Ню Йорк легализира марихуаната за развлечение

Промяната ще осигури 350 милиона долара годишни приходи
31 мар 2021 12:22,
45
Ню Йорк легализира марихуаната за развлечение
Снимка: БГНЕС

Законодателите на щата Ню Йорк приеха във вторник законопроект за легализиране на марихуаната за развлечение, а губернаторът Андрю Куомо заяви, че ще го подпише, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Ню Йорк ще се присъедини към 14 други щати на САЩ и окръг Колумбия в разрешаването на употребата на канабис, след като законопроектът беше подкрепен от двете камари, където Демократическата партия на Куомо притежава силни мнозинства. "Това важно законодателство осигурява справедливост за отдавна маргинализираните общности, обхваща нова индустрия, която ще развива икономиката, и създава значителни предпазни мерки за обществеността", каза Куомо.

От офиса на губернатора заявиха, че промяната може да осигури допълнителни 350 милиона долара годишни данъчни приходи и да създаде десетки хиляди работни места. Законът ще позволи на възрастни на 21 и повече години да купуват канабис и да отглеждат растения за лична консумация у дома, с план за отклоняване на част от средствата за лечение на наркотици и образование.

Ню Йорк автоматично ще изчисти досиетата на хора с минали присъди за престъпления, свързани с марихуана, които вече няма да бъдат криминализирани.

Законът също така ще премахне наказанията за притежание на до три унции наркотик (85 грама), колкото е новото ограничение за лично притежание. Съществуваща програма за марихуана за медицински цели ще бъде разширена.

Щатът планира да обложи продажбите на марихуана с девет процента, като приходите от допълнителен данък от четири процента ще се разпределят между местните власти.

Този ход идва, когато Куомо е изправен пред разследване по предполагаем сексуален тормоз и сплашване на жени служители, както и обвинения, че неговата администрация е организирала прикриване на смъртните случаи в домовете за възрастни хора, свързани с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
5
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
А в БГ кога????????
40
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Пък ний у нашенско плющим пръжки с праз от бедност...
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастията е болестно състояние, mental disorder.
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще легализират и хероина,още по- големи печалби. В Англия вече предлагат хероин в болниците ,като обезболяващо и то не само при терминално болни от рак,ами и след операция на крак- в Оксфордска болница. Факт.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегПрав си.неморално,но най-древната професия.Явно не може да се премахне.За това е по-добре да стане легална и да има контрол-данъчен и медицински.
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По някаква ТВ дадоха изследване, че ако е легализира марихуаната, алкохолния и цигарения бизнес ще има още през първата година м/у 40-60% спад в продажбите. Защо да льокаш литри и да си увреждаш черния дроб или да пушиш по една кутия цигари, като може да дръпнеш няколко пъти и да ти стане много добре, а и евтино се произвежда. Именно затова не се легализира, защото тези лобита са огромни и вързани с мафията, а на хората се набива, че видиш ли това е най-опасното нещо.
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрога, алкохол, секс, транс и хомосексуалност това се рекламира масово особено като начин на живот в Щатите. За съжаление на свястните хора там масовата деградация на младите там ще доведе до упадъка на тази страна.
34
3
 
6
 
! Отговори
до №26 от професора преди 3 години
Да ти го обесня на *** език за да вмъкнеш в написаното . Никой не го *** дали ще си режеш вените,ще пиеш,ще си биеш хероин или ще си пафкаш тревица . Въпроса е да не го правиш публично и да не си натрапваш либералното мнение на останалите хора , чиято фикс идеята не им е да пасат трева . За твое сведение и аз пафкам трева , но надали като теб по цял ден .. А за опиат , освен това което си прочел в гуглето дай съществително на опиянен (потърси го и него) и ще вмъкнеш в смисъла господин танкист
33
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 31:)Мда, това са римските легионери Неграмотний и Незнайний !Иначе споделям мнението му, от леките наркотици няма да се отървем, поне да са легални и под контрол !Същото трябва да стане и с проституцията - да, неморално явление, което е неизличимо, но да легална и да се постави под контрол
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да легализират и кокаина и приходите им ще станат още по-големи.
31
7
 
7
 
! Отговори
Либераст преди 3 години
А тъй, сичко друсано, джендеросано и педалосано... Нови ценности...сетете се защо...
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GТова "наций" и "компаний" някакви римски легионери ли са?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще стане още по-забавно.Тревичка + оръжие.
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
подлите друсалки самодоволно потриват ръчички. Вече безнаказано ще се нашмъркват и ще мачкат хората по тротоарите за развлечене бре.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука някоя партия предлага ли нещо подобно или само знаят да отказват дебатите?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да предлагат ваксини срещу коронавирус с екстракт от марихуана - тогава кампанията ще има 100% успех!
25
2
 
3
 
! Отговори
Тоягов преди 3 години
Опааа.Комунистите протриват ръце за още милиони.Вместо да вкарват марихуана контрабанда или нелегалти цехове за цигари,големи " високотехнологични" оранжерии за канабис.Щом в САЩ,скоро и тук!
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България постоянно се обяснява колко е опасна тревата. Иначе трябва да я легализират, но тогава как парите ще отиват в мафията?
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не ми намирате словоред на номер 22 , аз съм си природно *** ( овца ) . Ни алкохол ни трева ми са ми необходими . Наздраве и там 420 !
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре , нека я легализират щом народа толкова е ревнал за опиат , който така и така си набавят . Но нека се има впредвид,че там законите са закони . Бил си се напил и си разбил някакъв магазин , не си бил насебе си .Никой не го *** пишат ти го и те пускат . После си се напафкал и си се изпикал на публично място . Еми връща ти се и старата присъда . Там рецидива си е на топло , а тук с по 19 присъди навънка .Отделно малко пияни шофьори имаме та сега и напушени .Пътищата са ни един път .