QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март

Конспираторите обединиха вижданията си с тези на движението на суверенните граждани
Обновена: 26 яну 2021 11:26 | 26 яну 2021 11:23, Нели Христова
141
QAnon с нова конспирация: Тръмп ще стане 19-я президент на САЩ на 4 март
Снимка: БГНЕС

След като очакваха с нетърпение Джо Байдън и враговете им в "дълбоката държава" да бъдат арестувани и екзекутирани по заповед на президента Тръмп, но това не се случи, конспираторите от QAnon измислиха нов план за спасяването на света.

Още по темата

Доналд Тръмп ще положи клетва като 19-и президент на САЩ на 4 март 2021 година - това е последната конспирация, която последователите на QAnon приеха след инаугурацията на президента Джо Байдън миналата седмица. Експерти се притесняват, че тя подчертава начина, по който привържениците на QAnon започват да обединяват своите вярвания - относно света, управляван от елитна кабала на сатанистични педофили - с още по-екстремни идеологии.

Последните твърдения на поддръжниците на QAnon отразяват тези на движението на суверенните граждани, група хора, които вярват, че не се управляват от същите закони като всички останали. Тази вяра е довела до насилствени конфронтации с правоохранителните органи, които ги смятат за най-големите вътрешни екстремистки заплахи, пред които са изправени Съединените щати.

"Имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани и преди, но след януари идеята на суверенните граждани, че Съединените щати се управляват като "корпорация", започнаха да стават все по-популярни в QAnon", казва Травис Вю, изследовател по теории на конспирацията, пред VICE News. "Това е обезпокоително, защото означава, че QAnon взаимства идеи от по-утвърдени екстремистки движения."

Суверенните граждани вярват, че закон, приет през 1871 г., тайно превърща САЩ в корпорация и премахва американското правителство на бащите основатели. Групата също вярва, че президентът Франклин Д. Рузвелт е продал американски граждани през 1933 г., когато е прекратил златния стандарт и го е заменил, като е предложил граждани като обезпечение на група сенчести чуждестранни инвеститори.

Суверените използват неразгадаеми правни документи, базирани на тайни текстове, за да се отделят от юридическите лица, които правителството е създало на тяхно име, за да ги продават на инвеститорите. Когато методите на движението на суверенните граждани не сработят, те реагират бурно. През май 2010 г. баща и син от суверените убиха двама полицейски служители с щурмова пушка, когато бяха изтеглени в междудържавната зона, докато пътуваха през Арканзас.


Сега последователите на QAnon се придържат към теорията и я адаптират, за да отговаря на техните нужди.

През уикенда в групите на QAnon в Gab и Telegram, където повечето поддръжници на QAnon са намерили дом, след като бяха изгонени от Twitter, а Parler бе свален, коментиращите споделят документи, описващи акта от 1871 г., твърдейки, че това доказва, че Тръмп ще положи клетва на 4 март.

Източникът за тази дата е фактът, че 1933 е и годината, в която инаугурациите са променени от 4 март на 20 януари - за да се съкрати периодът, в който вече бившият президент трябва да напусне Белия дом. Последователите на QAnon вярват, че Тръмп ще стане президент на първоначалната република, а не на корпорацията, която според тях е създадена от 1871 г.

Въпреки че имаше известно кръстосване между QAnon и движението на суверенните граждани преди загубата на изборите на Тръмп, конспиративната теория придоби голяма популярност през последните дни, тъй като последователите на QAnon се бореха да съгласуват своите вярвания с инаугурацията на Байдън.

Пресичането между двете групи беше подчертано миналия ноември, когато Нили Бланшард, поддръжник на QAnon от Кентъки, беше арестуван по подозрение за убийството на Кристофър Халет, суверен гражданин. По това време Халет се опитваше да помогне на Бланчард да си върне попечителството над децата.

Твърденията за това, че САЩ са корпорация, започнаха да придобиват популярност и извън основните групи QAnon.

"Може ли някой да ми каже защо съм на 22 години и току-що научих, че Съединените щати са корпорация, а не държава", пита потребител на TikTok във видео, публикувано през уикенда и гледано 47 000 пъти.

В коментарите други потребители на TikTok повтарят лъжата за встъпването в длъжност на Тръмп на 4 март.

След встъпването в длъжност на Байдън последователите на QAnon първоначално бяха унили,и изразиха съмнението, че QAnon е фалшив. Но след няколко дни и по настояване на най-големите влиятелни лица на движението, последователите на QAnon започнаха да се появяват и отново да вярват в "плана".

 


141
Още от САЩ
Последствията: Лоялни членове напускат Мар-а-Лаго заради Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
коджак преди 4 седмици
До Анонимен 128 Това тук е най-смисления коментар от всички останали.
127
0
 
4
 
! Отговори
Х преди 4 седмици
Ей тоя САЩ не се научиха, президента е до живот като в демократична расия!!!
126
4
 
8
 
! Отговори
Биг Ша Рапера преди 4 седмици
САЩ опъърдяха кайсиите.

Скоро афроамериканците ще завършат със завземнето на власта , ще изпратят беличките в резервати , като индианците и ще обявят свободните и демократичкни Съединени Африкански Щати - САЩ / Тъкмо няма да се набутват да сменят абревиатурата .

Никой няма да работи . Войните постепенно ще спрат а държавната администрация ще се ограничи само до една печатница за пари, които ще бъдат раздавани като социални помощи за черрното население.

Ша РАПират и ядат банани по цял ден .
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всеки си избира реалност ....
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това с 19-ия президент (въпреки че са 46) е защото според тях по средата на управлението на 18-ия САЩ станала фирма и следователно всички следващи президенти са нелегитимни. Това го има и на други места. В Германия примерно съществува Кралство Германия, основано от самообявил се за крал бивш готвач, който смята немската република за нелегитимна.
123
8
 
1
 
! Отговори
Нели преди 4 седмици
нещо с Англиския ти куца душа .... а че и с образованието ... а че и с ...

Тръмп беше 45-тия президент, Байден е 46-тия .... като как някой можеда стане 19-ти президент .... ще почнете да ги броите назад ли като новта и старата ера ?
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Aнонимен 115

То па щоото е нужно, да те финансира някой, да постваш глупсоти на 500000 изтрещели ...
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хахха ... ако някой не е съгласен с айдън, то е Qanon, дори да н е е Qanon.
120
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 4 седмици
До Анонимен - Какви комунисти бе?! - комунизма също еше еврейска конспирация, казано цензурно - гешефг, корпорация.
119
5
 
16
 
! Отговори
муспи преди 4 седмици
Не е знаел че Америка е корпорация, а не държава?! - Казва се корпорация, за да не се каже - еврейска колония. България също е еврейска колония, но не се казва и корпорация, а - демокрация!
118
0
 
1
 
! Отговори
Ayn Rand преди 4 седмици
информацията е в Oпрoверженията
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Навални е в дълбоката държава
116
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То е ясно че Тръмп ще стане президент на 4-ти март, но Qanon скриват по-важната информация, че на 3-ти март Навални ще стане президент на Русия.
115
10
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 4 седмици
Кой ли ги финансира? Дали не е същия анонимен, финансирал преди време и атака. Лукашенко. Асад. Либия,Венецуела, Карабах,Грузия и т.н. И всички политици русофили
114
8
 
25
 
! Отговори
Математик преди 4 седмици
Това са нелепости пускани от тролове на Демонократическата Партия.
Тук има хора, които са далече от истината -
в момента Байдън обмисля как да пусне законопроект за спешно
предоставяне на Американско гражданство на милиони нелегални емигранти.
Така ще стане факт, че някоколко щати, които традиционно гласуват за републиканците ще гласуват в бъдеще за демократите.
Удря се по Тексас, който дава много гласове и така Демонократите си осигуряват
изборите за бъдещите избори.
Това е истината.
113
3
 
7
 
! Отговори
Правдоподобния преди 4 седмици
Сашко е из мис лен проект като държава,всяко зло иде от този проект Държава на из вън земни,паднали Ангели
112
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каквото и да си припяват, Тръмп накара хората в Америка не само да се замислят, почват да се събуждат.
111
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да вземат малко идеи от Навални и да посочат корупцията в дълбоката държава
110
22
 
9
 
! Отговори
Германец преди 4 седмици
Тоталки. Като повечето тръмпанзета. На територията са познати под името пyтинoпитеци.
109
4
 
12
 
! Отговори
Мех преди 4 седмици
Тея няма ли да постъпят като истински сектанти най-накрая и да се самоубият когато поредното им религиозно предсказание не се сбъдне? Няма такива смешници.