Обявиха траур в САЩ в памет на жертвите на стрелбата в Сан Хосе

Девет души загинаха при трагичния инцидент
Обновена: 27 май 2021 06:39 | 27 май 2021 06:33, Ния Христова
27
Обявиха траур в САЩ в памет на жертвите на стрелбата в Сан Хосе
Снимка: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън издаде заповед да се спуснат знамената, развяващи се над правителствени сгради в страната и в чужбина в памет на осемте загинали при стрелбата край влаковото депо в Сан Хосе, Калифорния, съобщава ТАСС.
 
"Моят свещен дълг е да дам заповед да спусна знамената за пореден път само седмици след стрелбата в салоните за масажи в и около Атланта, Джорджия, в хранителен магазин в Боулдър, Колорадо, в частен дом в Рок Хил (Южна Каролина) и в склада на пощенската компания „FedEx“ в Индианаполис", каза ръководителят на Белия дом.
 
Американските знамена ще се свалят наполовина над Белия дом, всички правителствени сгради и територии и над всички посолства, военни бази и кораби до 30 май.
Още по темата
 
"Престанете. Повтарям призива си към Конгреса да предприеме незабавни действия и се вслушвам в призива на американския народ, включително по-голямата част от собствениците на оръжие, да помогне за прекратяване на епидемията от насилие с оръжие в Америка. Всеки живот, взет от куршум, пронизва душата на нашия народ. Можем и трябва да положим повече усилия ", каза Байдън.
 
Органите на реда в Сан Хосе разследват, за да установят мотивите на нападателя, който според съобщения в американските медии се е самоубил. Първоначално бе съобщено, че полицията е елиминирала извършителя. Един ранен при стрелбата е в болница, лекарите оценяват състоянието му като критично. Служители на ФБР участват в разследването на обстоятелствата по инцидента.
 
Полицията в Сан Хосе, Калифорния, е реагирала на стрелба в близост до центъра.

Най-малко 9 души са били убити, включително стрелецът, при стрелба във влаково депо на Valley Transit Authority в Сан Хосе.

Заподозреният, участвал в стрелбата, е служител на компанията, заяви Ръсел Дейвис от шерифския офис на окръг Санта Клара на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Що за публикации? преди 2 години
Какви са тези публикации? Това ли е дневният ред на обществото, запътило се с уверени крачки към сияйните върхове на глобализма и новия световен ред? Измислете нещо. Хората не са прочели какво е закусил Алексей Навални и какво е обядвал беларуският Навални.
11
0
 
0
 
! Отговори
6771 преди 2 години
При това положение знамената трябва постоянно да си останат спуснати. По-доббре да се ограичи продажбата на оръжия. Да, ще се наложи да бъде прилложена социалистическата мярка за държавна помощ към производителите и разпросранителите на оръжие... докъде се докарахме...
10
1
 
0
 
! Отговори
WLDM преди 2 години
White Lives Don't matter - ще пусна газ по случая, може и една малка ракия да ударя.
9
3
 
1
 
! Отговори
До 4 Радо преди 2 години
Важното,че не сме республика.
8
0
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
До x: Че кой те кара да се буташ в големия град или за теб молът е кислорода. *** на село, *** в планината, *** да засадиш нещо в тая хубава българска земя
7
7
 
7
 
! Отговори
x преди 2 години
Предлагам всички да махнем маските. Няма как да ни глобят всички. От днес спирам да нося маска. Искам си кислорода обратно.
6
3
 
11
 
! Отговори
завалиите преди 2 години
То там има ли ден, в който знамената да са напълно вдигнати?
5
2
 
5
 
! Отговори
Бекингем преди 2 години
Малко тарамбуки по-малко
4
4
 
10
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Светът е отчайващ. Лош е, несигурен е. Крайно време е да проумеем какво става в него и да имаме по-малко претенции. Цялата 2020 ни измъчи един коварен вирус, преди това имаше бежанска криза, в САЩ, миналата година, застреляха чернокож. Преди година светът беше затворен, но болен всъщност. Лукашенко тия дни приземи самолет с цел арест на журналист. Израел и Хамас воюват. Разглезени хора имат претенции и искат всичко позитивно. Или светът е заразен и болен, или е здрав и стреля.
3
3
 
15
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Нас кво ни касае това. Все още на документи не сме щат в САЩ.
2
4
 
20
 
! Отговори
Welcome to преди 2 години
Байдънова Америка!Всеки ден масови убийства.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите един ден ще се избият взаимно.