Джо Байдън предлага среща на Владимир Путин в "трета страна"

Американският президент е обезпокоен от струпването на войски
13 апр 2021 21:04, Нели Христова
122
Джо Байдън предлага среща на Владимир Путин в "трета страна"
Снимка: БГНЕС

Aмериканският президент Джо Байдън е предложил на руския си колега Владимир Путин да се срещнат в „трета страна“. Това става ясно от съобщение на Белия Дом за разговор между двамата лидери. Байдън и Путин разговаряха на фона на ескалиращото напрежение в източна Украйна, визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в централата на НАТО и на министъра на отбраната Лойд Остин в Германия.

Американският президент е изразил и безпокойство от струпването на руски военни части в „окупирания Крим“ и по границата с Украйна и е призовал Русия да деескалира напрежението. Подчертан е бил и „непоколебимият ангажимент на САЩ към суверенитета и териториалната цялост на Украйна.“

По време на разговора Байдън също е дал да се разбере, че Съединените Щати ще действат твърдо при защита на националните си интереси в отговор на руски действия като кибернахлувания и намеса в изборите.

В съобщението се посочва, че Байдън и Путин са обсъждали различни регионални и международни теми, в това число намерението на Съединените Щати и Русия за постигане на диалог за стратегическа стабилност.

Байдън е завил, че целта му е „изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия“ е предложил среща на високо ниво в „трета страна“ в следващите няколко месеца.

Байдън и Путин са обсъдили и "по редица регионални и глобални проблеми“, като стратегическата стабилност и удължаването на договора "Нов СТАРТ"  за контрол на ядрените оръжия. Президентът Байдън е "потвърдил целта си за изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия в съответствие с интересите на САЩ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искал да говори с Вова, сладур...Молбичката в писмена форма и по каналния ред на опашката за визита.Иначе коолело, ама друг път.
37
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците ще използват това да залъгвашт САЩ, че такава среща ще може да постигне нещо, докато си укрепват положението в Донбас.Такива неща са грешка на американската администрация.Руснаците преговарят само ако им е нужно време.
36
4
 
12
 
! Отговори
????? преди 3 години
Бай Дъню както се е наел на снимката знае ли ,че Путин е майстор на спорта и заслужил треньор на руската федерация по самбо.
35
7
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Анонимен-ГОСПОДИН 33-ПУТИН НЕ СЕ ОБЯСНЯВА НА НИКОГО.-НА КОГО ПРЕЧАТ РУСИЯ?????-Я ДА ВИДИМ!!!!-КАДЕ ИМА ВОЙНА ТАМ Е И США-ЕПА НЕ ИМ ЛИ ПИСНА ДА СЕ МЕШАТ?-ПА ПОСЛЕ РЕВЪТ-НИЕ ХВЪРЛИХМЕ 1 000 000 000 ЗА ВОЙСКАТА НА ГОДИНА-ЧЕ КОЙ ГИ КАРА?
34
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОЙДЪН ПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ ДОКАТО ПРЕМЕСТИ ВОЙСКИТЕ :D
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се срещнат в Донбас, може и в Крим.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Путин не беше ли убиец, според някого?
31
5
 
17
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Бай Дан аз да не съм ти любовница че ще ми чукаш среща бе. Нито съм ти любовница нито ще ти ставам. В моят си двор ще си правя каквото ми е кеф. А комшията ако го е страх да ходи по далеч от оградата ми. Нито съм го викал нито калесвал. Толкоз по въпроса. Донбас е Руски. Казах. Няма да павтарям.
30
2
 
15
 
! Отговори
Икономика в действие преди 3 години
Да си го кажем точно, САЩ имат 30 ТРИЛИОНА външен дълг, за да го обслужват без да изпаднат във фалит (макар че реално вече са, по правилата на икономиката), те трябва да свалят лихвите по дълга! Това е възможно да стане само по един начин, чрез съсирването на икономиките и сриване на пазарите на ЕС и Азия! Удрят Русия, разклащат Европа и НЕбелите американци живеят добре, а ние всички горим ... агейн! За това и пратиха 500 военни в базата, която е до Франкфурт- финансовото сърце на ЕС!
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С убиец не се преговаря.
28
2
 
19
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Някакъв лаптоп със снимки и мейли беше забравил Хънтър БайДън някъде... Ко стана? Потули се работата, май...
27
3
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ДОМА МОГА ДА СИ ХОДЯ И ГОЛ -АКО ИСКАМ.-С ЕДНА ДУМА ЩЕ ИСКА ОБЯСНЕНИЕ-ХАХАХАХАХАХА.-НИКАГДА.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя дъргела Путин му предложи да разговарят в пряк ефир тоя се уплаши щото ще ги гледа цял свят и щеше да стане за смях (не че сега не е) Сега искал среща в трета страна, каква трета страна бе деде, нали ще забравиш къде си тръгнал и така ще се загубиш че внуците ти няма да могат да те открият.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС никой не го бръсне за слива.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не забрави до тогава...
23
1
 
10
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Отминаха времената на многолюните делегации, салатаните, официалните обеди и веери, работните закски и нулевите резултати. Искаш диалог - получаваш го незабавно. Казвате си по три ясни приказки и се разбирате как да осигурите мир и спокойствие на изтормозените жители на планетата. Закачките ги оставяте за почивните дни. тогава се наддумвате кой е по-по-най. Дърти мъже, не могат да се разберат!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Македония!
21
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми е интересно как 5 год в Украйна беше тихо и кротко и изведнъж дойде Байдън и света е пред 3та световна! Логиката изисква, че ако проблема в Украйна се пали от руснаците да не е спирало военното напрежение там, нали? Е, тогава защо спря по времето на Тръмп? Явно тоя огън гори с помощта на американски съчки...
20
1
 
7
 
! Отговори
Ядосана Майка777 преди 3 години
Циркът ви не върви...циркът донася зрелище на тълпата понякога смях в залата...Политиката я превърнахте в зрелище.Превърнахте се в не сериозни "глави" на държави...Мечтаещи за повече власт и слава, от тази ,която ви се полага по-право така правят алчните и глупави хора....а след *** има цяла орда с други ***...Орлите сами летят гаргите в ято....Кой какъв е?Има Господ съди ви ....
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Китай или Северна Корея.