Над 50% от американците одобряват управлението на Байдън

61% вярват, че най-лошата част от пандемията в САЩ е приключила
26 апр 2021 16:18, Елка Василева
46
Над 50% от американците одобряват управлението на Байдън
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от половината американци посочват, че подкрепят досегашното президентство на Джо Байдън и одобряват неговия мащабен план за инфраструктурни инвестиции, показват резултати от последното проучване на NBC News.

Според резултати от социологическото проучване 53% от респондентите одобряват работата на Байдън в Белия дом, включително 90% от анкетираните симпатизантите на Демократическата партия, 61% от независимите и 9% от републиканците, докато 39% от анкетираните не одобряват досегашното негово представяне.

Президентът също така получава американската подкрепа за своя пакет за облекчаване на коронавирусните последици, който беше приет през март, и предложението му за инвестиции за над 2 трилиона долара в инфраструктурни проекти, насочено към подпомагане на икономиката след пандемията.

Още по темата

61% от анкетираните отбелязват, че вярват, че най-лошата част от коронавирусната пандемия в САЩ вече е приключила, докато само 19% смятат, че най-лошото тепърва предстои.

Инфраструктурният план на Байдън, чиято цел е да съживи транспортната инфраструктура на САЩ, водните системи, широколентовите мрежи и производството, както и борбата с изменението на климата, е също доста популярен сред респондентите, като 59% казват, че планът е добра идея, докато 21% не са съгласни с него и 19% нямат мнение.

"Това, което не знаем, е дали това е част от стодневния "меден месец" или е нещо по-трайно за администрацията на Джо Байдън", посочи пред NBC News анкетьорът Джеф Хорвит от Hart Research Associates, който е демократ и който проведе анкетата с републиканския социолог Бил Макинтърф от  Public Opinion Strategies.

"Това, което знаем, е, че президентството на Джо Байдън спазва определените от него срокове", посочи още Хорвит, цитиран от БНР.

Президентът на САЩ също така получава високи оценки по отношение на справянето с коронавирусната пандемия, като 69% от американците одобряват водените политики за борба с COVID-19, докато 52% одобряват управлението на икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 21Казваш го сега, но не се знае след 20 години.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчакайте, докато срине пазарите. Онзи ден искаше 80% такса върху печалбите от крипто.Преди това се извъртя и каза, че ще набримчи таксите, на базата на семейните доходи до 300 000 долара, а не на индивидуалните, което поставя едни 10-15% от гласоподавателите му в много глпава ситуация.Ще вдига раздава помощи.След 2 гоидни, ще изтощи икономиката и ще има не 53, а макс 23 процента...
29
0
 
0
 
! Отговори
Aалоуууу преди 3 години
21-ви век е ,знаем чужди езици и имаме интернет!
28
0
 
3
 
! Отговори
Ах преди 3 години
Тази статия Шорош ли ви я написа?Одобрението на Байдън се вижда под всяко негово видео,публикувано от Белия дом.20 процента одобрение и 80 неодобрение в гласуването.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, като ритне камбаната ще одобряват камилата.
26
2
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
Монархията е добрата форма. Републиката е разделение на хората. Монархия и личности като Людмила Живкова.
25
1
 
6
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
одобряват...кое???Че за 100 дни съсипа всичко ли?Отдавна, вече само се забавяваме със статистиките ви.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава на черните пантери с бабаидьн напред
23
2
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
До АнонименРУСИЯ никога няма да започне първа разпалване на война в Европа, но ако е застрашена не ми се мисли.
22
1
 
14
 
! Отговори
леле преди 3 години
Защо лъжете?Средната класа изобщо не го удобрява.Удобряват го в гетата и мигранти.
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силиха се руснаците, силиха се. Щели да поагат на Логанска и Донбас. И след три дни отбой. Същото и в Черно море.
20
3
 
16
 
! Отговори
Додо преди 3 години
резултати от последното проучване на NBC News.===============NBC News отразява истината за рейтинга на Байден точно така, както Работническо Дело отрази истината за Чернобил преди 35 години.
19
2
 
2
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Три е Прав . Президента е много наясно с външната си политика към Русия.
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да го одобряват. Така е и в ЕС ако се направи проучване , ще излезе 300 милиона са за него. Скара се на Путин за маневрите в Черно море и руснаците дадоха отбой. Подсигури и Украйна и ЛДТеритория, самопризналите се с изпаднало население от полувоенизирани се шляят в безвремие и незнаят кога ще му дойде края.
17
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Леко си се пообъркал (или побъркал), Русия в момента е по-свободна държава от САЩ. В САЩ пропагандата е жестока, тези данни също са нерални - американците са дълбоко разочаровани от Байдън, дори и малкото, които са гласували за него. Самият факт, че пропаг. и машинациите са с такива размери, показва, че реално няма свобода или демокрация в САЩ, а само илюзия за такива. Както и у нас впрочем. Целта е пълен контрол на върхушката, а захаросаните лозунги са за успокоение на плебеите
16
18
 
3
 
! Отговори
Питър преди 3 години
А супер-дупер президентът Дон Теомбон започна мандата си само с 49 процента офобрение и НИТО ВЕДНЪЖ не успя да се изкачи над 50 - потъваше стабилно до края на единствения си мандат. За сравнение, Байдън започна с 57 процента одобрение
15
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Над 50% от американците одобряват управлението на Байдън"------------------------------------..., че те били по-зле с главите, отколкото си представях.
14
4
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Те половината не знаят кой им е president,ама иначе одобрявали.Особено църните хАмериканци са си баш Нобелови лауреати - като нашите"За кой гласува бре?""Ааааа бюлетина номер 3..."
13
1
 
5
 
! Отговори
Румен до 3 преди 3 години
Хахахаха! Веселяк!!!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше поредният пирон в ковчега. От утре разтурваме българското тръмп общество, българското путин общество е отворено за членство.