Български полицай от Чикаго с разказ за смяната на властта в САЩ

Във Вашингтон засега е тихо, каза oфицер Давид Беков
20 яну 2021 10:43, Ния Христова
19
 
Исторически ден за САЩ, който целият свят следи с надежда за знак какво бъдеще ни очаква. Всички наблюдаваме дали церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън ще премине гладко и дали отново няма да се стигне до сблъсъци и жертви, каквито видяхме само преди две седмици. 
 
Хиляди полицаи и военни от Националната гвардия са на крак, за да следят и опазят реда. Сред тях са и наши сънародници.
 
"Карам пета година в Чикаго, имам малко опит и с шерифите. Виждал съм по-затегнати мерки в Чикаго през май-юни, когато имахме големите размирици. Във Вашингтон хората казват, че не са виждали такова нещо. Имаме наше момче там - Кирил Васев, той е нашите уши и очи.  Според него всичко засега е наред и нещата са тихи", разказа в ефира на Bulgaria ON AIR oфицер Давид Беков, който е полицай в Чикаго и част от Българо-американската полицейска асоциация.
 
Според него най-важното е да се предотвратяват нещата преди да започнат. Той посочи още, че трябва да се реагира според ситуацията и не може да прогнозира какво ще се случи около церемонията по встъпването в длъжност на новия президент.
 
"Хората имат конституционно право, нашата лоялност е към Конституцията на Америка. Ако мирно протестират, няма да има проблеми. Ако има насилственост към нас или политици, ние ще реагираме въз основа на това. Ако е активен стрелец, нашата реакция ще бъде една, ако е бомба - друга, ако е отровен пакет - трета", сподели офицер Беков.
 
Той подчерта, че винаги са мотивирани да си вършат работата. Не искат насилие и се борят за мир между хората, за да направят живота на всички по-лесен.
 
"Вършим си работата достойно, не виждам причини да се страхуваме на този етап. Нямаме някакви екстремни мерки. Имаме специализирани отдели, които са готови да реагират веднага. Ако се наложи, всяко едно ченге в Чикаго може да бъде мобилизирано веднага. Винаги имаме нашата униформа в готовност", каза още офицер Беков.
 
На въпрос дали американското общество е силно разделено, той отговори: "И да, и не, зависи откъде гледаш нещата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
хора бдете преди 3 години
Мен повече е интересува как ще сдаде властта Разединителя на народа. Те лятото носеха бесилки и ковчези и той не само не се разграничи от това, ами и досега приглася че хората искали промяна на модела. Този модел не ми допада.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исторически ден за САЩ, който целият свят следи с надежда за знак какво бъдеще ни очаква.Ше си гo пpeместа...
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РодолюбецА България от какви е създадена ?От много хрисими и добри хора ли ?Виж Крум,виж Борис,виж другите царе и владетели-проливали са реки от кръв,рязали са глави и ръце на близки,роднини,разпъвали са ги между четири коня,набивали са на кол и разпъвали на кръст богомилите,с една единствена цел-да се задържат по-дълго на престола!
16
7
 
4
 
! Отговори
Родолюбец преди 3 години
Америка е създадена от начало от престъпници и авантюристи и хора от кол и въже,затова и до сега има висока престъпност и кървави размирици и всеки има оръжие!!!Австралия е създадена по-същия начин!Не знам обаче какво е нивото на престъпленията сега!??
15
5
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Давид Бека;))) Ми чи той Давид е бил едно офчерче, никакъв бек не е бил;))) Бек и то какъв е бил Голиат, от ония ми ти селски беци, дето цела армия я е страх да им излезе, па то овчерчето, какво ли не е виждало покрай уфсети, та Голиат даже не муй напраил никво вчепатлении;))) Зел прашката и един камик и аде;)))... Тъй стана и с Щатите;))) МНого наши ора, сей плачат за тази ми ти пуста Америка, аз па ич да не я вида. *** неква задокенаска, че ми дума как да живея... Аре, гитти...
14
6
 
22
 
! Отговори
факт преди 3 години
само Диктатор и Тиранин встъпва в длъжност със 40 000 души охрана, от които 25 000 войници! къде е Народа, нали 81 000 000 души - историческо мнозинство, го обичат и гласуваха за него?!
13
3
 
5
 
! Отговори
Без Коментар! преди 3 години
"Ако мирно протестират, няма да има проблеми. Ако има насилственост към нас или политици, ние ще реагираме въз основа на това".
12
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
"Вършим си работата достойно..." - ще видим
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щял да встъпи и щял да се превърне в най-влиятелния лидер? То така става - от прага и веднага най-. Той да не е Обонго, че на старта на получи Нобел за мир? А и къде ще денете истински влиятелния и незаобиколим световен лидер и президент на РФ Владимир Путин? Кой друг може да се гмурне три пъти в ледените води на Богоявление? Не сте ли способни да разчетете този знак, отправен към байДжо само 24 часа преди коронясванетро му?
10
5
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА В АФРИКА
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След една две години като бай Джо даде фира,пак ще ни проглушат ушите със следващия или следващата.Май някой се опитва да ни отклони вниманието от нашенските си проблеми.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е офицер.Офицер е лице от командният състав на армия,полиция ,пожарна и тн.Господинът каза че е най-обикновен полицай.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее,писна ми вече.Цяла седмица всички медии ни занимават повече отколкото самите американци.Голямо чудо.Един си отива,идва друг.Ние нямаме ли си проблеми,за които да говорим,та толкова се вълнуваме от смяна на властта в САЩ.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверете състоянието на оградата по границата. Скоро пак ще започнат да идват на талази от Близкия Изток след като Паркинсона разбута кошера там.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчезвай бе, Back off.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там е отишъл заптие да става. Да бие хората.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и български *** при наще нови ,,братя,,
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ми се струва, че е американски полицай с български произход, а не български полицай?
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Исторически ден за САЩ, който целият свят следи с надежда за знак какво бъдеще ни очаква."Назначаването на еврейския трансджендър за зам-министър беше първия знак за предстоящото бъдеще.