Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри

Фаучи изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините
Обновена: 7 мар 2021 07:24 | 7 мар 2021 07:23, Ния Христова
205
Отзиви от САЩ: Данните за "Спутник V" са достатъчно добри
Снимка: БГНЕС
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи коментира, че данните, които са му известни за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", са добр.
 
"Данните, които знам за "Спутник V", са достатъчно добри. Нямам достатъчно информация за китайската ваксина, защото те имат две или три различни ваксини. Така че не наблюдавах отблизо тяхното представяне, но руските данни изглеждат добре", каза Фаучи.
Още по темата
 
Той изтъкна, че не се притеснява от страничните ефекти на ваксините срещу COVID-19.
 
"След първата доза има известна болка в ръката, която продължава около 24 часа. При втората доза реактивността е по-висока. Появява се 21 дни по-късно за Pfizer и 28 дни по-късно за Moderna. След втората доза се появяват симптоми на умора, болка, студени тръпки и е възможна лека температура", каза Фаучи, като подчерта, че нежеланите реакции рядко продължават повече от 24 часа.
 
През последната седмица и у нас се разгоря спор за внасяне на руската ваксина. БСП настоя правителството да започне преговори за "Спутник V", но в парламента мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

Според Корнелия Нинова, ако се внесе и руската ваксина, ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 
Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", най-голям е процентът на нежелаещите във възрастовата група между 18 и 24 години. Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Русия, където броят на заразените с коронавируса е над 4,5 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов Бог преди 3 години
Таз година сака,догодина крачоли!!!Ураааа..Славете Името ми Плебеи!!!Живият Бог ви Говори!!
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрата ваксина е поставената ваксина.Само ние се въртим и обясняваме как чакаме ЕС да разреши.Не смеем да мръднем, защото току-виж се вгледали в корупцията ни.Откраднатите пари са по-важни от ваксините.
37
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БиволъНЕ НА ПОЗИТАНО! ТУК Е БЪЛГАРИЯ! ЦЯЛОТО БСП МАРШ В СИБИР! А НАЙ-ДОБРЕ В УЙГУРИЯ!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия измислиха пандемията, какво да кажат, само нашите ваксини са добри, ако кажат такова нещо света ще им се смее. Туй е политически и търговски ход, а не медицински. На САЩ не може да се вярва.
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За комунистите по една германска ваксина, като едно време.
34
11
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Целият електорат на БСП марш на "Позитано" 20 да се ваксинират със "Спутник V". Корнелия е закупила от бюджета на "Техноимпекс" за всички.
33
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСИЯ - МИЗЕРИЯ, ПРОСТОТИЯ, КАНИБАЛИЗЪМ, ТЕРОРИЗЪМ.
32
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тук преброих 5 руски трола.Ама може и да са повече.Путин пари има.Я къф дворец си построи та едни *** ли ще му се опрат.
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бий, бий русофила пращай го при сатаната в Москва.
30
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Оххх дада даа.давааай че направо свършвам като чета словата ти...толкова страст.даааа..ощеее...
29
17
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ходете да се ваксинирате в Русия и не се връщайте, русофилски терористи.
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До плюещите РусияГНУСЕН РУСОФИЛСКИ ПРЕДАТЕЛ. РУСКИТЕ СТОКИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОДАДАТ АКО НЯМА ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕБ. СПУТНИК Е ПОМИЯ РАЗПРОСТРАНЯВАНА ОТ РУСИЯ.
27
1
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Как ще мислят като Орбан бе моът.Кво им пука за бг гражданина на бг политиците?!?Толкова пъти ви ги показаха брутално,ти пак фантасмагории.
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само пет милиона у целио свет??Леле докат ги ваксинират сичките тоя рев ще продърлжава!Не случайно руснаците бягат от Русия и не се обръщат.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До плюещите РусияНикой не плюе Русия успокой се малко дръвник, скоро ще дойдат ваксините и ще имаш шанса да се ваксинираш.
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па като толкоз ги купуват що трошите пръсти с реклама?Или викаш друго си е 120 поста дневно за 400 евро.При тая безработица вилусна - поне за бира и цигари има.И некой и друг сандвич.
23
10
 
3
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
"Спутник", "Путин" и т.н. а бе какво ви прихвана,бе хора, все за женски полови органи говорите.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простият човек пречупва всичко през политиката. А ваксините са нещо, което спасява човешки животи. Така че нямам предрасъдъци към никоя от ваксините - американски, руски или китайски - със Спутник са ваксинирани вече към пет милиона души в целия свят и няма информация за тежки вредни последици от нея. Така че закъсняваме - нашите политиквеничета отдавна трябваше да мислят ето като Орбан, който осигурява ваксини на унгарците отвсякъде
21
5
 
22
 
! Отговори
До плюещите Русия преди 3 години
Това са фактите. Над 1милиард (девет нули) поръчани и закупени дози на Спутник в цял свят ! Най много от всички останали ваксини. При положение че в Европа и САЩ умишлено и пречат да се продава. Ако не ви харесва руската ваксина никой не ви кара насила.Набийте си по една ваксина на Астра отзад и се успокойте !
20
10
 
4
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 3 години
Моето дълбоко и искренно уважение към ЮЕСЕЙ,и особенно към черничките морячета от непобедимата им армада,но русия нищо хубаво не може да направи.Тези ваксини са правени от руски хакери по личното ръководство на долният нечовек путин,(за това и името е такова ,сПУТНИК.т.е.всички с путин)с цел унищожение на всички евроатлантически ценности и американския начин на живот.С тези ваксини скоро руския ботуш отново ще гази майчица ЕВРОПА,и любимия ми град Брюксел където има забележителни улуци!