Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ

Той се класира на 41-во от 44 места
2 юли 2021 21:02, Нели Христова
197
Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ
Снимка: БГНЕС

Въпреки че Доналд Тръмп в началото на президентството си се похвали, че ще бъде "по-президент от всеки президент, който някога е заемал поста", с изключение на Ейбрахам Линкълн, сега историците твърдят, че е сред най-лошите американски президенти.

От 2000 година, насам, когато САЩ избира нов президент,  C-SPAN анкетира президентските историци и ги моли да оценят всеки предишен американски главнокомандващ по 10 аспекта на президентското ръководство.

Това е първата година, в която Тръмп влиза в класацията след като напусна Белия дом в началото на тази година. 142-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти. Всъщност той е в дъното на списъка - на 41-во място.

Така Тръмп се превръща в най-лошият жив президент и се нарежда сред най-лошите президенти в цялата история на САЩ.

Докато Линкълн оглавява класацията на C-SPAN за четвърти пореден път, Тръмп дори не може да се доближи до върха. Той е последен в категориите за морален авторитет и административни умения. И в двете области той се нарежда на 44-то място от 44. (Въпреки че Тръмп е 45-ият президент, само 44 мъже са служили като президент - Гроувър Кливланд е изпълнявал два последователни мандата като 22-ри и 24-ти президент, поради което се брои само веднъж .)

Ниският рейтинг на моралния авторитет на Тръмп вероятно има нещо общо с броя на лъжите, които той изрече преди, по време и след президентството си. Той се класира над Франклин Пиърс, Джеймс Бюканън и Андрю Джонсън - и тримата са били расисти.

"Доналд Тръмп, който обича суперлативите, едва ли ще е доволен от тази класация", казва историкът Тим Нафтали пред CNN.
 
Тръмп е оценен с най-високо в категорията за публично убеждение - под номер 32 и икономическо управление - на 34-то място.

В следващото проучване може да има някои добри новини за Тръмп. Някои негови колеги, които наскоро са били президенти, преживяха обрати в класацията си с течение на времето ...

Както се изразява C-SPAN:

Барак Обама се изкачи до 10-място от 12-то през 2017 г.

Джордж Буш продължи стабилния си подем, като сега се класира на 29-то място от 33-то през 2017 г. и 36-то през 2009 г.

Бил Клинтън започна  участието си в класацията на 21-во място през 2000 г. и се задържа стабилно на 15-то през 2009 и 2017 г., преди да се върне назад до 19-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
9
 
! Отговори
Най-добрия президент преди 2 години
е Тръмп! Ще пресуши блатото!
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** само 142 комунистически историци ли намериха CNN в цял САЩ за тази си комична манипулация ? За ковид1984, локдауните им, ваксинирането на здрави млади хора и деца и за маските им, се намериха къде-къде повече "учени експерти". Пълна излагация в тази статия. CNN да се напънат да намерят още.
91
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕТИРИ СПАСЕНИ преди 2 години
Първия е Стивън Хокинг 14 март.....Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши та са ТРИМА МУСКЕТАРИ ама са ЧЕТИРИ запомнете ЧЕТИРИ и пети няма и няма и да го има щот финала мина
90
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмпи много пречеше и на него му пречеха - президенството му мина в съдебни дела. Остава в историята с два импийчмънта - и двата неуспешни. Правете сметка, че много е пречел на някои. На кои - на големите спекулативни пари. Те тия с парите го свалиха - похарчиха някъде три-четири милиарда долара, за да спечели Памперса
89
1
 
18
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Тръмп е най-обичания и популярен американски президент от Ендрю Джексън насам. Императорът-Тръмп ще се завърне. По-скоро, отколкото някои хора си дават сметка! Всъщност, вероятно тези вероломни лъжи и пропаганди срещу него са точно, защото "някои хора" са осъзнали това и ги е страх!
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън забрави името на сестра си!
87
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава гнусна пропаганда,като статиите против Тръмп.Само лъжи и никакви факти,нищо общо с реалността!Но с всеки изминал ден хората дори и на другия край на света започват да разбират .
86
9
 
2
 
! Отговори
Либерал преди 2 години
Вашия диктатор Тръмп падна и никога няма да се върне. Нито той, нито някой като него. Либерализма победи над хомофобията и ксенофобията. Полицията трябва да бъде реформирана и трябва да се наложат строги ограничения върху оръжията за да не могат никога повече да се повтарят ужасяващи убийства като това на Джордж Флойд.
85
2
 
2
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА ПУТКОКРЪЧМА преди 2 години
Битовият НИКЕ Доналд Тръмп от шотландско-германски произход с чехкинята Иванка и словенката Мелания свършват и успехите му!ОПРАВЯЙТЕ СЕ САМИ и не чакайте ДЕДОвия!ИСЛЯМА се кланя на МАРКС и ФРОЙД а бившите червени *** еврейките си имат СИНЯ НЕПОБЕДИМА ЖЕНСКА АРМИЯ каквато си имат и ще си имат и занапред и ИСЛЯМСКИТЕ ДЖИХАДИСТИ под формата на ПРЕДАННА ИСЛЯМСКА ЖЕНСКА КАЗАРМА впъти по-вярна на ИСЛЯМСКИЯ ДЖИХАД от мъжете си!Чарлз 1948 КОЙ?Лора Виденлиева КОЙ?Мика Стоичкова КОЙ?
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По личните нападки ще разберете, че си имате работа със сopocoидна зелена eуглена. Те нямат аргументи и затова прибягват до обиди. А всички знаем, че на либеpacтите им куцa логиката и аналитичната мисъл.
83
0
 
11
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
До 102...-Тръмп беше последната надежда за белия американец.----- Не само за белия американец но и за американците от всички цветове. Дори за новите имигранти. За какво ще бъхтят те опасен път, за да се спасят от комунизъм, криминалитет и мизерия, да стигнат до САЩ, където им се готви същото? Разбира се че ще искат да опазят САЩ проспериращ и със закони. Демократите си правят криви сметки че някой освен внесения криминалитет ще им гласува. Без фалшиви избори нямат шанс.
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немога да кажа дали Тръмп беше най - лошият президент , но със сигурност будната кома Байдън е много по зле. Явно да държиш на маде ин АМЕРИКА е много лошо и да искаш да запазиш държавата си от неконтролирано завладяване ( заселване ) на навлеци е много лошо. Това е почти същото като да вземеш на работа всеки, който поиска заплата , без интервю , трудов стаж , образование или желание да работи изобщо, просто вземаш и раздаваш заплати. Но маде ин Уса е нещо наистина лошо,друго си е маде ин Китай
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп беше последната надежда за белия американец. Прocто малцинствата, джендърите и либералите окончателно ще ги превземат. Ситуацията ми напомня на Рим през IVв. и за римския император Юлиан. Той е бил последния император, който прави опит да върне Рим към традиционните ценности, които са го направили властелин на античния свят. Но Юлиан умира в сражение, а Рим продължава да тъне в "либерализъм" - разврат, поквара, корупция, масова деградация и деморализация. И в крайна сметка Рим пада.
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Cesko/ 'Американците под натиска на малцинствата и на левичарите не успяха да повярват в себе си и да го преизберат.'--- Напротив, преизбраха си го убедително както ни един президент до сега, с 12 милиона вота повече от предните избори, дори да не броин измамите. Явно не знаеш как марксисти правят избори?
79
0
 
9
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
До 93Негативните вотове си ги пускат сами от самия сайт. Защото се борят за копанката на сорос. Други подобни сайтове се доредиха отдавна.
78
1
 
11
 
! Отговори
Cesko преди 2 години
Тръмп е човек извън естаблишмънта. Той беше интересен, различен, забавен, шоумен. Байдън е човек на статуквото - скучен и предвидим. Тръмп се обяви срещу Северен Поток и наложи санкции, а Байдън си стисна ръка с Путин и даде зелена светлина за доизграждането му. Тръмп се опита да спре Китай, а Байдън си бърка в носа. Американците под натиска на малцинствата и на левичарите не успяха да повярват в себе си и да го преизберат. И ще продължат да тънат в застой и брежневизъм.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ще бъде запомнен..// И също както Рейгън, Тръмп прави всичко да спре комунизма в САЩ. Да помним думите на Рейгън: "Ако фашизма(комунизма) някой ден се настани в САЩ, ще се е дегизирал като либерализъм"
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще пускате новини от CNN. Все едно да чакате в ПИК да пуснат добра новина за Радев. Ами нема да стане!
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че е Тръмп , че иначе Байдън щеше да е най - лошият президент . В тройката на най - лошите спокойно може да сложите и Обама .
74
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз съм ***, вие не:).... Не е чувала *** за комунистически историци, защото е млада пръчка сигурно и не им е яла попарата. Гледа само да има, за да си плати квартирата. Пък след това- и потоп.