Семейството на Джордж Флойд с 27 млн. долара обезщетение

С рекордната сума беше приключено гражданското дело
13 мар 2021 22:16, Анисия Иванова
111

Семейството на убития при арест афроамериканец Джордж Флойд ще получи 27 милиона долара обезщетение от американския град Минеаполис.
Още по темата


С рекордната сума беше уредено гражданското дело, което близките на Флойд заведоха. Половин милион долара от обезщетението ще отидат за квартала, където Флойд беше задушен от полицая Дерек Шовин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Случаят предизвика мащабни протести в Съединените щати срещу полицейското насилие и в защита на правата на афроамериканците в страната. Малко след избухването на демонстрациите полицаят Дерек Шовин беше арестуван и обвинен в убийство. Ако той бъде признат за виновен, може да получи максимална присъда от 65 години затвор.

По-късно тази година се очаква да започнат и съдебните дела срещу останалите трима униформени, замесени в случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако падне ГЕРБ и у нас ще стане по-зле и полицаите няма да имат права,така беше до издването на ГЕРБ на власт,полицаите,които въвеждат ред,нямаха права и се страхуваха да си вършат задълженията.
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато черни престъпници убиват бели хора е статистика, а когато бели полицаи се опитват да наложат ред е жестока дискриминация.Неприязънта към черните не е паднала от небето, тя си има конкретна причина и това са черните престъпници. Някой още да не е разбрал?
36
0
 
16
 
! Отговори
Панетата на маймунит преди 3 години
Гадна работа. Като златотърсачката Меган Миракъл.Белия човек е тъпкан презрян и пренебрегнат
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАко не сме в ЕС, ще сме много по-зле, няма да можеш да пътуваш свободно,вече цялата ни икономика е унищожена и разчитаме на ЕС, пак разни чужди служби ще командват България,само че , няма да сме в ЕС и т.н., виж Украйна на какво заприлича - разорена държава отвсякъде,населението им избяга в Чехия,Полша,Русия,за да не умрат от глад,използват ги за пушечно месо и т.н.
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бегай в Русия да станеш свободен.Ние ще си седим роби.
33
2
 
20
 
! Отговори
Американска мечта преди 3 години
Близо 50 % от населението на САЩ е афро има дании след 20-30 години да стигне до 70-80 %.Всички знаем колко са работливи много начетени и съвестни граждани и само чакат от белия да снесе помощите....абе сещате се като нашите тъмнокожи шведи 1 към 1
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните новини са, че Дерек Шовин е освободен заради видимите следи от опиати и висока концентрация на същите в кръвта в пъти повече от това което може да толерира жив човек.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега ще видим какво е черно парти...
30
1
 
22
 
! Отговори
Шейк с пир преди 3 години
Има нещо гнило в Щатите !
29
0
 
34
 
! Отговори
468ртоогк преди 3 години
Като жив,тоя нарко,ман и прес,тъпник нямаше никаква стойност,как умрял го оцениха на толкова?
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левите казват, бъдете престъпници, вършете всякакви гадости палете и убивайте ние левите либерасти сме с вас. Точно така в момента подкрепят губернатора изнасилвач Куомо вече 7 жени са били негови жертви, пребивал е съпругата си но Пелоси и Холивуд го прикриват. Засега.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как го изчислиха толкова??
26
0
 
28
 
! Отговори
?????? преди 3 години
Колко дадоха на семействата на убитите пред Капитолия,или техният цвят на кожата не е подходящ за обезщетения?Мръ,,сни май,,муни!
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да ми разясни-от тези пари семейството ще покрие щетите последвали масовите безредици, грабежи и пожари, загубите за икономиката,нали?Също памукчиите, щели да за платят за убитите, ранени и изнасилени по време на демократичните вселенски на памукчиите бунтове,големи пичове са, доброволно се раздават, евала! И Фруут ъф ду Луум на минус 70%
24
1
 
18
 
! Отговори
Емииии... преди 3 години
тогава да разформироват цялата лоша полиция в уса, тя и без това е ненужна.Убива черни берачи, меси се на бедните трафиканти и пласьори на дрога, притеснява сводниците, не оставя на мира гангстерите от мафията да пият коктейли по партита, заключва по домовете примерните граждани да не се заразят и все такива лиши работи.Да я разформироват и да настъпва раят.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега бели от източна Европа ще слугуват на родата на Флойд.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното потвърждение , че на тези парите им вече нищо не струват хаха
21
0
 
21
 
! Отговори
Тли милиона долала преди 3 години
Сега ухилени всичките.Още 5-6 ако отстрелят докато берат и хазната на Минеаполис ще фалира. Кой каквото ще да казва, в америка ВСИЧКО е за пари, да се пръждосват с тяхната демокрацияЛайнери...
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с 27 и с 57 и с 270 , все тая , акъл с пари не се купува.
19
0
 
12
 
! Отговори
от северозапада преди 3 години
Всичко, баце е изчислено: интервюто на онаа, парите на тоа.. тия направо сакат да ни превземат!