Нямало връзка между ваксината на "Джонсън и Джонсън" и тромбозите

Заключението е на Агенцията за контрол на храните и лекарствата
48
Нямало връзка между ваксината на "Джонсън и Джонсън" и тромбозите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На този етап не е установена причинно-следствена връзка между образуването на кръвни съсиреци и имунизирането с ваксината на "Джонсън и Джонсън" срещу коронавируса, заяви американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA), цитирана от Франс прес.

"Агенцията е в течение на съобщения в САЩ за тежки случаи на тромбоемболия, свързвани понякога с тромбоцитопения (понижено количество на тромбоцитите в кръвта), при няколко души, след като са били ваксинирани срещу КОВИД-19 в продукта на "Янсен" (европейското подразделение на компания "Джонсън и Джонсън"), посочва в комюнике регулаторът.

"За момента не сме открили причинно-следствена връзка с ваксинирането и продължаваме да проучваме и да извършваме оценка на тези случаи", допълва агенцията.

Ще информираме обществеността, веднага щом научим повече, уверява службата.

Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи вчера, че проучва евентуална връзка между ваксината на "Джонсън и Джонсън" и случаи на кръвни съсиреци.

"Един случай е регистриран при клинично изпитване, а три - при ваксинация в САЩ. Един от тези хора е починал", допълва европейският регулатор.

Еднодозовата ваксина на "Джонсън и Джонсън" беше разрешена за спешно използване в САЩ в края на февруари - след ваксините в две дози на "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна".

ЕАЛ също одобри ваксината на "Джонсън и Джонсън" и се очаква тя да започне да се прилага в Европейския съюз от този месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има, има
38
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
До Анонимени това е началото! след 5 години, а след 10!?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането с ChAdOx1 nCov-19 може да доведе до рядкото развитие на имунна тромботична тромбоцитопения, медиирана от тромбоцитно-активиращи антитела срещу PF4, което клинично имитира автоимунна хепарин-индуцирана тромбоцитопения.New England Journal of Medicine.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора както виждате че всичките им ваксини са ментета ,има те глава на раменете си
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд за предумишлени убийства трябва да има за ЕМА, СТИКО и за всички които твърдят колко безвредни са ваксините, без да имат никакви доказателства за това. А и съд за корупция, защото със сигурност получават подкупи от фирмите производители.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината на Астра Зенека, Джонсан и Спутник е едно и също нещо с различно име. Много ясно,че страничните ефекти ще са едни и същи.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се започна и с Астра Зенека - първо отричаха всякаква връзка, а след няколко стотин случая бяха принудени да признаят, че ваксината предизвиква тромбозите и смъртните случаи.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правиш едно търсене колко от топ 10 000 най-богати в света са се ваксинирали и гледаш чудни резултати... аз лично търсех, за да видя коя ваксина са ползвали, да видя коя е уж най-добрата. Оказа се че най-добрата ваксина според тях е БезВаксина.Сега на кой да вярвам? На Ботокса, че най-добрата ваксина е която и да е или на Топ 10 000 най-богати и успешни хора, че най-добре е без ваксина?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джонсън ен Джонсън наскоро ги осъдиха за доста неща. Например едно дело загубиха защото съвсем съзнателно са продавали азбест на деца в продължение на десетилетия. Ройтерс имаха разследване по случая, но наскоро, не знам по каква причина, го свалиха от сайта си. Други медии пък писаха за милионите подкупи които J&J раздава из цяла Европа и на лекари, и на политици. Точно на тази компания и шампоан не бих си купил.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има връзка на производителя на ваксините с производителя на вируса.
29
2
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Ваксинират се , човек. На запад се ваксинират като овце. Но те имат доверие в инситуциите и в правителството и слушат тези медийни манипулации и протягат ръчичките. В България имаме друг манталитет. Ние каквото и да става гледаме да не се обадим на полицията, те за най-малкото нещо звънят. И няма начин да ги убедиш да помислят малко. Лекари, учители се ваксинират масово. И има смъртни случаи и продължават...
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега не съм видял умен човек да се ваксинира. Не си слагайте тази отрова, ако ви се живее. Ако ви е омръзнало от живота, може да си сложите ваксина.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се доказва връзка?. Те какво искат да трепе на 100% ли, че да е виновна ваксината. Досега беше руска рулетка кой ще се гътне от вируса, сега е руска рулетка кой ще се гътне от ваксината. Голям напредък. Плюс като оцелееш от ваксината, не значи че си се разминал, като медицинската сестра , която имунизирана си отиде от Ковид.....
26
0
 
11
 
! Отговори
Мосю Гилотин преди 3 години
Спрете да заразявате простолюдието с тези вируси в ампулки и се качвайте по стълбичката, че палача взема на час!!!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като почине някой от вуруса и напъните е да се обясни , кокло здрав е бил, и колко живот е имало пред него, а когато е след ваксинацията от девет кладенеца вода носят , че е я възрастен,я с хронични и съпътстващи заболявания, тежки патологии , едва дишал и преди иглата. И това навсякъде по света. Англичаните защо са още с маски и с рестрикции като вече се изповаксинираха всички. Идеята не е да се спре този вирусен апокалипсис, а да се психират хората и да се правят пари
24
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЯРНО Е!!ТАЗИ НЕ ПРАВИ ТРОМБОЗИ А САМО ТРОВИ КРЪВТА :D--------------------ТОКСИК И ТОКСИК!!!---------------------СТАТИЯТА Е С ЦЕЛ ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО АТ ДИЗАСТЪР СЪСИРЕКА
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъ към щяло да има връзка.Просто някои хора си посиняват от радост, че са защитени. Това е.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То нямаше, а не - имаше, не бе не после пак нямаше и с Астра Зевзека
21
5
 
0
 
! Отговори
G преди 3 години
Janssen е ...ок.
20
0
 
12
 
! Отговори
Агенти на смъртта преди 3 години
Няма бе , няма .Нищо общо нямат "ваксините " създадени за 10 месеца със страничните ефекти -съсиреци, тромбози ,смърт.Не,не , не ,абсурд !Компаниите са си свършили тяхната част -на всеки който е решил да се ваксинира му е било предоставена информация за евентуални проблеми и се е съгласил и подписал декларация за информирано съгласие ,тоест всеки който е решил да си постави нещо си в него знае за евентуални проблеми и се е съгласил и го прави ДОБРОВОЛНО . И така компаниите са невинни.