Сенатор предложи промяна на орбитата на Луната в борбата с климатичните промени

Шегувал ли се Луи Гомерт?
11 юни 2021 19:02, Нели Христова
70
Сенатор предложи промяна на орбитата на Луната в борбата с климатичните промени
Снимка: БГНЕС

Републиканският конгресмен от Тексас Луи Гомерт е попитал висш служител на правителството на САЩ, дали промяната на орбитата на Луната около Земята или орбитата на Земята около Слънцето  може да бъде решение за спиране изменението на климата.

"Странно, въпросът не беше зададен на никого от НАСА или дори от Пентагона", пише Гардиън. Вместо това отговор бил поискан от висш служител на горската служба по време на изслушването на комисията по природни ресурси във вторник.  

Говорейки с Дженифър Еберлиен, помощник-заместник-шеф на Службата по горите на САЩ, Гомерт попитал дали е възможно да се променят орбитите на Луната или Земята като начин за борба с изменението на климата.

"Разбирам от това, което беше засвидетелствано от Горската служба и Бюрото за управление на земите, че вие много искате да работите по въпроса за изменението на климата", каза Гомерт и добави, че бивш директор на НАСА веднъж му е казал, че орбитите на Луната и Земята наистина се променяли.

"Знаем, че е имало значителна активност на слънчевите изригвания и така ... има ли нещо, което Националната служба по горите или Бюрото могат да направят, за да се промени хода на лунната орбита или околоземната орбита около слънцето?" - заявил Гомерт. "Очевидно това би имало дълбоки последици за нашия климат."

"Е, ако откриете начин, по който вие от Горската служба можете да направите тази промяна, бих искал да знам", добавил Гомерт.

Въпреки че изглеждал напълно сериозен, някои наблюдатели твърдят, че Гомерт се опитвал да изрази убеждението си, че изменението на климата е феномен-следствие на естествени промени в орбитите на небесните тела и затова всякакви други усилия за справяне с тях биха били напразни.

Въпросът на конгресмена идва три години след изслушването пред комисията на Конгреса по наука, космос и технологии, фокусирано върху това как технологията може да бъде използвана за адаптиране към изменението на климата, направено от републиканеца от Алабама Мо Брукс по въпрос за повишаването на морското равнище.

Брукс излага теория, че ерозията от сушата играе важна роля за повишаването на морското равнище, включително тинята от големите реки в света и скалите по бреговата линия на Калифорния, както и падащите в морето Бели скали на Дувър.

"Всеки път, когато имате повече почва или скала или каквото и да е, което се отлага в моретата, това принуждава нивата на моретата да се покачват, защото имате по-малко пространство в тези океани, тъй като дъното се движи нагоре", твърди Брукс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли не схванахте, че това брутална подигравка с екоталибаните! Това, *** го правите "новина" е толкова смешно, а още по-сменото е, че умнокрасивитета се е вързал на тази глупост!
35
1
 
5
 
! Отговори
СноуДън преди 2 години
БайДън-Овците блеят за стригане, доене и тия три неща .. жалко за демо-крацията .. чичо Дончо май ще се окаже прав
34
0
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Мисля че направо да заведат дело срещу Луната за неправилна орбита нарушаваща правата на малцинствата и тези с нетрадиционна сексуална ориентация
33
1
 
2
 
! Отговори
Вулканът Апо преди 2 години
Аз приемам въпроса на конгресмена, с оглед и на адресата му, за дълбоко законспириран *сарказъм*. Държа да отбележа за медиите, че винаги съм бил почитател на системата - *дълбоко демократичната система* - на управление на САЩ, каквото и да представлява тя.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Not a joke: Joe Biden tells troops their biggest challenge is global warming Вчера Джо Байдън заяви в реч пред английски военни,че най-големият проблем и заплаха за американската армия е глобалното затопляне.Не виждам статията за това.Всъщност ако се изписват всекидневните простотии на дементиралия старец,ще четем всяка втора статия за него и лудия Сидеров ръка няма да хване.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път се убеждавам,че Тръмп е един от малкото адекватни хора в американската политика.За това и му скроиха шапката на изборите!
30
1
 
14
 
! Отговори
qwe преди 2 години
Спрете Земята! Искам да сляза!
29
1
 
8
 
! Отговори
qwe преди 2 години
Спрете Земята! Искам да сляза!
28
1
 
9
 
! Отговори
Не е смешно, преди 2 години
ама се скапвам от смях. Един щеше да затъмнява слънцето, друг пък щял да мeсти луната. Вече започвам да харесвам нашенските психиатрии.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално е такова изказване за тая партия . Преди година един друг виден републиканец предложи да се използват дезифрктанти ... не белина а точно дезифектанти плюс облъчване със силна светлина на вътрешните органи на болни с коронавирус за да се излекуват . Изказването му от Април 2020г. "Дезинфектантите унищожават коронавируса за минута. Не можем ли да ги инжектираме в организма?", попита американският президент Доналд Тръмп...
26
5
 
8
 
! Отговори
Внимание преди 2 години
Байдънясването е заразно!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва ремонт на центъра за психично здраве. Може този да е първият пациент заедно със стойчо кацаров.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та значи сега... Един умен човек навремето, Майкъл Крайтън, лека му пръст, беше казал, че екотерористите си измислят всякакви теории да докажат, че ние хората замърсяваме планетата което води до т. нар. "глобално затопляне".Че замърсяваме е вярно. Но за затоплянето е съмнително. Именно защото човекът не е толкова могъщ (Господ?) за да промени нещо. В този смисъл въпросът е уместен: Можем ли леекичко да поизместию Земята за да я охладим?
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе в САЩ още ли ядат капсули течен прах за пералня, защото приличат на бомбони?? За един приятел питам.
22
0
 
12
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
От съ месите у божиите работи бря ? От си не седите на г-зот ?
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успокоих се,имало и по-*** депутати от нашите!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ТРЪМП искаше белина да си инжектираме,този пък да местим луната - на къде отива този народ???
19
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
:D ТОЗИ ФИЛМ СЪМ ГО ГЛЕДАЛ И НЕ СВЪРШИ НИКАК ДОБРЕ ЗА ЗЕМЯТА :D
18
1
 
13
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Избирателите са си го избрали.Както на всякъде по света.
17
0
 
12
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
Може би няма връзка - но бихте ли проверили колко дози от ваксините са му направили на сенатора??? И от коя ваксина , моля Ви !?!