САЩ готвят нови санкции срещу Русия за намеса в изборите

Десет руски официални лица ще бъдат експулсирани
Обновена: 15 апр 2021 08:08 | 15 апр 2021 08:07, Анисия Иванова
44
САЩ готвят нови санкции срещу Русия за намеса в изборите
Снимка: БГНЕС

Съединените щати планират да обявят нови санкции срещу представители на руските власти и юридически лица, съобщи Ройтерс, като се позовава на няколко души, запознати с въпроса.

Очаква се санкциите да бъдат обявени днес. Те са част от отговора на американското правителство на пробив в киберсигурността, установен през декември и според Вашингтон организиран вероятно от Русия. Кибератаката засегна софтуера, произвеждан от компанията СоларУиндс и позволи на хакери достъп до хиляди компании и правителствени офиси, използващи нейните продукти.

Близо 30 юридически лица ще бъдат засегнати от санкциите заради кибератаката или намесата в президентските избори в САЩ, а десет руски официални лица ще бъдат експулсирани.

Агенция Блумбърг съобщи, че обект на санкциите ще бъдат двайсетина юридически лица, сред които контролирани от руското разузнаване издания, както и чужди компании, действащи в интерес на Москва. Според източник на Блумбърг около десет руски официални представители и дипломати ще бъдат експулсирани от САЩ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: избориСАЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
13
 
! Отговори
L. преди 3 години
Тия съвсем зациклиха.
9
3
 
17
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Според Вашингтон организиран вероятно от Русия ?!?50 на 50. Както обичат да казват в Юесей. Почти са разкрили кой е хакера. Или е Русия или не е. Значи е !То и според мен Бай Гън и Нанси Пелоси са със старческа деменция - вероятно. Значи са !
8
1
 
11
 
! Отговори
Бай Джо преди 3 години
Точно така, ще предизвикат и нова кубинска криза, а след това отново ще кацнат на луната.
7
2
 
11
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
Това не води до нищо добро ,както и струпването на войски предпоставка за военен конфликт ,а този вирус преувеличен или не,то той е коварен трябва да го борим ,а не да се праим на велики ,защото знаете животът е кратък ,но интересно ,че с тези действия световните сили за деня показват неглиже към пандемията и се чудя,защо накрая не ни светнат каква е реалната ситуация,и какво реално се цели с тази пандемия!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Прав си! Дедо още живее в 20 век, но по-страшното е че е зациклил в 1962! А това вече е много притеснително!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напомня ми брежневото време. Ще поизгонят шпиони от двете посолства, ще затворят офисите и порталите на разни новинари и от двете страни. Бай Дан няма ли вече да се засели и в 21-ви век?
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ как може да са сила и в същото време пред целия свят да обявяват, че са слаби до степен в която чужда държава през океана може да им назначава президент! Това е пълен абсурд! Означава, че или са абсолютни лъжци или че Русия е могъща! Как да тълкуваме думите на американците срещу собствената им държава?
3
19
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Грубата сила ще влезе в употреба след ракетната атака на крепостните.Тогава Космическа Америка ще изпепели крепостните завинаги, а русо-робите ни още от сега да си правят сметка къде ще се укриват, защото при Военния трибунал милост не съществува...
2
2
 
13
 
! Отговори
трудови съкращения преди 3 години
руснаците ще изгонят десет американци - всъщност това е добре за данъкоплатците на двете страни
1
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не разбраха ли, че чрез санкции няма да стане. Само груба сила е валидна за ватники.