Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри

Фаучи изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините
Обновена: 7 мар 2021 07:24 | 7 мар 2021 07:23, Ния Христова
205
Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри
Снимка: БГНЕС
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, че данните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", са добр.
 
"Данните, които знам за "Спутник V", са достатъчно добри. Нямам достатъчно информация за китайската ваксина, защото те имат две или три различни ваксини. Така че не наблюдавах отблизо тяхното представяне, но руските данни изглеждат добре", каза Фаучи.
Още по темата
 
Той изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините срещу COVID-19.
 
"След първата доза има известна болка в ръката, която продължава около 24 часа. При втората доза реактивността е по-висока. Появява се 21 дни по-късно за Pfizer и 28 дни по-късно за Moderna. След втората доза се появяват симптоми на умора, болка, студени тръпки и е възможна лека температура", каза Фаучи, като подчерта, че нежеланите реакции рядко продължават повече от 24 часа.
 
През последната седмица и у нас се разгоря спор за внасяне на руската ваксина. БСП настоя правителството да започне преговори за "Спутник V", но в парламента мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

Според Корнелия Нинова, ако се внесе и руската ваксина, ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 
Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", най-голям е процентът на нежелаещите във възрастовата група между 18 и 24 години. Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Русия, където броят на заразените с коронавируса е над 4,5 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дето имат вземане -даване с Путин сичките са полковници.Той с по ниски чинове не общува.Първо го прави я полковник, я генерал - после си общува.Показва се от бункера и вика - Спутник, Спутник предлагам!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и Тръмп не беше полковник от КГБ /АМА КОЙ ГО ЗНАЕ ВСЪЩНОСТ?/За Гундяев вече знаем, че е полковник.Тоз още може да не е станал. Споко - ще стане.Ама са го набелязали да го правят милионер.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анониме преди 3 години
Френският сериал ослепително сльнцеВечер без сьботите и неделите от21 до 21 и 30 и сутрин по бТВ лейди
16
1
 
0
 
! Отговори
Анониме преди 3 години
Втори шанс сьботите и неделитеСутринта от 11 до 14 часа по бтв лейди
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ваксинират сега БСП с руската ваксина, Орбан се ваксинира със китайската Синофарм аз нея ще чакам, Орбан не чака нито американци нито руснаци да го командорят. Жалка държава все на колене отнякъде да и кажат какво да прави.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турският хит втори шанс изльчен бТВСериала има 2 сезона
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купува, ***, купува.Герхард Шрьодер си купипреди два дена австрийката Карин Кнайсел бабата танцувачка.Много се е отворил Путин напоследък да си пазарува политици.
12
6
 
15
 
! Отговори
пецата преди 3 години
Всички ги е страх от фактите че в крайна сметка половината европейци ще изберат Спутник В , защото имат повече доверие на държава която не е управлявана от брюкселски мафиоти , хващам бас че само това е причината да не искат да пускат на пазара руската ваксина , защото пак Русия ще спечели от това ,въпреки санкциите и т.н., един път продава газ, друг път ваксини, колкото и да въртят д.ъ.п.е.тата европейците все на руски х.. ще дойдат, сега започват и батерии за ел.авто да произвеждат,имат литий
11
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Българския ганяя съди по себе си, че всичко у тоя свят се купува с пари , хахахах жалка история!
10
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом краварите казват, че руските ваксини са добри значи не се знае дали са добри и никой не знае нищо за тях. На принципа сме Фаучи тъй каза. Българските рекари нищо не могат да кажат и чакат опорки Ваксинациятта ви е пълен шит като всчко друго. БАН са едни бандити.
9
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тоя пък Фучи страшно популярен.Путин цял Президент си купи преди 4 години, та Фучи ли няма да купи.
8
8
 
2
 
! Отговори
йck U преди 3 години
Русия и сащ едно са явно и след оранжевия клоун....
7
3
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Да ние ще повярваме на теб, анонимен от бг форум, а не на учени и доктори ! Добре, че си ти бате !
6
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що, бе? Един похвалил Спутника /срещу заплащане/ и вече реши, че САЩ го хвали.Айде по-сериозно.Путин вече само с пари пробива.С кандърми разбра, че не става.
5
5
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
САЩ повече хвалят Спутник 5 от Българина . Миналата седмица излезе статия в Блумбърг че Спутник е с най-голям пазарен дял от всички ваксини в момента със сключени договори за над 1 милярд ваксини !
4
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фаучи маучи някакъв ляв комунист от дем партията се изказва и лъже. руската ваксина не става тя е правена за животни и има много ниска ефективност и причинява смърт у хората
3
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще млъкне ли най-после?Същото като с комунизма - колкото повече ни го хвалеха, толкова повече се отвращавахме от него.Те просто по друг начин не могат освен да дотягат с непрекъснато реване.
2
16
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
"Изглеждат добре" не означава, че СА добре.
1
12
 
32
 
! Отговори
учен преди 3 години
Руските учени са велики ,а руският народ е железен !!