Оставка на полицейски шеф в Минесота след убийството на афроамериканец

Стотици продължиха протестите въпреки мерките за сигурност
14 апр 2021 10:23, Елка Василева
41
Оставка на полицейски шеф в Минесота след убийството на афроамериканец
Снимка: архив, БГНЕС

Тим Ганън, ръководителят на полицията в градчето Бруклин Център, Минесота е подал оставка, както и офицер Ким Потър, която застреля в неделя тъмнокожия 20-годишен Данте Райт.

В понеделник шефът на полицията в Бруклин Център Ганън определи стрелбата по момчето като “случайна” и каза, че офицерката Ким Потър е допуснала грешка. Според Ганнон Ким Потър е имала намерение да използва тейзер, но вместо това е хванала пистолета и го е застреляла с един куршум.

Още по темата
Скоро след стрелбата демонстранти атакуваха полицейските коли и полицейското управление на Бруклин и бяха разбити 20 магазина в търговския център, предаде БНР.

Властите засилиха мерките за сигурност и удвоиха числеността на националните войски до повече от 1000, а Губернаторът Тим Уолз обяви полицейски час.

Въпреки повишените мерки за сигурност и във вторник стотици протестиращи отново се събраха в силно охранявания от полицията и националните войници полицейски щаб на града, около който има бариери и висока метална ограда.

Размириците и протестите продължават въпреки наложения вечерен час за Минеаполис, Бруклин Център и още няколко предградия. Протестиращите най-напред са се насочили към полицейското управление, а след това и към офисите на ФБР.

Десетки демонстранти имаше снощи и в центъра на Чикаго, изразяващи своята солидарност със семейството на убития Данте Райт. Протестиращите носеха знамена и скандираха имената на Райт, Джордж Флойд, Лакван Макдоналд, Бреона Тейлър и други фатално застреляни от полицията.

Засега протестите в Чикаго остават мирни, но някои от бизнесите в централната част на града вземат мерки и вече са покрили витрините и входните врати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
колкото по-големи безредици в САЩ, толкова по-добре за света
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо полицаите да бъдат наградени, че си рискуват живота, че защитават обществото, те тръгнали да ги уволняват и съдят дажа - нещата отиват към беззаконие и хаос, но очевидно това е целта на либерастите, те смятат че така ще яхнат вълнат и ще бетонират властта си.
11
0
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Женчовци! Станала една грешка и всички зулумят по улиците. За да ви приемем при коравите кплта, трябва да можете да търпите а-, ора-, ваги- нален взлом, голдън шауъри от депутатските трибуни, скубане, сваляне на кожи и всякакъв тип физически и психически извращения 30 години без да кажете "гък"! Но наистина истинските мъже, когато ги питат на 4 години "- Искате ли ощеее?", отговарят задружно "- Даааа!"
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като тъмния рецивидист очевадно от записа се съпротивлява при арест, както и при случая Флойд между другото, защо са тези протести? Какво искат тези протестърите точно? Може би ако имаш афро произход да си над законите? Лицемерие и простотия.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нeгрoто си е виновен със заповед за арест оказва съпротива и се опитва да бяга борейки се с 2 *** полицаи ми може да очаква да бъде застрелян. Спрете с тая *** нeгъpска пропаганда. Рецидивисти ги изкарвате светци
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е виновен!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Перник яко поръчкови политически убийства но оставки няма камо ли полиция!
6
0
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Да питаме антирасистите не е ли расизъм за убийство на чернокож да има протести и увоилнения, а за убийство на бели да няма ??!!И ако сащ са пълни с расисти, що проповядват антирасизъм по целия свят ?!
5
7
 
2
 
! Отговори
fff преди 3 години
значи белите могат да ни избиват...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този ли...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли?
2
14
 
9
 
! Отговори
Varg преди 3 години
браво на американците,търсят справедливостта,ние българите се надупихме на Зпада преди 32 години и унищожихме държавата си,която беше прекрасна.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ай ай ай карамба мучачос. ще каже човек че са преселили там последните десет години стотина хиляди сомалийци. мани мани мани.