Сенатор предложи промяна на орбитата на Луната в борбата с климатичните промени

Шегувал ли се Луи Гомерт?
11 юни 2021 19:02, Нели Христова
67
Сенатор предложи промяна на орбитата на Луната в борбата с климатичните промени
Снимка: БГНЕС

Републиканският конгресмен от Тексас Луи Гомерт е попитал висш служител на правителството на САЩ, дали промяната на орбитата на Луната около Земята или орбитата на Земята около Слънцето  може да бъде решение за спиране изменението на климата.

"Странно, въпросът не беше зададен на никого от НАСА или дори от Пентагона", пише Гардиън. Вместо това отговор бил поискан от висш служител на горската служба по време на изслушването на комисията по природни ресурси във вторник.  

Говорейки с Дженифър Еберлиен, помощник-заместник-шеф на Службата по горите на САЩ, Гомерт попитал дали е възможно да се променят орбитите на Луната или Земята като начин за борба с изменението на климата.

"Разбирам от това, което беше засвидетелствано от Горската служба и Бюрото за управление на земите, че вие много искате да работите по въпроса за изменението на климата", каза Гомерт и добави, че бивш директор на НАСА веднъж му е казал, че орбитите на Луната и Земята наистина се променяли.

"Знаем, че е имало значителна активност на слънчевите изригвания и така ... има ли нещо, което Националната служба по горите или Бюрото могат да направят, за да се промени хода на лунната орбита или околоземната орбита около слънцето?" - заявил Гомерт. "Очевидно това би имало дълбоки последици за нашия климат."

"Е, ако откриете начин, по който вие от Горската служба можете да направите тази промяна, бих искал да знам", добавил Гомерт.

Въпреки че изглеждал напълно сериозен, някои наблюдатели твърдят, че Гомерт се опитвал да изрази убеждението си, че изменението на климата е феномен-следствие на естествени промени в орбитите на небесните тела и затова всякакви други усилия за справяне с тях биха били напразни.

Въпросът на конгресмена идва три години след изслушването пред комисията на Конгреса по наука, космос и технологии, фокусирано върху това как технологията може да бъде използвана за адаптиране към изменението на климата, направено от републиканеца от Алабама Мо Брукс по въпрос за повишаването на морското равнище.

Брукс излага теория, че ерозията от сушата играе важна роля за повишаването на морското равнище, включително тинята от големите реки в света и скалите по бреговата линия на Калифорния, както и падащите в морето Бели скали на Дувър.

"Всеки път, когато имате повече почва или скала или каквото и да е, което се отлага в моретата, това принуждава нивата на моретата да се покачват, защото имате по-малко пространство в тези океани, тъй като дъното се движи нагоре", твърди Брукс.


67
Още от Русия
Срещата Путин-Байдън затваря част от въздушното пространство над Швейцария
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Толкова ли не схванахте, че това брутална подигравка с екоталибаните! Това, пе го правите "новина" е толкова смешно, а още по-сменото е, че умнокрасивитета се е вързал на тази глупост!
50
1
 
4
 
! Отговори
СноуДън преди 15 часа
БайДън-Овците блеят за стригане, доене и тия три неща .. жалко за демо-крацията .. чичо Дончо май ще се окаже прав
49
0
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 16 часа
Мисля че направо да заведат дело срещу Луната за неправилна орбита нарушаваща правата на малцинствата и тези с нетрадиционна сексуална ориентация
48
7
 
2
 
! Отговори
корумпирана секта преди 17 часа
ами вярвайте в Бог вие не да чакате някои да ви хрантути търтеи и да им правите мръсотии контрол,тормоз,подигравки,интриги Бог не е за подиграване сами слушайте от Бог Бог не е задръстен
47
1
 
2
 
! Отговори
Вулканът Апо преди 17 часа
Аз приемам въпроса на конгресмена, с оглед и на адресата му, за дълбоко законспириран *сарказъм*. Държа да отбележа за медиите, че винаги съм бил почитател на системата - *дълбоко демократичната система* - на управление на САЩ, каквото и да представлява тя.
46
4
 
0
 
! Отговори
използвачи медии преди 17 часа
незнам медиите да сверяват мисли,думи и дела с Божието Слово отговарят пред Бог какво правят,мислят не прехвърляйте отговорностите на другите хора вие носете отговорност тарикати зли много лесно някои други ви носят носете се сами не ме интересувате отговаряте пред Бог за нарушаване на личното пространство,издевателство и насилие зли *** и педофили
45
5
 
2
 
! Отговори
Бог е Истинен преди 17 часа
където се е намесил човека все грешки,където се е намесил Човекът Бог няма грешки допитвайте се до Бог Бог е измисли законите,които вие изкривявате зли човеци,ами айде да не помагате на Живия Бог Бог знае по-добре от вас по-голям е от човешката глупост
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
глупости
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Not a joke: Joe Biden tells troops their biggest challenge is global warming Вчера Джо Байдън заяви в реч пред английски военни,че най-големият проблем и заплаха за американската армия е глобалното затопляне.Не виждам статията за това.Всъщност ако се изписват всекидневните простотии на дементиралия старец,ще четем всяка втора статия за него и лудия Сидеров ръка няма да хване.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
За пореден път се убеждавам,че Тръмп е един от малкото адекватни хора в американската политика.За това и му скроиха шапката на изборите!
41
1
 
13
 
! Отговори
qwe преди 17 часа
Спрете Земята! Искам да сляза!
40
1
 
8
 
! Отговори
qwe преди 17 часа
Спрете Земята! Искам да сляза!
39
1
 
7
 
! Отговори
Не е смешно, преди 17 часа
ама се скапвам от смях. Един щеше да затъмнява слънцето, друг пък щял да мeсти луната. Вече започвам да харесвам нашенските психиатрии.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Ами нормално е такова изказване за тая партия . Преди година един друг виден републиканец предложи да се използват дезифрктанти ... не белина а точно дезифектанти плюс облъчване със силна светлина на вътрешните органи на болни с коронавирус за да се излекуват . Изказването му от Април 2020г. "Дезинфектантите унищожават коронавируса за минута. Не можем ли да ги инжектираме в организма?", попита американският президент Доналд Тръмп...
37
5
 
7
 
! Отговори
Внимание преди 17 часа
Байдънясването е заразно!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Започва ремонт на центъра за психично здраве. Може този да е първият пациент заедно със стойчо кацаров.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Та значи сега... Един умен човек навремето, Майкъл Крайтън, лека му пръст, беше казал, че екотерористите си измислят всякакви теории да докажат, че ние хората замърсяваме планетата което води до т. нар. "глобално затопляне".Че замърсяваме е вярно. Но за затоплянето е съмнително. Именно защото човекът не е толкова могъщ (Господ?) за да промени нещо. В този смисъл въпросът е уместен: Можем ли леекичко да поизместию Земята за да я охладим?
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Майтапчия
33
0
 
6
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 18 часа
Бе, май много такива отвързаха напоследък...
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Абе в САЩ още ли ядат капсули течен прах за пералня, защото приличат на бомбони?? За един приятел питам.