Над 50% от американците одобряват управлението на Байдън

61% вярват, че най-лошата част от пандемията в САЩ е приключила
26 апр 2021 16:18, Елка Василева
46
Над 50% от американците одобряват управлението на Байдън
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от половината американци посочват, че подкрепят досегашното президентство на Джо Байдън и одобряват неговия мащабен план за инфраструктурни инвестиции, показват резултати от последното проучване на NBC News.

Според резултати от социологическото проучване 53% от респондентите одобряват работата на Байдън в Белия дом, включително 90% от анкетираните симпатизантите на Демократическата партия, 61% от независимите и 9% от републиканците, докато 39% от анкетираните не одобряват досегашното негово представяне.

Президентът също така получава американската подкрепа за своя пакет за облекчаване на коронавирусните последици, който беше приет през март, и предложението му за инвестиции за над 2 трилиона долара в инфраструктурни проекти, насочено към подпомагане на икономиката след пандемията.

Още по темата

61% от анкетираните отбелязват, че вярват, че най-лошата част от коронавирусната пандемия в САЩ вече е приключила, докато само 19% смятат, че най-лошото тепърва предстои.

Инфраструктурният план на Байдън, чиято цел е да съживи транспортната инфраструктура на САЩ, водните системи, широколентовите мрежи и производството, както и борбата с изменението на климата, е също доста популярен сред респондентите, като 59% казват, че планът е добра идея, докато 21% не са съгласни с него и 19% нямат мнение.

"Това, което не знаем, е дали това е част от стодневния "меден месец" или е нещо по-трайно за администрацията на Джо Байдън", посочи пред NBC News анкетьорът Джеф Хорвит от Hart Research Associates, който е демократ и който проведе анкетата с републиканския социолог Бил Макинтърф от  Public Opinion Strategies.

"Това, което знаем, е, че президентството на Джо Байдън спазва определените от него срокове", посочи още Хорвит, цитиран от БНР.

Президентът на САЩ също така получава високи оценки по отношение на справянето с коронавирусната пандемия, като 69% от американците одобряват водените политики за борба с COVID-19, докато 52% одобряват управлението на икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
8
 
! Отговори
Война е, хибридна преди 3 години
Нормално е да се надяват най-лошата част от операцията "Ковид-19" да е отминала. Все пак, тя бе поръчана от онези в Дълбоката държава, които искаха на всяка цена да провалят преизбирането на Доналд Тръмп за още 4 години. Вярно е, че германските подизпълнители провалиха плана "Барбароса 2" на поръчителите да представят нещата така, че вината за милионите човешки жертви Ковид-19 да бъде хвърлена върху Русия (да си спомним немския военен самолет от Ухан, който искаше да кацне в Москва). Но на война
10
7
 
24
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Най-жалкото в жителите на САЩ е, че те са изключително повърхностни и направо необразовани за да видят истинските процеси в тяхната държава и света.Тях изобщо не ги интересува ако Байдън предизвика война заради т.н. Северен Поток между Украйна и Русия, за тях това е далече, важното е тяхната далавера да върви.Да не говорим за субкултурата на чернокожите - злато, много злато, пари, лъскави коли, жени, независимо как са изкарани тези пари.САЩ са раково образование на света.
9
5
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Горбачов е най ГОЛЕМИЯТ ПРЕДАТЕЛ НА РУСИЯ!!! ТОВА Е ЕДИН ФАШИСТ И ЛАКЕЙ НА ЗАПАДА -И КАТО ТАКЪВ ЩЕ СИ УМРЕ!
8
4
 
9
 
! Отговори
няма го обаче Горби! преди 3 години
Политиката на Русия "е да осигури мир и сигурност за благосъстоянието на нашите граждани и за стабилното развитие на страната ни. И все пак, ако някой не иска да участва в диалог, но избере егоистичен и арогантен тон, Русия винаги ще намери начин да отстоява позицията си"... Путин поясни "наистина не искаме да изгаряме мостове, но ако някой възприеме добрите ни намерения като безразличие или слабост и възнамерява да изгори напълно тези мостове или дори да ги взриви, той трябва да знае, че реакцията на Русия ще бъде асиметрична, бърза и сурова".
7
5
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не Обиждайте Президента на САЩ !! Той не познава никой -дори себе си !! Нуждае се от медицински грижи ! Не е нормално да обиждате болен стар човек
6
4
 
12
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Не се радвайте още!60% одобрение не е добре за марксическа държава. Но поне демократите напредват добре с медии и статистики. А повече бой и терор си требе. И скоро ще достигнат заветните 99% с което да приключат процеса в САЩ.
5
4
 
9
 
! Отговори
fake news преди 3 години
както при будатажурналята често споменаваше заглавия като страхотни финансови новиниот Гроб който кихна 4 милиарда за виртуални изтребители и висок дълг
4
3
 
14
 
! Отговори
Нещастник преди 3 години
Одобряват го толкова колкото са глсували за него. Споко има време! Гледайте от тук нататък, ама подозирам че все по рядко ше му мерят подобрвнието
3
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Байдън виждам новия Рейгън. С щракване на пръста срина СССР, сега същото я чака клoaката Русия и друго, освен да се перчи с допотопна военна техника, не й остана.
2
5
 
17
 
! Отговори
Байдън Майдън преди 3 години
Аз на Щатите ли съм Президент? или на Уганда?
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 99% от руснаците одобряват управлението на Путин. Който не одобрява - в затвора или в гроба.