Извънредни мерки за ограничаване на оръжията в щата Ню Йорк

Ще се инвестират $138 милиона в програми за интервенция и превенция
7 юли 2021 18:22, Елка Василева
22
Извънредни мерки за ограничаване на оръжията в щата Ню Йорк
Снимка: архив, БГНЕС

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо налага извънредни мерки за борба с огнестрелните оръжия, предаде Франс прес.

Куомо обяви вчера нещо като "извънредно положение" в борбата с актовете на насилие, извършени с огнестрелни оръжия. Това е прецедент за Съединените щати, който ще даде възможност на властите на Ню Йорк да използват извънредни средства.

Още по темата

Ще бъде назначен специален координатор по превенцията на случаите на насилие с огнестрелни оръжия. Новата длъжност ще бъде свързана със системата на здравните служби на Ню Йорк.

"Ако се вгледате в най-новите данни, ще видите, че повече хора умират от огнестрелни оръжия и при извършването на престъпления, отколкото от COVID. Става дума за проблем на национално ниво, с който трябва да се справим, защото бъдещето ни зависи от това", изтъкна демократът Куомо.

С новите мерки властите целят да направят възможно по-бързото получаване на данни и идентифицирането на "горещите точки".

Щатът Ню Йорк планира да инвестира около 138 милиона долара в програми за интервенция и превенция, от които 76 милиона ще бъдат използвани за създаването на работни места и организирането на дейности за младежи, които са изложени на най-голям риск.

Ще бъде създадена и нова полицейска служба, която ще има за задача да се бори с трафика на огнестрелни оръжия от останалите американски щати.
/БТА/
 


22
Още от САЩ
Байдън за щурма на Капитолия: Това беше тест за демокрацията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ОСОБЕНОСТИ НА САЩИСАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ
16
0
 
9
 
! Отговори
No Coment преди 3 седмици
Демократите от Ню Йорк искат да спрат юридическите права на прокура и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани.Подръжник и защитник на Доналд Тръмп.Да ,добре ме чухте.Демократите искат главата на човекът който излезе сам срещу ,,Петте Фамилии''-Коза Ностра,и ги разпердушини до крак.Главите на фамилиите бяха набутани в затвора за много дълго.Това не се харесва на някои кръгове зад кулисите,и се опитват да унищожат и окалят авторитета на този велик мъж.Правете си изводи само от това.
15
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
В Сащ няма как да бъде спряно или ограничено оръжието.Виж в България ще дойде време когато ще се счита за незаконно притежанието на прашка !
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В русия дори ножовете им забраниха
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ню Йорк и без това е с най сериозните ограничения на оръжието а Оня *** Куомо нестига че се окека с ковида че сега отново Пълно копие на путин който впрочен ептен забрани на гражданите да имат оръжие
12
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 3 седмици
Този още ли не е в затвора?
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не посягайте на културата на хората в САЩ. Стрелбите са празник за богат урожай и жертва към боговете за добрата реколта.
10
4
 
1
 
! Отговори
Радо преди 3 седмици
Нас кво ни дреме от това!! Нещо си, някъде си.
9
2
 
13
 
! Отговори
От Бузлуджа преди 3 седмици
Най-крутите мерки относно притежаването и придобиването на огнестрелно оръжие в САЩ,са точно в мегаполисът Ню Йорк.Тенденцията е да се отнеме оръжието за самоотбрана на редовият гражданин.Колкото до престъпници и уличните банди набедени за бунтовници,те си имат предостатъчно нелегално оръжие,и най-вече автомати.Да му мислят нормалните хора,които притежават оръжие според 2-та поправка която им дава право на притежание,с цел ако някой президент узорпира власта,да бъде свален от народа.Диктатурата.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма лошо. В Ню Йорк въоръжени са само гърнетата, пуерториканците и останалите латиноси. А престъпленията се вършат основно от тях.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Канада Генерал-Губернатор е най-високата длъжност, която официално е представител на кралицата на Великобритания. Досега генерал-губернатор на Канада беше бяла жена, астронавт, завършила инженерство в двата най-престижни университета в Канада. Същата бе принудена да си подаде оставката "заради лошо отношение към подчинените". От вчера на тази длъжност е назначена индианка, със средно образование, която дори не говори един от официалните езици там.
6
2
 
12
 
! Отговори
генерал Лии преди 3 седмици
Югът ще се надигне отново!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Граница в САЩ няма. Внася се от пистолети до гранатомети. Пукотевиците се извършват предимно, а в някои щати и само с нелегално купено или откраднато оръжие. От друга страна собствениците на легално закупено оръжие (повечето бели), които го използват само за самоотбрана, са отдавна в прицела на правителството. То знае, че разоръжавайки белите, те ще могат да бъдат избивани в много по-голямо количество от разбеснелите се черни и латино бандити. Правителството = евреите.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
проблема не е оръжието а разпищолените черни които не признават закон и ред.
3
5
 
7
 
! Отговори
EВГЕНИК преди 3 седмици
Сега ви маркираме с ваксините, гмeж. Скоро идва чипa. 500 милиона плебеи са даже много.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много проста нация. Дано се изпозатрият всичките.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Става интересно. В Америка няма човек без оръжие. Как ли ще ги ограничат?