Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ

Разследването на случаите се превръща в приоритет
27 фев 2021 22:05, Нели Христова
173
Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ
Снимка: БГНЕС

Марк Полимеропулос е бивш агент на ЦРУ, който става жертва на мистериозно руско оръжие, използващо микровълни срещу противника. Съществуването му не е доказано, а мистерията тормози както ЦРУ, така и Департамента за сигурност от години. Но сега все повече експерти са категорични, че щетите, нанесени върху Полимеропулос са именно резултат от оръжие, използващо микровълни.

Още по темата

Агенти на ЦРУ са били нападани с мистериозното оръжие в Куба, Китай и Москва. Разбира се, правителството на САЩ не е потвърдило категорично, кой стои зад атаките, но настоящи и бивши служители вярват, че именно Русия стои зад нападенията. Руското правителство отказва коментар за CNN.

Микровълните повлияват на баланса, зрението и слуха на Полимеропулос. Болката така и не изчезва напълно.

"От този ден, нататък, имам главоболие всеки ден, всяка нощ. Никога не изчезва", казва бившият агент пред CNN. Налага се Полимеропулос да се пенсионира преждевременно. Като офицер, служил в Ирак, Сирия и Афганистан, той трудно се примирява с факта, че нещо невидимо го е изкарало от строя.

"По-добре да ме бяха застреляли. Но това е невидима рана. Ако ме бяха застреляли, щях да мога да докажа на хората, че съм атакуван. След случилото се в Москва, медиците в ЦРУ не ми повярваха", обяснява агентът. Той трябва да се бори, за да получи специално лечение и едва този месец терапията му приключва - близо три години след онази травмираща нощ в Москва.

"Когато ми дадоха диагнозата, в която пишеше, че имам травматично увреждане на мозъка, очите ми се напълниха със сълзи", споделя Полимеропулос. Близо 40 служители на американското правителство са изпитали симптоми, подобни на неговите. През 2017 г. САЩ се налага да прибере дипломатите си от Куба, тъй като атаките са прекалено чести. Наскоро разсекретен доклад на ЦРУ сочи за "системен тормоз", в разследване на администрацията на Тръмп.

Сенаторът Джийн Шийн се бори да получи справедливост и медицинска грижа за жертвите на тези атаки: "Ако не потърсим отговорност от онези, които стоят зад това, атаките ще продължат. А това представлява риск за сигурността на САЩ", категорична е тя.

Според документи на тайните служби на САЩ, Русия разработва подобно оръжие от десетилетия.

Бил Бърнс, номинираният за ръководител на ЦРУ от новия президент на Америка Джо Байдън, заяви преди дни, че негов приоритет ще бъде да се стигне до дъното на тези нападения. 

"Преди атаката връзката ми с ЦРУ бе чиста любовна афера. След това - развод", казва Полимеропулос.

За първи път тази година ЦРУ създаде екип, който ще разследва атаките и ще реагира при бъдещи такива инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Авъй! преди 3 години
5G оръжия
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за Русия но Китай със сигурност имат такова оръжия даже са го използвали срещу индийската войска.
18
2
 
19
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
тези убии=ци какво дирят в русия куба и др каквото са търсили са го намерилиа те как убиха 2 иранци с изк интелект а колко народ са изпотрепали по светабедна ни е фантазията така че да не се правят на ощипани а да се разкарат отбалканите и черно море ние искаме мир а не конфликти
17
0
 
11
 
! Отговори
до Обективно преди 3 години
Да разбираме ли НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, без "демократичен" ? Тогава ще се съглася.
16
3
 
21
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Най-лесно е да се срещнат с руски военни специалисти и да обсъдят въпроса...Но според мен, не истината е целта тук, а възможността на някои агенти да се представят като жертви, герои от студената война и да получат съответните обезщетения...Защото има такава болест "мениерен синдром", получаваща се при продължително силно напрежение,която има симптом виене на свят - точно както го описва в леглото и като се опита да стане пада. От друга страна, често агенти страдат от депресивни състояния...
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците атакуват собствените си агенти с микровълни и ги кара да мислат, че руснаци са ги атакували. Как са разбрали, че микровълните са руски, да не е имало петолъчка на тях.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не стане само както обикновено крадеца вика дръжте крадеца и те да се застраховат, че уж руснаците нещо му направили. Не вярвам на никой. Те си правят сами атаките да вдигат шум и да настройват народите един срещу друг.
13
2
 
20
 
! Отговори
Герб стадо преди 3 години
цру без съмнение са източник на вярна информация.
12
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското Блато ще се оправи (може би) когато от него бъде изскубнато всичко червено.
11
1
 
18
 
! Отговори
Russia forever преди 3 години
Малко им е, като се пъхат дето не трябва ! Това са само предупреждения към нахалниците: виждате ли, ние ви знаем кои сте, махайте се от тук ! Да не би да очакват да ги поканят на кафе и сладкиши в някоя сладкарница.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, и тежко му на всеки, който не прави демокрация.Ако не прави, идват добрите американци, наритват му *** и и му пускат един завод за демокрация, да произвежда демокрация в промишлени количества.
9
21
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОСВЕН ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ДРУГО С КОЕТО ДА СЕ ХВАЛИ НЯМА!!!НОВИПУТЕНЧОК ПОКАЗА , ЧЕ НЕ Е МНОГО КАЧЕСТВЕН!!!А НЕМЦОВ ГО ЗАСТРЕЛЯХА ЩОТО ПО-НОВИ ОРЪЖИЯ НЯМАТ!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега платените американофенски тролчета ще почнат да тролят
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееееей, лоша тази Русия, та пак лоша.Я да проверят пак, да не е Китай и да са се объркали.Или Иран, или Либия, или Ирак, или Северна Корея, или македонците, или марсианците...
6
24
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Путкпутукуртукурпин съвсем се омаза ...Явно това му е бил отговора за над 600 изпържени их там нети .... в Сирия.Тепърва ще бере ядове този ниско интелигентен внук на готвача на Сталин
5
1
 
22
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами като сте некадърни,защо се заяждате с хората на Володя Путин ???!!!
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Риск за сигурността на САЩ " ?!? Какъв го търсят ЦРУ агентите в Русия, Китай и Куба ?Да внасят смут, да подготвят НПО, и да шпионират естествено. Каквото повикало, такова се обадило. Кой на кого да търси отговорност ?
3
2
 
25
 
! Отговори
. преди 3 години
Затова ли е планирано цялата южна част на Южния парк да бъде продадена "уж" на частен инвеститор и да бъде затворена за граждани?? Никаква мярка няма да ви спаси кравари!
2
6
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!ОРЪЖИЕТО Е ТЯХНО НО БАЙДЪН ОТКАКТО Е НА ВЛАСТ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНА СЪС СССР2----------АКО ИМАХА ТОВА ОРЪЖИЕ ДА СА ИЗПЪРЖИЛИ НАХАЛНИ А НЕ ДА ГО МЪЧАТ С НОВИПИЧОК
1
5
 
18
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Стои извънземно зад атаките. :) Смешници