Джо Байдън със стратегия за борба с престъпността

Убийствата в 37 американска града са нараснали с 18% спрямо миналата година
22 юни 2021 22:37, Петя Славова
20
Джо Байдън със стратегия за борба с престъпността
Снимка: БГНЕС

Рязкото увеличаване на броя на престъпленията в няколко от големите градове в САЩ предизвиква все повече безпокойство у жителите на страната и у администрацията на Джо Байдън. Той се опасява, че по-нататъшно развитие на негативните тенденции може да подкопае шансовете на Демократическата партия за успешно провеждане на междините избори през есента на 2022 г. Предвид тези опасения, Байдън ще представи утре стратегията на своята администрация за борбата с престъпността в страната, пише БГНЕС, позовавайки се на вестник "The Hill".

Според предварителната информация на ФБР, броят на убийствата през 2020 г. е бил 6,2 на 100 000 жители срещу 5 на 100 000 през 2019 г. И въпреки че това много по-малко от съотношението през 1991 г. – 10 на 100 000, този показател продължава да нараства и през текущата година, въпреки постепенното завръщане на "нормалния живот" в страната след социалните и икономическите проблеми, предизвикани от коронавируса.

По данни на "The New York Times", броят на убийствата в 37 американски града през първите три месеца на тази година е нараснал средно с 18% в сравнение с предходната година. Това е вече периодът от управлението на Байдън и ще бъде трудно да се прехвърли отговорността върху предходната американска администрация на Доналд Тръмп.

"Ръстът на престъпността винаги представлява особено предизвикателство. Не мисля, че само преди половин година някой би могъл да предскаже колко централна би станала тази тема по време на кампанията за избор на кмет на Ню Йорк", цитира "The Hill" думите на Уилям Гелтън – научен сътрудник в областта на административното управление в института Брукингс във Вашингтон. Това не е проблем, който администрацията може да си позволи да игнорира, особено по време на междинните избори, смята той.

Белият дом запази мълчание относно предстоящото обръщение на Байдън, но източник на изданието съобщи, че президентът вероятно ще обяви необходимостта от увеличаване на финансирането на правоохранителните служби в страната и от подкрепа на инициативата на правосъдното министерство по противодействие на престъпността в САЩ.

"Това е възможност президентът да съобщи онова, което смята да направи при намиране на решение на този проблем", заяви прессекретарят на Белия дом Джен Псаки. По думите ѝ, тази тема безпокои много американци.

Телевизия "Fox News" обърна внимание върху факта, че действащата администрация се опитва да се справи с проблема, за чието изостряне демократите също имат принос, подкрепяйки в хода на предизборната кампания през 2020 г. изявите на различни организации и движения срещу полицията и призовавайки за съкращаване на финансирането.

Телевизионният канал уточни, че не е осведомен за "утрешния план на Байдън", но предположи, че той няма да съдържа извинение за това, че волно или неволно е допринесъл за ръста на престъпността, а представените мерки ще бъдат насочени към засилване на влиянието на демократите, които решават проблеми, "които самите те са създали".


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
Докато администрацията на Байдън не спре с проислямската протерористична антисемитска антибиблейска политика на ислямиста Обама в полза на ислямски терористични неонацистки режими като Палестински, Ирански и др.и не спре всяка ислямска и комунистческа инвазия в САЩ,не спре финансиране на ислямския терор и противозаконно непризнаване на земята на Израел, освободена от 1967 и не спре да принуждава Божия народ Израел да подари още земя на ислямските терористи,САЩ ще бъде под Божия гняв и проклятие
15
0
 
3
 
! Отговори
Тръмп беше прав: преди 1 месец
Те не идват за мен-те идват за Вас!Аз съм само на техния път!
14
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
При управлението на Комрад Байдън в САЩ е АНАРХИЯ! Демонратите пуснаха 300 000 престъпници от затворите да гласуват за тях и сега стратегия правят!
13
0
 
5
 
! Отговори
#TrumpFOREVER преди 1 месец
Убийствата в 37 американска града са нараснали с 18% спрямо миналата годинаРазбира се! Миналата година имаше истински президент родолюбец и бизнесмен, републиканец. Сега има едно бидЕ, инсталирано от дийп стейт, чиито памперси се сменят от демон-РАТската партия. Но, разбира се тези факти няма да ги видите в ЦвиЕнЕн. А зависимостта е ПРЯКА. И ще става МНОГО по-зле. Но, бидЕто ше си вади планове от памперсите, курванът ще си върви, и кучетата ще си лаят. Не се бойте, нищо няма да се промени.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оръжейното им лоби е над правителство и президент. Когато се справят с него, и започнат малките деца да ходят невъоражени, тогава може да се говори, че има някакъв старт на тази борба... До тогава си е Кънтър Страйк...
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, това поражда СМЯХ. Точно той който остави BLМ и какви ли не други да рушат и убиват, точно той имал план за борба с престъпността. ДемоН-РАТ = престъпност и беззаконие.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре ходи поиграй баскетбол с Обама пак, нека да се разцъкат обективите.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плановете му свършват с идеите как да захрани сина си на гърба на Украйна, но това е преди векове. Дано поне го е отказал от мета-амфета и другите навици, не че някога ще го разследват, или сина му. Скапаняци, сър.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ги умори той с глад :Д безработица, високи цени, високи данъци :)
7
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Ами щом общо са 18%, и вземайки предвид казаното от теб (в което аз също съм убеден), можем долу-горе да си представим какъв е процентът в тия градове !
6
0
 
8
 
! Отговори
Ама преди 1 месец
Ква стана тя, уж демагокрацията много хубаво нещо, пък.... ! Но, важното е, че бляк лайф маедър, ....нали, г-н Байдън ! А другите ги за е би !
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убийствата в 37 американска града са нараснали с 18% спрямо миналата година===Това с кое е свързано точно - с неговото стъпване в длъжност, или е естествено продължение на вековната борба за равни права на тъмнокожите? Няма как нещо друго да е станало, за да се вдигне престъпността толкова рязко, а и никога преди не е имало BLM протести. Един ден и тук ще е същото, само че действащите лица ще са скиновете, Антифа и радикализираните млади поддръжници на гей-парадите. Просто нормални не останаха
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо Байдън и стратегия :)
3
1
 
5
 
! Отговори
Ми добре преди 1 месец
Тези се сетиха, че имат и заден двор.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ахахаха, да не е първи април днес! ахахаха, престъпността се увеличи само в градовете управлявяни от пишмандемократите, защото намалиха бюджетите на полицията и позволиха на марксистите от амтифа и БЛМ да крадат, чупят, палят и рушат на воля. Сега същите, щели да се борят с престъпноатта. ахахах Веднага повярвах! мда!
1
2
 
5
 
! Отговори
байо преди 1 месец
Джони Би да припада. Оле!