Радев за санкциите на САЩ: Когато аз говорех, мнозина мълчаха

Държавният глава с лаконичен коментар за решението на Щатите
455
Радев за санкциите на САЩ: Когато аз говорех, мнозина мълчаха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Когато аз говорих, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно
Това беше лаконичният коментар на президента Румен Радев относно наложените от САЩ санкции.

Още по темата


Министерството на финансите на САЩ вчера съобщи, че налага санкции на трима българи и на 64 компании съгласно закона "Магнитски". Мярката е насочена срещу Васил Крумов Божков, който е известен български бизнесмен, Делян Славчев Пеевски, бивш член на парламента, и Илко Димитров Желязков, бивш правителствен представител, се казва в сайта на ведомството.

Санкциите, наложени от САЩ, предизвикаха политически трус и множество реакции.

Държавният глава посети заедно с португалския си колега Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където разгледаха специална експозиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
30
 
6
 
! Отговори
Кой е политическият? преди 2 години
Кого е подкупвал Божков? ............................................................. Някой съмнява ли се, че този "настоящ политически лидер" се казва Бойко Борисов? Не, нали? Сега Божков е в Дубай. Защо? Защото на бившият фин. министър Горанов и на Бойко им се е видяло малко, че носи пачки, а са поискали да му вземат и хазартният бизнес. Нормално е сега той да е против ГЕРБ. Божков е виновен, че ги е подкупвал, но Горанов и Бойко са не по малко виновни, че са го изнудвали.
317
20
 
5
 
! Отговори
И наистина преди 2 години
До Иван Геров: И наистина това, което разказваше Божков как е бил изнудван от бившият фин. министър и Бойко да им носи пачки звучеше убедително и никой не го е опровергал. Факт е, че 700 милиона данъци от хазарта на Божков не са влезли в хазната. Случайно ли? И срещу колко пачки за Бойко?
316
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак нищо не каза резидентът,както и за руските шпиони.Тихомълком оттеглиха човека на Божков от МВР. И какво ще прави сега проруският тезидент?Едно коремно вероятно, той друго не може.
315
4
 
31
 
! Отговори
СПРИ ДА ПЛЮЕШ... преди 2 години
ДЕЙСТВАЙ - УВОЛНИ РАШКОВ, МИНЕКОВ, ПЕТКОВ...... РАЗГРАНИЧИ СЕ ОТ ЧЕРЕПА, МАНОЛОВА,, БАБИКЯН, ХАДЖИГЕНОВ...... РАЗГРАНИЧИ СЕ ОТ РУСИЯ, КИТАЙ, ВЕНЕЦУЕЛА................ ДЕЙСТВАЙ, ГЕНЕРАЛЧЕ!!............ ОГЪН, СЛУЖБА НЕ ОСТАНА.!! ...... .
314
2
 
24
 
! Отговори
Иван Геров преди 2 години
Наистина говореше: "Г-н Васил Божков звучи по-убедително от опонентите му от прокуратурата".
313
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегъртай президенте , евала
312
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе герберуги колкото и да мажете голям шамар ви удариха! Да не спрат скоро кранчето, че ще трябва и да работите вече!
311
1
 
20
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Христо Иванов говори да се разпрострат тези санкции спрямо 6те лица и в България, а министърът на Радев - Бойко Рашков говори точно обратното - че това е посегателство върху БГ! Ха ха ха!
310
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е в шок. САЩ му казват директно: Ти управляваш държавата сега еднолично, а нищо не правиш срещу Черепа, Шиши и руския шпионаж. Колко власт трябва да имаш за до изпратиш Рашков да арестува Шиши и да го даде на прокурора ? Докога ще наричаш македонците българи, а ги упрекват, че откраднали българската История !?
309
2
 
28
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
РАДЕВ ЗАБРАВИ КАКВО КАЗА В " ДНЕВНИК" - ЧЕ ПОВЕЧЕ МАРВА НА БОЖКОВ ОТКОЛКОТО НА ГЛ. ПРОКУРОР!!! А СЕГА НЕЩО СЕ ВРЪТНА МИЛИЧКИЯ НА 180...СЛАВЧО СЕ УСЕТИ НАВРЕМЕ И ИЗБЯГА ОТ ВСЯКАКВА ОТГОВОРНОСТ!!! ХА ХА ХА!
308
0
 
12
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ДПС= ДС= КГБ= ДЕЛЯНЧО + АХМЕДЧО
307
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намкьорин, той бил казал
306
1
 
20
 
! Отговори
БОЙКИКЕВ-РУСКО КУЧЕ! преди 2 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ И МАЙКА МУ... И БАЩА МУ......
305
3
 
21
 
! Отговори
АМЕРИКАНСКИ КУЧИ СИН преди 2 години
Е БОЙКО БОРИСОВ........ КАЗВА ДНЕС ЧЕРЕПА...........................................................................РУСКИ *** СИНОВЕ СА........ БОЙКИКЕВ, ЧЕРЕПА, РАДЕВ.............. И ДНЕС ПИЩЯТ ОТ БОЛКА............................................... НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРИЯ СА ГЕШЕВ И БОРИСОВ!!!
304
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рсуките *** Борисов, Пеевски и сие си получиха заслуженото..
303
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами победа за Борисов, така изглежда. ДПС , депутат там е Пеевски , е против Борисов. Бошков финансира протестите . И двамата са извън играта. Слави се крие като уфцъ на заколение, на Мая спонсора ( Божков или шиши ) са извън играта. Кой остана ? Борисов срещу тандема Жан и Румен, тоест 1997 срещу Борисов.
302
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нетърпимостта на българското общество към политическата корупция. То е последица от действията на българските граждани, а не е някаква инициатива или интервенция, заяви Иванов по време на протеста в София с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев.Иванов заяви, че сега погледите се насочват към всички, които позволиха явленията Пеевски и Божков да станат факт.Правителството на САЩ няма задължение и не се предвижда да изнася доказателства. Тук големият проблем е как българските институции толкова години проспаха доказателствата. В този смисъл това е присъда за Иван Гешев
301
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомним за късопаметните- миналото лято в записан разговор Божков нарече Резидента Фигурант и припомни как предния му служебен кабинет е реден от Шишо( Пеевски), също и че ще участва в реденето на следващия ( което и реално се случи- напр културиста). Самия Радев за Прокопиевия Дневник каза,че вярва повече на Божков. Изводите остават за вас.
300
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който копае гроб другиму сам пада в него, а фигуранте
299
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе фигурант качвай се на грипена и дим да те няма