В САЩ спряха „Джонсън и Джонсън“ заради странични ефекти

Очаква се откараните в болница в Северна Каролина да се възстановят
Обновена: 9 апр 2021 14:19 | 9 апр 2021 14:19, Елка Василева
66
В САЩ спряха „Джонсън и Джонсън“ заради странични ефекти
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са преустановили използването на ваксината срещу COVID-19 на компанията „Джонсън и Джонсън“, след като при най-малко 26 души са се проявили странични реакции, сред които припадане, предаде Асошиейтед прес.

Четирима ваксинирани са били откарани в болница за допълнителни изследвания. Щатските и федералните здравни власти разследват случая.

Още по темата

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че реакции като припадане не са рядкост след ваксинация, но въпреки това се запознават с докладите за странични реакции в Северна Каролина и още три щата.

Очаква се всички откарани в болница в щата да се възстановят, казаха представители на местните здравни власти.

Говорителката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Кристен Нордлунд заяви, че федералната агенция е информирана за страничните ефекти, които са се проявили при някои хора, на които е била поставена ваксината на Джонсън и Джонсън, в щатите Айова, Джорджия, Колорадо и Северна Каролина.

Страничните реакции включват замаяност и учестено дишане. Нордлунд изтъкна, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията работят заедно с представители на щатските и местните власти, за да преценят ситуацията. След направени тестове на ваксини федералната здравна агенция е стигнала до заключението, че няма причина за безпокойство.

"Ваксините срещу COVID-19 са сигурни и ефективни. При много хора не се проявяват странични ефекти след ваксиниране срещу COVID-19, но при някои хора се наблюдават болка, подуване на мястото на поставяне на ваксината, треска или главоболие. Обикновено тези реакции не траят дълго и означават, че тялото изгражда защита", изтъкна Нордлунд.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдеее, и тази прелестна ваксина със странични ефекти. Тепърва ще узнаваме нелицеприятни истини за ваксините, но нищо-вие бързайте да се ваксинирате, преди да научите всичко за ваксинациите. Когато истината изплува, ще сте пред свършен факт и по-лесно ще се примирите.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази снимка не я поставяйте повече, моля!Много е отвратителна!
47
0
 
2
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До 51Тази информация откъде я имаш?Аз ти давам информация от официални статистики. А не от медии.Най-много починали има от moderna и pfizer .
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България коя ваксина спряха докато се чудя коя да избера?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пращайте тук ! Това кафе от 2 лева ли е?
44
1
 
6
 
! Отговори
Пък аз преди 3 години
съм впечатлена от илюстративната снимка <3 такава красота, че не мога да не споделя с българската общественост :)
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиолог Мри Модерна няма смъртни случаи. Има обаче много странични реакции, като зачервяване, сърбеж, подуване и редица алергични реакции. Се едно са те нахапали комари.
42
1
 
4
 
! Отговори
Мона преди 3 години
шампоаните са за външна употреба. не за мускулно инжектиране.
41
3
 
7
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Странно защо няма статии за смъртните случай при moderna и pfizer, след като според официалните статистики там са най-много. Повече от ДжИДж и Астрата.Може би това обяснява кой води търговската война за пазари чрез медиите.
40
1
 
9
 
! Отговори
Палма преди 3 години
Щатите нещат *** ваксина, виж ако беше нашия мтрафон щеше да поръча едни десет милиона бройки и да прибере комисионната у чекмеджето
39
0
 
13
 
! Отговори
Johnson&Johnson преди 3 години
Проверяват годността на 62 млн. ваксини Джонсън и Джонсън... ... ПроверкатА ще се извърши териториално върху фауната на територия, граничеща с Черно море. При негативни резултати-НЕ СМЕ виновни. Все пак морето е ЧЕРНО...
38
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ефектът от ваксината на "Джонсън и Джонсън" била - "Слонсън след Слонсън" (като тая на снимката)...
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички те ваксини са ментета ,до месец два ,всичко ще излезе на яве)
36
1
 
13
 
! Отговори
Gg преди 3 години
На гусито от снимката ( каквито са и 70-80% от американските жени), каквато и ваксина да му сложиш, все тя - ваксината ще е виновна.. Т'ва , че си се докарал на хибрид м-у хипопотам и буре и тЕлото ти не мое да функционира нормално, няма значение, не.
35
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
САМО ДА СТЕ ПОСМЕЛИ ДА СПРЕТЕ ТОКСИЧНАТА ВАКСИНА!!!ТАМАН СЕ ПРАВЕХА ПРОУЧВАНИЯ КОЯ Е НАЙ-ГАДНА ОТ ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХ, ДИЗАСТРА СЪСИРЕКА И ТОКСИК И ТОКСИК!
34
1
 
10
 
! Отговори
Реших! преди 3 години
Чакам Спутник 5 - но немско производство!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази на снимката показва визията на Абрахам Линкълн за величието на САЩ! Браво целта е постигната ,шапка ви свалям!Хибрид между хипо-потам ,хаваец и негрОид с добавка на аденовирус от ШимпАнзе !
32
3
 
18
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Жената на снимката има НАД 50кг ИЗЛИШНО ТЕГЛО.Съвсем явно, САЩ като някаква система на управление,социален и интелектуален живот водят хората до тотална деградациякато личности - физическа, интелектуална и емоционална.Жената на снимката е инвалид - като начало диабет + високо кръвно,всички органи, включително и мозъка са атрофирали..И тези искат да играят роля на световен лидер -кой от вас иска дъщеря му да изглежда така?
31
3
 
12
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 3 години
Тия нали ги бъркаха в същия казан като Астрозинека, че се бяха омесили бъркочите... На фона на всичко случващо се, мисля че на всеки доброволно ваксинирал се с ковивакс трябва да дават сертификат за установена мозъчна недостатъчност.
30
2
 
8
 
! Отговори
фирма за сапуни преди 3 години
от самото начало имаше големи сьмнения за тази ваксина. плюс стана ясно че са опитали да изльжат властите за 3 фаза те просто не са я тествали. сега логично ги спират