Прегазилият полицай пред Капитолия параноик?

Все още се установяват мотивите за инцидента
14
Прегазилият полицай пред Капитолия параноик?
Снимка: БГНЕС

Ной Грийн, който прегази полицаи извън комплекса на Конгреса на САЩ, е страдал от параноя и суицидни мисли, съобщава ТАСС, позовавайки се на полицейски източници.

Членове на семейството на Грийн са разказали на разследването, че са забелязали появата на „заблудителни мисли“ у 25-годишния мъж. Правоприлагащите органи, опитвайки се да установят мотивите на Грийн, все повече се фокусират върху психическото му състояние.

По-рано телевизионната компания CNN съобщи, че извършителят на инцидента край Капитолия редовно пише в социалните мрежи, че американските разузнавателни служби провеждат операции срещу него и може да е страдал от психично разстройство.

Още по темата
Източници на правоприлагащите органи казаха на MSNBC, че той също е изразил във Фейсбук подкрепа за движението "Нация на исляма" със седалище в Чикаго, Илинойс. Основана е в Мичиган през 1930 година. Представители на движението заявяват, че са за разпространението на исляма за подобряване на положението на афроамериканците. Редица американски правозащитни организации обвиниха движението в предразсъдъци срещу белите, расизъм, антисемитизъм, изкривяване на предписанията на исляма. Те също така подчертаха, че „Нацията на исляма“ разпространява екстремистки и сепаратистки идеи, защитава превъзходството на черните над белите.

В петък Грийн удари двама полицаи в кола на Капитол Хил в центъра на Вашингтон и след това се блъсна в ограда. След това той слязъл от колата с нож в ръка и се насочил към служителите на реда, пренебрегвайки заповедите им да хвърли оръжието, след което бил застрелян от полицията. Двама ранени полицаи са хоспитализирани, единият от които впоследствие почина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: КапитолияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
моля обяснете преди 3 години
Какво ознабава с уи цидни мисли.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заптиетата трябва да се мачкат, кой с каквото може!
8
0
 
6
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
Нищо не пише за цвета на тоя образ.Ама щом е фен на исляма-демократ ще да е.
7
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека е русофил и съвсем естествено се е възмутил от дъното на душата си когато Байдън е нарекъл любимия му вожд "убиец". Това е причината да нападне полицаите в които е видял заклети русофоби. Това напълно оневинява действията на Ной Грийн както подчертава и ТАСС.
6
0
 
3
 
! Отговори
Свиквайте преди 3 години
Вече всички такива ще са параноици, ,ангелчета невинни, а вие само ще сте пукнали.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само едното заптие ли е пукнало?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеса, нещо притеснява ли ви че не споменавате етническия произход на терориста? Обикновено дебело го подчертавате когато е замесен бял и са пострадали черни.Явно нещо ви пречи да споменете, че ЧЕРНОКОЖИЯТ Ной Грийн, почитател на ИСЛЯМА, е прегазил БЕЛИ полицаи?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше бял, щеше да е адски виновен, ама нали е черен - сега видиш ли прихичното му състояние не било стабилно, и понеже никой не му помогнал, той затова, не че е лош или нещо човека... Или дайте да обвиним религията, те американците го направиха много модерно това в световен мащаб... Нали те са крайно мили християни, заагрижени за цялото човечество хуманисти, еди кой си бил будист или мюсюлманина, значи лош, лош, лош... Из-.ро*ди!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя най-вероятно е човек от ЦРУ и със такива случаи оправдават присъствието на военните пред Капитолия. Да не помислят хората, че Джо Байдън е параноик дето се страхува от народа си.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, понеже е черен мамбак - при това ислямист - понеже тотално сбърканата либерастия не позволява да го наречем така, много по-лесно е да кажем че е параноик?!?