щом иска да се бие трябва да е Дайнов...Георгиев е страхлив.