САЩ със заплаха: Ще има последствия за Русия ако Навални умре в затвора

Лидерите на ЕС също са обезпокоени
18 апр 2021 20:48, Нели Христова
202
САЩ със заплаха: Ще има последствия за Русия ако Навални умре в затвора
Снимка: БГНЕС

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан каза днес, че Вашингтон е заплашил Москва с "последствия", ако критикът на Кремъл Навални умре в затвора, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Уведомихме руското правителство, че случващото се с Навални в техен затвор е тяхна отговорност и международната общност ще им държи сметка", каза Съливан за предаването "Състоянието на съюза" по Си Ен Ен. Той добави, че Вашингтон обсъжда различни евентуални наказателни мерки, но отказа да ги назовава, предава БТА.

На въпрос защо президентът Джо Байдън не коментира обезпокоителните съобщения за влошеното здраве на руския опозиционер, Съливан каза, че Белият дом разговаря с Москва "частно и по дипломатически канали". Той отбеляза, че наскоро САЩ и ЕС са наложили санкции заради преследването в Русия на политическия противник на президента Владимир Путин.

Алексей Навални бе осъден през февруари на две и половина години затвор заради нарушение на предписанията на условна присъда по дело, което той нарича изфабрикувано. Той бе арестуван след пристигането си в Русия от Германия, където бе на лечение заради отравянето с нервнопаралитично вещество.

От 31 март той отказва да приема храна в знак на протест, че не му разрешават адекватно лечение срещу остри болки в гърба и кръста. Лекари съобщиха вчера, че според лабораторните изследвания скоро Навални ще изпадне в бъбречна недостатъчност, което може да доведа до арест на сърцето.

В изявление за вестник "Билд" външният министър на Германия Хайко Маас казва, че ситуацията около Навални ще бъде обсъдена утре на заседанието на първите дипломати на страните от ЕС.

Около 457 хиляди души са се записали на уебсайта на Навални за участие в предстоящите демонстрации в негова подкрепа. Първоначално екипът му бе заявил, че изчаква да се съберат половин милион подписа. Но предвид развитието на събитията е трябвало да се избърза с определянето на датата 21 април за общонационалната протестна акция, казаха организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До помнещБил си гъвкав ***, съгласен съм :))
53
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Защо трябва да ги нападат, като могат да ги докарат до пълен глад и мизерия и те сами да се предадат. Никой не е забравил как се разпадна СССР."Съветчиците и руските гъ30лизници си живеят с вярата че Горбачов е предал СССР и ако не е бил той мастодонта СССР още щеше да командори България.
52
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казал го е. А американския посланик в Москва, след като вече милиони долара помощ се даваТ на СССР, но в нито един руски вестник не се споменава и дума /сакън руснаците да изпитат благодарност/ отива при Сталин и протестира.На другия ден във вестник Правда на последната страница с няколко думи и с най-малкият шрифт се казва, че СССР получава помощ от САЩ.ВСЯКО НЕЩО СЕ ВРЪЩА НА ТОЗИ СВЯТ ТЪПКАНО.
51
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен49НА КОГО "ДА СЕ ПРЕДАДАТ",бе драги?
50
1
 
30
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Да подсетя младите българи днес! След падането на СССР.След 1989 г.Америка чрез своето НАТО.Остана САМА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА "СЦЕНА"! И вместо да се разпусне НАТО като военен блок,както направи ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР!Тя продължи да контролира политиката над Европа и цял свят! Тя днес никого не"пази"!Тя контролира ВСИЧКИ,само и само да не държат за Русия!ЗАщото точно Русия,им беше и е все още,достоен противник!!-:)) Руснаците са родолюбци! Америка са ШОВИНИСТИ И ИМПЕРИАЛИСТИ! -:( КОй не го е разбрал още?
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Без тях американците щяха да са нацисти, не съм чувал Жуков да е казал това, но айде от мен да мине :)))
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е ***, политически авантюрист. Допреди няколко години, преди да започне да работи за Запада, се е пишел националист, нещо като Волен Сидеров, да речем. Просто тази лъжица лъжица ще се окаже прекалено голяма за неговата уста.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите защо се мешат в цял свят, да си гледат техните убийства, че си имат много.
46
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46"Чекаме все САЩ да нападнат РФ ама нема"Защо трябва да ги нападат, като могат да ги докарат до пълен глад и мизерия и те сами да се предадат. Никой не е забравил как се разпадна СССР.
45
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жуков беше казал - без помощта на САЩ и Запада никога нямаше да победим Хитлер - сега ще видите какво значи загуба. Не сте го и сънували.Щото като получаваш помощ трябва да се благодари,Иначе Бог ти го връща тъпкано.Сега целият свят е срещу вас.
44
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 44Асандж дори още не е съден, камо ли да са го "съсипали".
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекаме все САЩ да нападнат РФ ама нема, не са Ирак и Афганистан, ще почнат системно да се връщат в ковчези....:))) Това не е добре, Холивуд требва да прави много филми за "героичните" смели американци, мейби ще им повярват за пореден път :))
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вземете му паспорта на този кретенчо и го пуснете във вашингтон ди си върза за една атомна бомба. ще решите 90% от проблемите на света. от властния вакум който се образува човечеството ще намери и останалите 10% и ще ги провеси по дърветата. после почваме на ново, без демокрация по американски, без навални, без блек ляйвс матър, без войни за мир, без неоколониализъм и т.н. путин ти си, шах с навалников.
41
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАИСТИНА Е ЛИЦЕМЕРНО ДА ГОВОРЯТ ЗА САНКЦИИ ИЛИ НАПАДЕНИЕ ЗАРАДИ НАВАЛНИ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ АСАНДЖ ГО СЪСИПАХА!
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя бай Данчо не стига че пада по стълбите ами и голем го вади и то на 80 години. Какъв ли го е вадил кога е бил на 30 г. Децата в детската градинка ли ги плаши. Или куче със салам. Що го неама Леонид Брежнев да му покаже къде зимуват раците. Досега да му е свил перките и да го е пратил на майната му у га.зо.
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А САЩ КОГА ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА БАЗИТЕ В БГ,КОГА ЗА ЗЛАТОТО И УРАНА И КЪДЕ СА ПЛАТЕНИТЕ ТАРАЛЯСНИЦИ Ф16???????
38
0
 
6
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Хайде тези да се сбият най-сетне и даде приключва, а?Тия простотии ги слушам от времето на Рейгън.Досада!
37
1
 
19
 
! Отговори
САЩ със заплаха ? преди 3 години
Щяло да има последствия за Русия !Интересно какво смятате да направите.....Попитайте Наполеон и Хитлер ?
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А САЩ КОГА ЩЕ ОСВОБОДЯТ ОКУПИРАНА ЕВРОПА 75 ГОДИНИ СТИГАТ КОЛКО ВЕКА ИСКАТ??????
35
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноВ Русия всички са затворници.