Джо Байдън: Ако Навални умре последиците за Русия ще бъдат опустошителни

Той е на мнение, че разговорите между САЩ и Русия трябва да продължат
16 юни 2021 21:06, Нели Христова
105
Джо Байдън: Ако Навални умре последиците за Русия ще бъдат опустошителни
Снимка: БГНЕС

След историческа първа среща между Владимир Путин и Джо Байдън в Женева, първи пред медиите говори руският лидер.

След него пресконференция даде и американският президент.

Джо Байдън започна с думите, че нищо не може да замени двустранните разговори на четири очи между двамата президенти. Той каза, че разговорите са били доста конструктивни и че е обяснил на президента Путин позицията на САЩ по отношение спазване на човешките права. Той обяснил на руския си колега, че тази позиция на САЩ  не е насочено срещу Русия, а това е част от ДНК-то на американския народ.

Джо Байдън е посочил, че нито един американски президент не може да запази доверието на своя народ, ако не защитава демократичните ценности.

Съединените щати няма да толерират опити за нарушаване на американския демократичен суверенитет, посочи американския лидер.

Разговорите трябва да продължат, тъй като САЩ и Русия имат уникална отговорност за стабилността в глобален мащаб и че предстоят разговори по отношение на стратегическата стабилност.

Тези отношения трябва да са стабилни и предсказуеми, ката че да позволят сътрудничество във взаимен интерес, посочи Джо Байдън. По думите му, там, където са налице различия, руският лидер трябва да разбира защо американският президент казва това, което казва.

Двамата с Владимир Путин са обсъдили подробно следващите стъпки по мерките за контрол на въоръженията. Много време на срещата е било отделено и на въпросите, свързани с киберсигурността.

По думите на Байдън, критични обекти и инфраструктура не може да бъде предмет на хакерски атаки и Съединените щати ще отговарят подобаващо на действия, които застрашават техните жизнени интереси или засягат техните съюзници.

САЩ ще продължат да повдигат въпроса по отношение съдбата и действията срещу руския опозиционер Алексей Навални.

Според американския президент последиците за Русия ще бъдат опустошителни в случай на смърт на опозиционера Навални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Байдън е позор за САЩ !Направи толкова услуги на Путин,че ще е проклет вовеки!
47
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо мачка Кремълската мишка. Първо го нарече убиец, а сега му каза, че ще му подпали къщата, ако оня започне да прекалява.
46
3
 
15
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Дементния Джо изглеждаше като някакъв случайно попаднал в Женева старец, излязъл на следобедна разходка и загубил се впоследствие! Човека с най-тъповатата усмивка на света!
45
4
 
7
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Дементния Джо изглеждаше като някакъв случайно попаднал в Женева старец, излязъл на следобедна разходка и Загора бил се впоследствие! Човека с най-тъповатата усмивка на света!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще върне Крим на Украйна, когато САЩ върнат Тексас, Ню Мексико, Аризона, Калифорния, Флорида на Мексико и Испания.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие защо убихте индианците и биете ннегррите? Защо завладяхте страната на индианците - Дивият Запад? Защо анексирахте мексикански земи?
42
3
 
6
 
! Отговори
Уфььь пак ли тоя... преди 2 години
ДЕМЕНЦИУМ...хамериканския лидер требе да разбира това което казвам за либидито му...
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се месят в Русия.
40
4
 
8
 
! Отговори
Хайде по сериозно преди 2 години
Милото старче Байдън е просто жертвено мюре във вътрешно-американската политика. Как не се замислихте, че той се появява дезоинрентира в кафене със журналисти, без да е наясно къде е, пък сикрет сървис ги няма около него?! Стига де. И има и видео, пък видеото не е от руски журналисти. Наистина ли повярвахте, че Путин е разговарял с Байдън по сериозни въпроси и изобщо го е взел насериозно? И Русия, и САЩ са изправени пред колосални вътрешни проблеми.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим.
38
3
 
15
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Тия от neдepacткaтa партия в САЩ се заяждат със Русия от 2016 насам, ама нещо не става..
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19А какви, според теб, са американците?
36
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън е поставил условие че ще има среща с Путин само ако Путин пристигне първи за срещата и чака чинно да пристигне Байдън. На големия руски играч Путин чийто коронен номер беше да имитира руския цар Александър който преднамерено е карал европейските дипломати да го чакат за да ги унизи и да покаже руското си превъзходство, този път му се наложи да чака 25 минути пристигането на Байдън като прилежна ученичка чакаща за изпит. За сравнение говeдото Тръмп се връзваше на Путин и го чакаше.
35
5
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
То Байдън да не умре, че както е тръгнало...
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като пита това, РолингДжо има пред вид да не умре като Джордж Флойд ли?
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бях на мястото на Навални, след такова изявление сън нямаше да ме хване от страх.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо точно Навални? Ами ако умре някой друг в руски затвор? Но най-вероятно другите затворници са без значение за САЩ. А и нали казват, че се борят за правата на човека, а не на хората. Явно за човек считат само Навални.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Байдън е посочил, че нито един американски президент не може да запази доверието на своя народ, ако не защитава демократичните ценности.-- ... Проблема на Путин е че няма акъл да разбере това което му казва Байдън------------------Ценностите на LGBT или онези, при които само за година полицията в Щатите убиха една дузина чернокожи, само защото са се изпречили пред очите им ??? Не, в Америка няма дискриминация, да не си помислите нещо!
30
0
 
3
 
! Отговори
Кю преди 2 години
Глупости.
29
0
 
5
 
! Отговори
Айнщайн преди 2 години
Потрошиха сумайти пара, произведоха сумайти газ, затоплиха климата със сумайти градуси... Къде е Грета?