САЩ наложиха санкции на още седем китайски служители

Причината - репресии срещу демократичното движение в Хонконг
17 юли 2021 09:36, Петя Славова
22
САЩ наложиха санкции на още седем китайски служители
Снимка: БГНЕС

САЩ наложиха вчера санкции на още седем китайски представители заради репресии от страна на Пекин срещу демократичното движение в Хонконг, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е поредният опит на Вашингтон да потърси отговорност от Китай, за по думите на американските власти, подкопаването на върховенството на закона в бившата британска колония.

Санкциите, обявени от американското министерство на финансите, са насочени към служители от бюрото за връзка на Китай в Хонконг, използвано от Пекин за провеждане на политиката му в китайския специален административен район, предава БТА.

Сред седемте санкционирани са Чън Дун, Хъ Цзин, Лу Синин, Цю Хун, Тан Тенюи, Ян Цзянпин и Ин Цзунхуа, всички от които са заместник-директори в бюрото за връзка.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че китайските служители през последната година "систематично са подкопавали" демократичните институции в Хонконг, отлагали са избори, отстранявали са избрани депутати от длъжност и са арестували хиляди хора, които не са били съгласни с политиката на правителството.

"Изправени пред решенията на Пекин през изминалата година, които задушиха демократичните стремежи на хората в Хонконг, предприемаме мерки. Днес изпратихме ясно послание, че САЩ застават решително зад жителите на Хонконг", посочи в изявление Блинкън.

Междувременно вчера САЩ издадоха също предупреждение към американските предприемачи за наличието на "значителни рискове" за дейността им в Хонконг, след въвеждането на ограничения от Пекин, насочени към този исторически финансов център, отбелязва Франс прес.

САЩ също така са отворени към провеждането на разговори на най-високо ниво с Китай за обсъждане на състоянието на обтегнатите двустранни отношения, каза представител на Държавния департамент.

Изявлението идва в момент, когато заместник-държавният секретар на САЩ - Уенди Шърман се готви да замине утре на азиатска обиколка в Япония и Южна Корея - американски съюзници, както и в Монголия, с която отношенията на Вашингтон неотдавна се подобриха, посочва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
3
 
! Отговори
до пияния окупант преди 2 години
Само дето на всички им трябват именно долари. На китайци, руснаци, севернокорейци... Всичката паплачч на света реве че трябвало да премахнат долара от световната търговия пък дават всичко за долари.А Китай е най-големият крадец на индустриални и технологични ноу-хау. Те имат даже и специално проектирани машини с изкуствен интелект за сканиране, копиране и крадене. Последният им гаф беше дето криха и лъжеха защо и как изтърваха Covid 19.
14
4
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Премахване на долара от разплащателните операции на Китай, моменталически ще доведе или до коленичене на великите САЩ пред император Си или нанасяне на военни удари по Китай. И в двата случая САЩ са обречени. Китайското търпение колкото и да е голямо не е безгранично, за сметка на американската безгранична арогантност!
13
0
 
5
 
! Отговори
Smallpox преди 2 години
Не е ли възможно процеса малко да се ускори и направо да кажат, че не желаят да търгуват с никого и не искат никой да ги посещава. А всичката хартия и цифри по мониторите в банковата им система остава за тях. Така хем няма да шумят през ден в медиите, хем ще стане това към което вървят (самоизолация) само, че на бърз кадър за да си спестим пропагандния елемент и сплашването, което вече постепенно преминава в кумичност.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп се подигра пред очите на цял свят с най големия технологичен гигант Хуивейй. Китай дори неможа да реагира. Беше безсила. После се подигра и с ТикТок, като им заповяда да предадат 51% на американска фирма. Тотално унижение. Това ясно показа,че Китай не е фактор в нищо. Това беше показно за такива филмаджии, като тебе #14.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14Единственият типъъзъм е на хора, като тебе мечтаещи за силна жълта раса. Това няма да стане никога. Не и в твоя живот. Свиквай с това клоунн
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай винаги,ще е втора цигулка с която запада няма да се съобразя. Запад е велик и мощен. Нищо неможе да им направи Китай. Нито с оръжие, нито с пари, нито с акъл:))
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи световните дела за решаване са за отделяне от делата на всяка една от тях разрешаваща си ги сама,тъй както пишат повече дела са в сектора на търговията и финансите за разрешаване тъй като за световните дела си има световни институции във всички направления включително и за тях как части съвместими търговия-финанси,но нямат отделна от основните нова обща единица за обращения на валути от търговски и финансов оборот в парично отношение с обезпечение на държавно ниво членство СТО,МВФ,СБ,др.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай пък нема да пусне Бай Дън у чайна :)))
7
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
САЩ,кога ще наложите наказание,на бившия ни вожд,заради гаврата с паметта на 7 ваши астронавти.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай крадците на технология . Те комунисти само това могат.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Китай толкова им е запукало че чак хич. Медтят го от един в друг крачол и продължават да си правят каквото поискат
4
0
 
5
 
! Отговори
Кой Уби преди 2 години
Ашли Бабит?!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи демократи са американците.Само каква демокрация наложиха в Либия,Ирак и Сирия.С бомбандиране и смърт на невинни хора.Сега тези държави са в пълен хаус,но вече са демократични.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янките пак се изживяват като най велика сила в света.Опрделят правилата в света.Световен полицай.Само че Русия и Китай не приемат тези правила.Затова са агресори и лоши хора.
1
5
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Напред,Китай! Просто им направете сложна смъртта на тия чиfyти ...ама бая сложна . Понеже аз съм лудият,че от години казвам истината,че 80 процента от американцте са обrяzaни евреи. Непо-различно е положениетои при техните братя в злото-руснаците. Напред,Китай! Унищожете САЩ и Русия, Арабите и Израел, за да има бъдеще за хората,които носят любовв сърцата си. Просто им усложнете смъртта,тъй че да страдат мрейки. Евреи проклети !