Гореща вълна удари Западния бряг на САЩ

Температурите в Орегон през уикенда стигнаха 45 градуса
Обновена: 28 юни 2021 14:18 | 28 юни 2021 14:13, Ния Христова
12
Гореща вълна удари Западния бряг на САЩ
Снимка: БГНЕС
Гореща вълна удари големи части от Северозападните щати на САЩ и Канада. Националната метеорологична служба на САЩ (NWS) е издала предупреждения за още по-високи температури в щатите Вашингтон, Калифорния, Айдахо и части от Невада. Окръг Мултома в Орегон, пише в. Монитор. Издадено е предопреждение и за рекордни температури и "животозастрашаваща" жега.
 
Температурите в Орегон този уикенд достигнаха 45 градуса на места, което е с около 15 градуса повече от нормалните температури за края на юни. 
 
В Сиатъл, който е известен с умерен климат и дъждовно време, температурите надхвърлиха 39 градуса. Някои американски градове откриха охлаждащи центрове, където жителите могат да се скрият от жегата в климатизирани сгради.
 
Според експерти, за последните 100 години само два пъти е било по-топло от сега. Те обаче предупреждават, че с изменението на климата се очаква да се увеличи още повече честотата на подобни екстремни метеорологични явления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
3
 
! Отговори
Пиян - залян преди 2 години
Дано ядрени ракети ги ударят и вируси да ги тръшнат краварите ...
7
1
 
5
 
! Отговори
Грух преди 2 години
Хехе и по големи жеги ги чакат ! От чичко Путин с любов !
6
2
 
2
 
! Отговори
разбирач преди 2 години
До анонимен 6,Как разбра, че това е снимка от Флорида? Само да те светна, че във Флорида няма не само планини, ами и хълмове, пък на снимката се забелязват такива на хоризонта. Най-вероятно снимката е от района на ЛА. Там има палми колкото щеш!
5
0
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
ПредОпреждение????? Ния, намери си богат мъж и не се заниавай с неща, които не ти се отдават толкова добре.
4
5
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И какво ни интересува нас, нормалните хора, какво е времето в САЩ? Защо не пишете със същата методичност за времето във Финландия?
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нашественици окупираха земята на Индианците и избиха повече от половината от коренното население. Мислят ли си че ще им се размине. Не. Ще бъдат наказани жестоко а накрая унищожени по най зрелищният начин. Внуците и пра внуците ще плащат за греховете на дедите си. Няма нищо и никой не наказан на тази земя. Бог бави ала не забравя.
2
1
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КАТО ГЛЕДАМ НА СНИМКАТА НЕМА КОВИД-ТАМ Е ФРАШ С НАРОД.
1
5
 
8
 
! Отговори
usa today преди 2 години
Никой нищо не споменава за системата за предизвикване на бурии или адска жега - ХААРП ?! А знаете ли какво следва след usa ? Да , точно така, USB :D