Критика на Държавния департамент на САЩ за правата на човека у нас

Американското ведомство разпространи годишния си доклад
31 мар 2021 07:15, Елка Василева
58
Критика на Държавния департамент на САЩ за правата на човека у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент на САЩ разпространи годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света.

В частта за България, за която информира посолството на САЩ у нас, се посочва, че съществуват съществени проблеми, свързани с правата на човека, които обхващат насилствено отношение от страна на полицията, произволни арести; сериозни проблеми с независимостта на съдебната система, сериозни ограничения на правото на свободно изразяване, включително цензура на медиите, насилие и заплахи за упражняване на насилие срещу журналисти, както и корпоративен и политически натиск върху медиите, връщане на бежанци или търсещи убежище лица, тежки корупционни деяния и други.

Макар че властите предприеха стъпки за наказателно преследване и налагане на наказание на длъжностните лица, извършили нарушения на правата на човека, действията на държавните органи бяха недостатъчни и се наблюдаваше проблем с безнаказаността, се казва годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека по света.

Правителството не е ограничавало достъпа до интернет или цензурирало онлайн съдържание. Не се наблюдават ограничения върху академичните свободи или културни прояви. Конституцията и законът гарантират свобода на мирно събиране и сдружение и правителството в повечето случаи спазва тези права, се казва още в документа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"Точно па тия ли са седнали да ни критикуват.... Хахаххаа!... Нагли бе, нагли... Стожери на световния ред - е затова няма световен ред вече, щото има такива като тия да го пазят... Хаххаахха!"Абе, вие не се ли оплаквате от същите неща дето ги пише в доклада дето сега го храните?Или само защото е САЩ, но ако го кажете вие, някак си по-иначе звучи?
13
3
 
18
 
! Отговори
И за какво преди 3 години
Цензура говорят - та тук журналистите директно си измислят, както случайно се изпусна Кана Рачева , и нищо. Нито цензура, нито наказание, нито съд. В САЩ щяха да осъдят медията за милиони.
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно па тия ли са седнали да ни критикуват.... Хахаххаа!... Нагли бе, нагли... Стожери на световния ред - е затова няма световен ред вече, щото има такива като тия да го пазят... Хаххаахха!
11
19
 
14
 
! Отговори
iko преди 3 години
Какво полицейско насилие,та по време на протестите,протестиращите палеха полицаите,какви ли не гнусотии претьрпяха,но насилие не са прилагали,свободноното слово и цензура имало,ха-ха и други глупости,тук такава свободия има в журналистиката,а за ***,джендьри да не говорим,не очаквах такьв доклад,сега опoзицията ще има коз в рьцете си с/у Борисов и Гешев.
10
7
 
15
 
! Отговори
Ако преди 3 години
За Щатите безнаказаност е това , че тук хората протестират цяло лято и блокират кръстовища и хвърлят по сгради , а полицията само ги пази от граждани и провокатори, то това е по-скоро похвала, защото протестиращите против изборите в САЩ направо ги застреляха. Предпочитаме безнаказано да протестираме , мерси.
9
4
 
10
 
! Отговори
Вярно е.... преди 3 години
Е то такъв негативен доклад преди години изтипоса криминални и ДС структури на ръководни постове във власта ама какво се случи след това-разходка с жипката?!Сякаш ние незнаем и трябва да четем годишните доклади отвъд океана?
8
9
 
12
 
! Отговори
Еш па тия преди 3 години
В стена в която се стреля по всеки и за най-дребното нарушение да се изказва за насилие от страна на родната милиция си е меко казано нагло.
7
6
 
18
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Тези няколко милиарда които им платихме за самолетите явно са малко. Виждате как САЩ не казват нищо лошо за Саудитска Арабия. Трябва да изтеглим поне 100 милиарда кредити и да с всичките тези пари да купим още самолети от САЩ за да ни оставят на мира.
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страна с 1300 история стана за посмешище на света
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да взимат нашите индианци и да си ги пускат в техните резервати.
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек тиквата е лошо куче, но е наше куче.
3
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toчно САЩ не искам да са ми пример за права на човека. Там от много права, всеки втори стреля по магазини и училища. Айде сега, нямали сме права, пък миналата година, който не мина покрай обществена сграда, той не метна яйце или друго по нея. Клеветят, лъжат, обиждат, а горките права нямали. Това сега е заради "умните" протестиращи, които искат само права без задължения
2
18
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ХАЙДЕ , ТИКВО , КАЖИ НЕЩО !!!И ТЕЗИ ЛИ СА ,,НИКАКВИ'' , КАКТО ДВАМАТА СЕНАТОРИ , *** ЖАЛЪК ???
1
5
 
17
 
! Отговори
Не гледай преди 3 години
Сламката в окото на ближния - виж гредата в своето око... казал Христос.