Самолет се приземи успешно, почти бил разцепен на две

Друг е стигнал до земята благодарение на парашут
Обновена: 14 май 2021 14:20 | 14 май 2021 14:20, Нели Христова
43
Самолет се приземи успешно, почти бил разцепен на две
Снимка: CBS Denver

Един от два самолета, които се сблъскват във въздуха близо до Денвър, е разгънал парашут и бавно се е понесъл към земята, където двама души са успели да се измъкнат от него невредими, съобщи говорител на шерифския офис на града.

Другият самолет, който е бил малка товарна машина с турбовитлов двигател, е кацнал на близкото летище, според говорителя на шерифа на окръг Арапахое заместник Джон Бартман. Единственият човек на борда на този самолет също е невредим, а машината му е почти разцепена на две

Сблъсъкът е станал над държавния парк Cherry Creek около 10:25 ч. сутринта. Бартман заяви, че все още не е известно кой самолет е отговорен.

"Очаквате нещо много по-лошо, когато нещо такова се случи. Това е просто невероятно", каза Бартман. "Имаме няколко самолетни катастрофи в нашата юрисдикция. Никога не сме виждали парашут да свали самолета безопасно." "Получило се приятно и бавно", каза той.

Другият самолет е "Метролайнер", казаха служители.

В Twitter от Националния съвет за безопасност на транспорта обявиха, че инцидентът се е случил, когато самолетите кацат. Агенцията е изпратила екип от следователи.

Отломките се простират "доста далеч" от мястото на инцидента, каза Бартман. Той призова, ако хората намерят части от самолета в парка, да не ги пипат, а вместо това да се обадят в шерифския офис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше един филм навремето''Боговете сигурно са полудели''.Та в него имаше едно такова самолетче за двама голямо колкото делтапланер,то кацаше с парашут.
12
0
 
0
 
! Отговори
Делта преди 2 години
Да, ултралеките спират със спирачен парашут на миг21, нямат балистичи парашути, представи си
11
0
 
3
 
! Отговори
Anon преди 2 години
Балистичен парашут - самолета е sr22
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А България еър що не раздават парашути ? А качват каракачанката без да е ходил до тоалетната .
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До voidЩо да не предположим, че тези двамата пилоти-тарикати след сблъсака са задействали спирачния парашут, този същият парашут, който в щатен режим се използва за убиване на скоростта на самолета след приземяване на полосата.
8
2
 
7
 
! Отговори
Хах преди 2 години
"Получило се е приятно и бавно".Ъм те и тия у фърчилото са се разкапали от кеф. Проверихте ли им гащите.
7
0
 
2
 
! Отговори
187 преди 2 години
До voidНай-вероятно става дума за Cirrus - https://en.wikipedia.org/wiki/Cirrus_Airframe_Parachute_System
6
0
 
0
 
! Отговори
ето пример преди 2 години
за такъв спасителен парашут:https://youtube/watch?v=kQyrPVIIQdE
5
0
 
10
 
! Отговори
Metroliner преди 2 години
Все по-рядка машина, за съжаление, е Metroliner-a. A иначе...Няколко типа ултралеки самолети, например Sting S4, имат парашути, които се намират в специален отсек зад кабината за двама души. Парашутът се "извхърля" от отсека на гърба на машината, и може да я спусне до земята, защото екипажът няма собствени парашути. Над 200 случая има в последните 10 години на спасен екипаж с такива парашути.
4
6
 
13
 
! Отговори
void преди 2 години
"дин от два самолета, които се сблъскват във въздуха близо до Денвър, е разгънал парашут и бавно се е понесъл към земята..." Кой какво е сънувал и кой какво е преписвал тук е друг интересен въпрос.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Split не означава само разцепвам, а и разделям на две. Разцепвам на български се ползва за цепене по надлъжната ос - това в случая е напряко, пречупване.
2
0
 
20
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Тая списвачка вече стана пословична с изцепките си, не е от вчера или оня ден. Не знам кой я е цанил за журналистка, но не е за тая работа.
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Другият самолет е "Метролайнер", казаха служители."Като чета "лайнер" и ми изникват в представите едни преносими тoaлетни на EkoToi. Метролайнер - преносими тoaлетни в метрото... Един път бях ял люти чушки и се престраших да ползвам такава преносима. Беше изживяване!