ЕС ще приема ваксинирани американски туристи

Ситуацията в САЩ се подобрява, както и в Европа
26 апр 2021 07:00, Анисия Иванова
13
ЕС ще приема ваксинирани американски туристи
Снимка: БГНЕС

Туристите от САЩ ще имат правото да посещават Европейския съюз в идните месеци, при условие че са ваксинирани срещу ковид. Това заяви в интервю за "Ню Йорк таймс" преседателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

"Американците, доколкото виждам, използват ваксините, одобрени от Европейската агенция по лекарствата", каза тя. "Това ще им позволи свободно придвижване и свободно пътуване до Европейския съюз".

"Едно нещо е ясно: 27-те държави членки ще приемат безусловно всички, които са имунизирани с ваксини, одобрени от" агенцията, увери Фон дер Лайен.

Председателката на Еврокомисията не уточни кога точно ще стане това, но според вестника новите правила могат да влязат в сила това лято. Европейската агенция по лекарствата е одобрила и трите ваксини, ползвани в САЩ: "Модерна", "Пфайзер"/''Бионтех" и "Джонсън и Джонсън".

Подновяването на пътуванията ще зависи "от епидемичната обстановка, но ситуацията се подобрява в САЩ, както и, надяваме се, в Европейския съюз". Фон дер Лайен отбеляза огромния напредък на Съединените щати, които са на път да ваксинират 70 процента от възрастното си население до средата на юни.

Пандемията унищожи туристическия бизнес на европейския континент, защото редица страни от ЕС затвориха границите си за пътувания, които не са от първа необходимост. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: туристиСАЩЕСпътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Ваксинираните с или без визи ще дойдат в ЕС, а в България? А мен ще ме пуснат ли у тях на гости без виза, ако си сложа всички техни ваксини?
5
0
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Ваксинираните не се разболяват или го изкарват леко/поне така ни убеждават/ , но могат чудесно да са носители и разпространители на вируса. Всички тези теории за "безопасен" туризъм на ваксинираните са пълни глупости!!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Нали учените заявиха че и дори да си ваксиниран може да заразяваш другите!!!???
3
2
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Байдън каза, че няма да позволи някой да иска на американците ваксинации ни сертификати. В някои щати дори забраниха да се издават такива на ваксинираните.Просто Европа ще загуби още една туристическа година. От глупост.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До колкото сме запознати,ваксините бяха одобрени от Световната Здравна Организация,или нещо не сме разбрали правилно?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното политико-икономическо решение.Няма причина да се пускат само американци, които са ваксинирани. Ваксинирани има в цял свят, освен това и те разнасят корона.Тъпотия по ***. Клякат и се навиждат зад всеки американски зад.ик.