САЩ изпълниха и последната екзекуция за мандата на Тръмп

Това е най-големият брой смъртни присъди от 120 години насам
16 яну 2021 12:10,
44
САЩ изпълниха и последната екзекуция за мандата на Тръмп
Снимка: БГНЕС

В САЩ ще извършена 13-ата и последна за управлението на президента Доналд Тръмп екзекуция, съобщи Асошиейтед прес. Това е най-големият брой смъртни наказания, изпълнени по време на който и да е президентски мандат за повече от 120 години, отбелязва агенцията.

Дъстин Хигс, на 48 години, бе осъден през 2001 г. за ролята си в отвличанията и убийствата на три жени в Мериленд през 1996 г. Той бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в Тера Хоут.

В последните си минути Хигс, който е чернокож, отново заяви, че е невинен и не е нареждал да бъдат убити жените, предаде Ройтерс. 

Още по темата

Съучастникът на Хигс, признал, че е застрелял жертвите, бе осъден на доживотен затвор, но Хигс получи смъртна присъда в отделен процес затова, че е организирал и контролирал извършването на убийствата. Той обаче твърдеше, че не е давал нареждане жените да бъдат убити.

Министерството на правосъдието поднови миналата година изпълнението на смъртни наказания след 17-годишно прекъсване. Броят на изпълнените по времето на Тръмп смъртни присъди от 2020 е по-голям от всички, изпълнени през предишните 56 години.

Затворниците със смъртни присъди са намалели с близо една четвърт. Най-вероятно никой от оставащите около 50 осъдени на смърт мъже няма да бъде скоро екзекутиран, тъй като Байдън обеща, че ще сложи край на екзекуциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
19
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ТРЪМП Е МИРОТВОРЕЦ--МАНДАТ БЕЗ ВОЙНАПРОМИШЛЕНОСТТА НА САЩ Е ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМА ОТ ПРОИЗВОДСТВО НА ОРЪЖИЯМИЛИАРДЕРИТЕ ОТ ОРЪЖИЯ СА ГОТОВИ В КАПКА ВОДА ДА ГО УДАВЯТИМАЛО РУСКА НАМЕСА СРЕЩУ ХИЛАРИ--НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ КАК Е ОСЪЩЕСТВЕНА.ЧРЕЗ ПОЗИВИ ЗАЛЕПЕНИ ПО УЛИЦИТЕ ИЛИ ХВЪРЛЯНИ ОТ САМОЛЕТ--НИЩО НЕ СЕ РАЗБРА .НО 4 ГОДИНИ САМО ТОВА ГОВОРЕХА--ЦЕЛТА Е ДА СЕ БЛОКИРАТ РАЗВЕДРЯВАЩИ РАЗГОВОРИ С РУСИЯ ОРЪЖЕЙНИЦИТЕ КУПУВАТ И СИ ЕН ЕН И НАШИ ПОЛИТОЛОЗИ ТОЕСТ ВСИЧКО -ТЕ НЕ ИСКАТ ГОРЕЩА ВОЙНА ,ТЕ ИСКА СТУДЕНА
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има повече смъртни наказания Не е справедливо и морално някой който е е убил да е жив.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не ги мислете...вижте какво става тук-всеки ден пишат ,че хванали някой дете с 0,2г марихуана след което претърсвания ,пробации ,условни все едно са хванали терорист...Пълнят статистиките тия некадърници,а роми и престъпници безчинстват
9
2
 
6
 
! Отговори
И Конгреса на Щатите преди 3 години
Е готов да изпълни единствената двойна екзекуция на президент от както съществува !
8
2
 
9
 
! Отговори
Според закона преди 3 години
Материалът не подкрепя тезата, че очакването на смъртното наказание винаги е по-ужасно, отколкото изпълнението му. Особено, когато става дума за криминален авторитет. Иначе е вярно, че животът на случайно попаднал в затвора човек (разбирай, за дребно престъпление или в резултат на съдебна грешка) може да се превърне в ад. Неслучайно се взимат мерки, които да не позволят на затворник да посегне сам на живота си.
7
6
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Във великата демокрация САЩ има смъртно наказание с екзекуции?;))) Хм, ми то и по времето на НРБ имаше такива, значи, НРБ е била най-великата демокрация;))) сравнима с тази у СЕЩ;)))
6
8
 
3
 
! Отговори
човек преди 3 години
Това не е ноещо ,което може да се подмине. Противоречиво е мнението за това. Но самото преживяване на тялото и душата в затвора е безмислица. Скоро смъртните присъди ще изчезнат. След години ,много скоро това ще се приема като период на неосъзнатост ,на духона немощ на цялото ни общество. Не е изключено да има такива хора ,но това ще е много рядко за Новата ни Земя. Дано да стъане така.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Трампеско що не седя мирен и не си чукашшше коорвите имаш милиарди за кво ти беше президентство.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гн санкция гн Ерусалим как е има ли твитчета?Използваха го като софийски ***.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво общо това има с мандата на Тръмп. Можеше да не го включвате в заглавието. Ама нали тръмп е виновен за всичко сигурно има връзка...
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп дойде като торнадо замина като ветрец!Стегнаха му обувките.
1
3
 
9
 
! Отговори
Колапс преди 3 години
А институциите в България са поставили съдебен чадър върху сериен убиец от Перник щото е човек магистрати и висши политици!