Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ

Разследването на случаите се превръща в приоритет
27 фев 2021 22:05, Нели Христова
173
Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ
Снимка: БГНЕС

Марк Полимеропулос е бивш агент на ЦРУ, който става жертва на мистериозно руско оръжие, използващо микровълни срещу противника. Съществуването му не е доказано, а мистерията тормози както ЦРУ, така и Департамента за сигурност от години. Но сега все повече експерти са категорични, че щетите, нанесени върху Полимеропулос са именно резултат от оръжие, използващо микровълни.

Още по темата

Агенти на ЦРУ са били нападани с мистериозното оръжие в Куба, Китай и Москва. Разбира се, правителството на САЩ не е потвърдило категорично, кой стои зад атаките, но настоящи и бивши служители вярват, че именно Русия стои зад нападенията. Руското правителство отказва коментар за CNN.

Микровълните повлияват на баланса, зрението и слуха на Полимеропулос. Болката така и не изчезва напълно.

"От този ден, нататък, имам главоболие всеки ден, всяка нощ. Никога не изчезва", казва бившият агент пред CNN. Налага се Полимеропулос да се пенсионира преждевременно. Като офицер, служил в Ирак, Сирия и Афганистан, той трудно се примирява с факта, че нещо невидимо го е изкарало от строя.

"По-добре да ме бяха застреляли. Но това е невидима рана. Ако ме бяха застреляли, щях да мога да докажа на хората, че съм атакуван. След случилото се в Москва, медиците в ЦРУ не ми повярваха", обяснява агентът. Той трябва да се бори, за да получи специално лечение и едва този месец терапията му приключва - близо три години след онази травмираща нощ в Москва.

"Когато ми дадоха диагнозата, в която пишеше, че имам травматично увреждане на мозъка, очите ми се напълниха със сълзи", споделя Полимеропулос. Близо 40 служители на американското правителство са изпитали симптоми, подобни на неговите. През 2017 г. САЩ се налага да прибере дипломатите си от Куба, тъй като атаките са прекалено чести. Наскоро разсекретен доклад на ЦРУ сочи за "системен тормоз", в разследване на администрацията на Тръмп.

Сенаторът Джийн Шийн се бори да получи справедливост и медицинска грижа за жертвите на тези атаки: "Ако не потърсим отговорност от онези, които стоят зад това, атаките ще продължат. А това представлява риск за сигурността на САЩ", категорична е тя.

Според документи на тайните служби на САЩ, Русия разработва подобно оръжие от десетилетия.

Бил Бърнс, номинираният за ръководител на ЦРУ от новия президент на Америка Джо Байдън, заяви преди дни, че негов приоритет ще бъде да се стигне до дъното на тези нападения. 

"Преди атаката връзката ми с ЦРУ бе чиста любовна афера. След това - развод", казва Полимеропулос.

За първи път тази година ЦРУ създаде екип, който ще разследва атаките и ще реагира при бъдещи такива инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъли тренировки, изпратили 3-ти шпионин. След 1 месец обаченего също го хванали.-Абе, в лекциите - спя, после всички бягат - и аз бягам, обаче като се приберем по стаите си, всички цакат карти и табла - само аз си уча лекциите и затова ме хванаха.След дълги съвещания Американците решили да изпратят най-добрия си шпионин... Него го хванали след 3 мес... На въпроса защо и той се е издънил, шпионина обяснил:-Абе, в лекциите всички спят - и аз спя, после всички бягат - и аз бягам, като се п
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американските тайни служби решили да изпратят шпионин във военното училище в Долна Митрополия. След 3 дена шпионина бил хванат и екстрадиран обратно в Америка. Шпионина дал следното обяснение:- Ами, на лекции, всички спят - само аз пиша и внимавам и затова ме хванаха.Изпратили втори шпионин, по-квалифициран. След 3 седмици и него го хванали. Той обяснил:-В лекциите всички спят - и аз спя. После обаче като се наспят всички бягат от часовете - само аз не бягам и затова ме хванаха.
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието е вярно.И освен това: наскоро е забелязан Владимир Путин по улиците в америка с миниатюрна микровълнова фурна да смущава спокойният живот на агентите.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога много отдавна руснаците са кръстосали *** и котка, каквото и да се е получила са го натоварили ва един самолет, който е бил конструиран тъй че да е с форма на летяща чиния Американците свалят чинията и до днес я държат в Зона 51 и си мислят, че имат извънземно.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ще взема да пробвам с микровелето да въведа един нов ред вкъщи... това е идея - дано не е различното микрото... Значи след излагациите с новичок, пускат миктровеле - човечеството напредва.
35
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Боли ме фараа за американците ,честно казано!
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайски военни, промъкнали се на самолета-шпионин на САЩ, са били приятно изненадани, като са открили, че всичката секретна апаратура, намираща се на самолета, била произведена в Китай. Облъчили ги с микровълни и сега жените им претоплят манджата на главите им защото ги превърнали в микровълнови печки.
33
5
 
4
 
! Отговори
плефнелиеф преди 3 години
българското КГБ ете посегнаха на папата в Римте с чадъра боднаха георги Костов в Лондонбългарското КГБ е най-мощнтото в светаестествено командвано от рускотоПутин пущината
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е част от играта. Голямата игра *** надлъгване.Всеки иска да повярват на него.Няма демокрация.Демокрацията е демагогия, добре прикрита зад политически стремежи и меркантилни мераци.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из дневника на американски шпионин:- Понеделник пих с руснаците.- Вторник Боже, иска ми се да съм умрял!- Сряда руснаците ме поканиха за по едно против махмурлук.- Четвъртък Боже, защо не умрях във вторник?!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е отворил верига от бърснарници в САЩ, когато в бърсанррницата влезе агент на ЦРУ да се подстригва и го облъчват със микровълни през машинката за подстригване.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашиете шпиони съветници на президента кога?
28
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Одобрявам получил си е заслуженото.Ако беше ханът ни изобщо нямаше да пееш.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички американски политици са лобисти на някого или на нещо. Това са цинични лицемери, меркантилни двуличници и безскрупулни търгаши. Не може да прилагаш почтените правила на общуване с такива индивиди, освен ако не си наивник или казано просто ***.
26
6
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Точно така. Тръмп го избраха руските хакери. Няма как да са руснаците.
25
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТРЪМП БЕШЕ МАРИОНЕТКА НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН!!!АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БАЙДЪН СЕ ОПИТВА ДА УБЕДИ СВЕТА, ЧЕ СССР2 НАПАДА КОЕТО Е ЛЪЖА , ЗАЩОТО С ТРЪМП БЯХА ЗАЕДНО!!!!-----------------------------ВЪЗМОЖНО Е КИТАЙ ДА ГО Е СТОРИЛ ЩОТО И ЗА ТЯХ БИХ ПОВЯРВАЛ, ЧЕ ИМАТ ТАКОВА ОРЪЖИЕ !КИТАЙ ИМА МНОГО ДА СИ ВРЪЩА НА ФАЩ ЩОТО ИЛИ ЦРУ ГО ПУСНА ВИРУСА ИЛИ ЛУДИЯ БИЛ !НИКОГА НЕ ИЗКЛЮЧВАЙТЕ ЛУДИЯ БИЛ - БИОНГЕЙТСОВ ЩОТО ТОЙ СИ ИСКА ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД И КАТО НИЩО ЩЕ ПУСНЕ И ВИРУС И ВАКСИНА И ОТРОВА ВЪВ ВЪЗДУХА!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето ЦРУ е отвличало хора и им е имплантирало чипове, давали са им някакви лекарства докато изпаднат в кома и са им внушавали, че са отвличани от извънземни. Досиетата Х филма е отчасти по такива случаи. Други агенти обаче са се усъмнили и са почнали разследване на своя глава ЦРУ спират програмата.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега пък микровълни? Като пуснаха биологично оръжие - отнесе го Китай. Вируса изобщо не е тръгнал от Китай. Оригиналният щам А не е възникнал в Китай, а в Австралия и след мутация отишъл в китайския град Ухан. Щам В заразява цял Китай и цяла Азия. Оригиналният щам А е най-разпространен в Австралия и в САЩ, а от китайския щам В се е появил третият щам С, който заразява цяла Европа. Същото и сега лъжат хората. Не съм за Русия или САЩ. Не ме интересуват като цяло. Искам свобода за хората.
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли има нормален човек, който да повярва на тези американски пръдни.Всичко се доказва с факти, а не със страници в жълтата преса.
21
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен22Какво по-точно оръжие имат Китай, което са използвали срещу Индия, моля?