Критика на Държавния департамент на САЩ за правата на човека у нас

Американското ведомство разпространи годишния си доклад
31 мар 2021 07:15, Елка Василева
58
Критика на Държавния департамент на САЩ за правата на човека у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпространи годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света.

В частта за България, за която информира посолството на САЩ у нас, се посочва, че съществуват съществени проблеми, свързани с правата на човека, които обхващат насилствено отношение от страна на полицията, произволни арести; сериозни проблеми с независимостта на съдебната система, сериозни ограничения на правото на свободно изразяване, включително цензура на медиите, насилие и заплахи за упражняване на насилие срещу журналисти, както и корпоративен и политически натиск върху медиите, връщане на бежанци или търсещи убежище лица, тежки корупционни деяния и други.

Макар че властите предприеха стъпки за наказателно преследване и налагане на наказание на длъжностните лица, извършили нарушения на правата на човека, действията на държавните органи бяха недостатъчни и се наблюдаваше проблем с безнаказаността, се казва годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека по света.

Правителството не е ограничавало достъпа до интернет или цензурирало онлайн съдържание. Не се наблюдават ограничения върху академичните свободи или културни прояви. Конституцията и законът гарантират свобода на мирно събиране и сдружение и правителството в повечето случаи спазва тези права, се казва още в документа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха. Във всички проблеми които са изброили САЩ, при тях май имат най-много проблеми. Особено по полицейско насилие, произволни арести и цензур на медиите са първенци. Точно те ли ще ни критикуват?
33
3
 
25
 
! Отговори
неблагодарници преди 3 години
Хем броихме на сащ 3 млрд.помощ за хвърчила на хартия,хем спретнахме скандал с руски шпиони а те....Срам.Никой не обича подмазвачите,само ги използва.
32
5
 
15
 
! Отговори
От много акъл преди 3 години
Ако си бяхме направили южен поток,както немците северен,щеше да ни е почти безплатно и да имаме приходи.Сега хем плащаме на турците,хем платихме 3 млрд.на путин за построяването,а той ги даде на сърбите и им построи безплатно техния ггазопровод.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ да си налага техните ЗАКОНИ НА ТЯХНА ЗЕМЯ не в ЕС!А дааааа САЩ е на прага на гражданска война и разкъсване на ЩАТИТЕ
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Човешките права" са типичен пример за двоен стандарт, срество за геополитически натиск и хибридно оръжие....
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огън да ги гори!
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българинабългарин ли си или руска ***. Кое по-доброто Зарада или азиатско-ориенталският деспотизъм. Не виждам масово хората да бягат в Русия или Китай. От там май бягат. Или мечтаеш за бай Тошо, когато нищоможещите като теб бяха гледани и на почит. Аз ги лъжа, че работя и те ме лъжат, че ми плащат. Всички в мизерията, но едасва за всички. Я не сакам аз за съм добре, я сакъм Вуте да е зле. Аз като не мога и другети да стоят в мизерия и да съм спокоен.
27
0
 
12
 
! Отговори
Morski преди 3 години
"... съществуват съществени проблеми, свързани с правата на човека, които обхващат насилствено отношение от страна на полицията, произволни арести; сериозни проблеми с независимостта на съдебната система, сериозни ограничения на правото на свободно изразяване, включително цензура на медиите, насилие и заплахи за упражняване на насилие срещу журналисти, както и корпоративен и политически натиск върху медиите, връщане на бежанци или търсещи убежище лица, тежки корупционни деяния и други."=САЩ
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конкретните случаи на злоупотреба с правата на гражданите и насилието на управляващия на територията срещу несъгласие с линията на ГЕРБ е убийствено доказателство за падишаха .
25
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акробатиката с шпионите не хвана дикиш. Баце да вади следващия номер от торбата.
24
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я си ги на...рете вашите права някъде по-надълбоко и по-далече от нас ФАЩ!!!
23
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде само САЩ да не ми говорят за полицейско насилие.
22
1
 
11
 
! Отговори
Истина ли преди 3 години
Днес времето е чудесно за посядане на някое пънче край някое ханче сред зелените моравиКато седнем ще извадем един лист и ще говором Хей Ананиев да не си направил някоя шашма че така хубаво говорят американците за нас а пак тия с шкембета разбирайте опозицията на плюят Ако това нер гьон сурат на кое се вика че сме обирджии и газим законите
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналисти на Домусчиев се опитали да критикуват Тиквата и богаташа ги уволни .Лоши журналисти , баце .
20
3
 
16
 
! Отговори
Да не говорим преди 3 години
Че тук правата на човека са толкова добре защитени, че дори убийците получават 15-20 години затвор, а в Щатите директно ги изпържват на електрическия стол. Или това се брои към безнаказаността?
19
7
 
20
 
! Отговори
Българина преди 3 години
И моят доклад за сащ е готов! Много е кратък същевременно съдържателен, поучителен с лека доза критика, но и обективен, разбираем и за децата! Съдържа едно изречение, копирано на 10 страници. "Фак дъ юса, нещастни лицемери, да ви е а *** й ата краварска!"
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно какво означава това, ромчетата не "взимат на заем" / крадат достатачно много. Трябва да не ги стресираме докато обират поредния дом.
17
8
 
5
 
! Отговори
А ако за преди 3 години
Случайни арести визират арестите на руски шпиони , то най- вероятно именно САЩ имат общо с това пък да не говорим за независимостта на българския съд, където съдията е до толкова независим , че може да пусне руски шпионин да си вземе наградата от Путин. А правата му са така добре защитени, че той после спокойно се връща в България. А сега кажете за вашия Сноудън...
16
6
 
11
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
Събираме пари за нов паметник пред Козяк, паметник на наглостта и лицемерието! организираме конкурс за млади скултури с идеи! Това ще е най смисления паметник след 89г!
15
8
 
18
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Боци пак беше наритан от хамериканските си братя - ще го уморят.