Знаменитости с реакции за присъдата за убийството на Джордж Флойд

Решението на съда се смята за историческо в САЩ
22 апр 2021 04:00, Ния Христова
36
Знаменитости с реакции за присъдата за убийството на Джордж Флойд
Снимка: БГНЕС

Виола Дейвис, Шер, Марая Кери, Бионсе и много знаменитости от шоубизнеса приветстваха решението на съда, с което във вторник беше осъден бившият полицай Дерек Шовин за убийството на Джордж Флойд, предаде БГНЕС.

Смъртта на Джордж Флойд, който бе задушен от полицай, предизвика вълна от емоции по целия свят. Хиляди демонстранти се събраха, за да осъдят расизма и полицейското насилие. 
 
Във вторник излезе и съобщението за присъдата на съда, който призна Дерек Шовин за виновен за смъртта на 46-годишния афроамериканец в Минеаполис през май 2020 г. Все още не е оповестено каква е точната присъда на бившия полицай, но го грозят до 40 години затвор.
 
Решението на съда се смята за историческо в Съединените щати и е приветствано от всички страни, включително и от Холивуд. 
Още по темата
"Виновен! Тъй като това е така. Почивай в мир, Джордж Флойд. Вие и вашето семейство бяхте оневинени", реагира актрисата Виола Дейвис. Приветствайки присъдата, Кери Уошингтън смята, че има "още много работа“, която трябва да се свърши, за да се получи "справедливост" и по други дела.
 
"Справедливост. Изпращам любовта си към семейството и приятелите на Джордж Флойд", написа Капитан Америка - Крис Евънс.
 
"Виновен, Виновен, Виновен. Никой не печели. Джордж Флойд вече не е тук и в крайна сметка някой е отговорен за това, Дерек Шовин", реагира Упи Голдбърг. Подобно чувство сподели и продуцента на "Анатомията на Грей" Шонда Раймс, която припомня, че "присъдата няма да върне г-н Флойд. Но правосъдието е истина", каза тя.
 
На своя уебсайт Бионсе приветства решението след години на "злощастно правосъдие" и призовава за молитви за онези, които са жертви на "твърде много години на неравенство". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
57
 
! Отговори
Додо преди 3 години
И да довърша: Флойд, с дългата си история на упадък, криминално поведение на разруха, успя да разруши живота на един човек, който беше форсиран от работата си, а не по свой избор, да си има вземане-даване с него! Защото по принципите на държавата, читавите и свестните са жертвата, натоварена да носи на гърба си колосалните последици, които обществото търпи от човешките отпадъци, като Флойд. Мантрата, налагане от Прометейците е, че за всяко злодеяние, извършено от африканец е виновен някой бял.
7
16
 
10
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
При т0дар правешки така избиваха друго мислещите около 45 години.
6
13
 
1
 
! Отговори
6 дедовиЯ ми преди 3 години
заУй не стааш.
5
2
 
61
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Пост-християнска Америка стигна своя залез и упадък. Сега вече остава само да се разпадне деюре, защото дефакто вече щатите не са "съединени". Въпросната "присъда", постигната за 9.5 минути от въпросното жури, е чисто политическа и ако Флойд не беше африканец, а европеец по раса, никой, никога нямаше и да чуе за него! Но, банановите републики правят бананово правосъдие за банановите "американци"! Предсказуемо, фактите и доказателствата в този скалъпен процес нямаха значение. Както при изборите!
4
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ вече приключиха като символ на държава с ред и закон и се превръщат в анархичен,крайно ляв проект.Щом полицай получава 40 години затвор за убийство на закоравял престъпник по време на задържане ,а престъпника превръщат в национален герой,това е подигравка с всякакви човешки ценности!
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците по форумите (нецензурираните от глобалистите, разбира се) вече с яд казват: "Да си бяхме брали памука сами..."На европееца още му пробуват тарамбуки, но нещата отиват към пробуждане на спящ великан в лицето на бялата раса... Уви, хич не сме хуманни... Просто, някой не чете историята...
2
2
 
48
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Байдънясват масово.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Hey, sleepy Joe, just turn the teleprompter around so we can read it ourselves.