Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ

Той се класира на 41-во от 44 места
2 юли 2021 21:02, Нели Христова
197
Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ
Снимка: БГНЕС

Въпреки че Доналд Тръмп в началото на президентството си се похвали, че ще бъде "по-президент от всеки президент, който някога е заемал поста", с изключение на Ейбрахам Линкълн, сега историците твърдят, че е сред най-лошите американски президенти.

От 2000 година, насам, когато САЩ избира нов президент,  C-SPAN анкетира президентските историци и ги моли да оценят всеки предишен американски главнокомандващ по 10 аспекта на президентското ръководство.

Това е първата година, в която Тръмп влиза в класацията след като напусна Белия дом в началото на тази година. 142-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти. Всъщност той е в дъното на списъка - на 41-во място.

Така Тръмп се превръща в най-лошият жив президент и се нарежда сред най-лошите президенти в цялата история на САЩ.

Докато Линкълн оглавява класацията на C-SPAN за четвърти пореден път, Тръмп дори не може да се доближи до върха. Той е последен в категориите за морален авторитет и административни умения. И в двете области той се нарежда на 44-то място от 44. (Въпреки че Тръмп е 45-ият президент, само 44 мъже са служили като президент - Гроувър Кливланд е изпълнявал два последователни мандата като 22-ри и 24-ти президент, поради което се брои само веднъж .)

Ниският рейтинг на моралния авторитет на Тръмп вероятно има нещо общо с броя на лъжите, които той изрече преди, по време и след президентството си. Той се класира над Франклин Пиърс, Джеймс Бюканън и Андрю Джонсън - и тримата са били расисти.

"Доналд Тръмп, който обича суперлативите, едва ли ще е доволен от тази класация", казва историкът Тим Нафтали пред CNN.
 
Тръмп е оценен с най-високо в категорията за публично убеждение - под номер 32 и икономическо управление - на 34-то място.

В следващото проучване може да има някои добри новини за Тръмп. Някои негови колеги, които наскоро са били президенти, преживяха обрати в класацията си с течение на времето ...

Както се изразява C-SPAN:

Барак Обама се изкачи до 10-място от 12-то през 2017 г.

Джордж Буш продължи стабилния си подем, като сега се класира на 29-то място от 33-то през 2017 г. и 36-то през 2009 г.

Бил Клинтън започна  участието си в класацията на 21-во място през 2000 г. и се задържа стабилно на 15-то през 2009 и 2017 г., преди да се върне назад до 19-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдънясълия троллл яко спами-Левски,Ботев,някакви кашипропагандната статийка не свърши работата и сега се маже яко.
112
0
 
19
 
! Отговори
Кофти журнализъм преди 2 години
Е тогава,когато от коментарите получаваш повече информация,от колкото от самата статия.Блестящ пример.
111
13
 
2
 
! Отговори
Не се ядосвайте преди 2 години
Христо Ботев е бил френски комунист антимарксист членуващ в колкото му позволят и леви и десни и всякакви масонски ложи писал нещо че Цар Соломон е ЗЛО турците заловили Левски и Той почнал да си въобразява че е виновен поради буйния си характер и най накрая знаете май че се касае за САМОУБИЙСТВО та туй се крие щот грях но се случва
110
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Байдън никога не е бил избиран !Той беше инсталиран-като тоалетна чиния.
109
2
 
34
 
! Отговори
Голям майтап преди 2 години
Много комунистчета от Антифа, джендъря и радетели за черни свободи са се навъдили в последно време да пищят срещу най-обичания Президент в американската история-Доналд Тръмп! Дано ви плащат прилично да си кривите сатаниските душички!
108
7
 
2
 
! Отговори
ДЮМА ДУМА преди 2 години
Следете ЕВРЕИТЕ да се нахраните поне от трохичките от тяхното компасно дело!Червеният евреин Карл Маркс се е борил за ГЛОБАЛЕН ЧЕРВЕН ЮДЕОАТЕИЗЪМ и Левски и Ботев казали:"НИЕ СМЕ ЗЕЛЕНИ"............Бялото-червеното е шменти капели по ЕВРОСТАНДАРТИТЕ на нововъведението ТРИКОЛьор.........ВИЕ си избирате цветове а ЕВРЕИТЕ си имат нарисувана и запазена хилядолетната звезда на ДАВИД в абсолютно всички цветове и какъвто им е изгоден такъв им е цветът
107
4
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Сега САЩ се управлява от хора, които се кланеха пред престъпници като Джордж Флойд.
106
0
 
8
 
! Отговори
H2 преди 2 години
Не знам защо популяризирате мнението на една кабеларка C-SPAN притежавана от Brian Lamb
105
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тромпета се опълчи с/у Ковид истерията и това му изяде главата.Помисли се за по-велик от кинтите, на които сам се роб.
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 147.%%% че отнесока шамари в 140 коментара под статията - отнесоха. Но след като получиха по едната буза, като добри християни подложиха и втората си буза. След това предложиха и другите си две.....и като не останаха бузи, предлагат и междубузията. Тъй де, нали се плаща.
103
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
143... Ех как ви се иска тази комична статия да изчезне за да не ядете повече шамари и днес бг да не става за смях. Какво ли не опитахте. Истината е че Тръмп е един от най-добрите президенти на САЩ и за целия свят,- дори за нас. Ако не и най-добрия. Въпреки кусурите му.
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
144, *** нали ходи при тях на официално посещение барабар с Мелания.Последната без фередже разбира се. Предният нищо не е направил. Това че не могат да разделят кинтите/поръчките договорени от него, е друг въпрос.
101
6
 
1
 
! Отговори
НАЦИОНАЛ Е ТРЪМП преди 2 години
Синьото човече Доналд Тръмп е с шотландски сини корени и е бая старичко човече от ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ на САЩ довело на власт с парите се Бил и Хилъри КЛИНТЪН......БАЙДЪНИСТ хаховци а Вие го взехте за паднал от Марс
100
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #142 Как той да е убедил арабите, като наследи това от предният, просто нещата се бяха проточили във времето. Тепърва започват делата с/у тромпета, нямаш си на идея колко хора е завлякъл с пари и неустойки.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дет "убеди" арабите от KSA да сключат договор за 700 млрд USD за доставка от US на оръжие и технологии под заплахата, че ще им блокира сметките.Мнооого "лош", за US разбира се...
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 136... Някои, особено медиците, дори си признаха, че не са посмели да кажат че тръмп е прав, за да не ги обявявят за расисти и да загубят работата си. И не само за произхода на вируса но и за лекарствата които доказано помагат. Заради тези страхове много народ измря.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп вече ри размаза всички с петолъчките, в сащ. И политици и медии и историци и медици и учени и артисти, и разни други продажници. Само дето те не се усетиха и още мърдат, само да стават за смях. За щастие не всички в сащ са като тях.
96
0
 
0
 
! Отговори
ФактФАКТФАКТфакт преди 2 години
Англия гласува Независимост на САЩ на 24 февруари ден студен любим на Джордж Буш-старши мразещ поради професионална деформация Лятото и зодия Близнаци то ест собственния си рожден ден 26 юни та се завря на СТУДЕНО при СПАСЕНИЕТО от СПИН на 1.12 чиито сбор е ЧЕТИРИ....да им имам проблемите след като Мехмед Али Агджа и Христо Стоичков са със ЗНАК РАВЕНСТВО потвърден от БЛИЗНАКА Бойко от Бойко,същата потъмняла кожа,същия акъл,същото телосложение и турската грозна кенефна салфетка Мика Стоичков
95
2
 
7
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
Само Тръмп може да спре комунизма в САЩ. Най-добрия президент на САЩ след Рейгън. Вижте и резултатите от управлението му! Дори Рейгън не би се справил по-добре с комунизма в сегашната ситуация. Тръмп не само ги разката, но и освети всички внедрени в РП. Затуй е и този вой на умряло.Достатъчно коментари написах тук вече. Оставям платените тук да се вихрят.
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анкетирали президентските историци....хахаха, всички тея жалки платени либерастични фъ шкии ли са правдоподобни, ве шурушуидни лакейчета?НЯМА до сега президент на Америка да е събирал 80М+ гласа, още повече че открадна изборите, демоН-РАТ-овете и инсталоираха изкуфелия корумпиран памперс.Стегнете се малко, Тръмп се нарежда след Линкълн, жалки отре пчици. Напъните ви са безплодни.