"Айда" продължава да вилнее, осем жертви в Ню Йорк

Общо 16 са починали заради урагана
2 сеп 2021 17:15, Петя Славова
18
"Айда" продължава да вилнее, осем жертви в Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

Ураганът "Айда" предизвика грандиозни наводнения и рядко извънредно положение в Ню Йорк през нощта в четвъртък и доведе до смъртта на най -малко осем души, съобщи АФП.

Улиците се превърнаха в реки, станциите на метрото също бяха наводнени, а градските транспорти служби съобщиха, че услугата на практика не работи. Летищата "Ла Гуардия" и "Джей.Еф. Кей" отмениха стотици полети, както стана и в Нюарк, където видео показа терминал, наводнен от дъждовна вода.

Още по темата

Наводненията затвориха големи пътища в множество квартали, включително Манхатън, Бронкс и Куинс. "Айда" се стовари върху щата Луизиана през уикенда, като донесе тежки наводнения и торнадо, докато оставяше след себе си следа от разрушения, движейки се на север. Губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочул обяви извънредно положение, тъй като поривите на отминаващата буря предизвикаха масови наводнения във финансовата и културна столица на страната, оставяйки кварталите Бруклин и Куинс тежко засегнати.

Полицията не съобщи как са настъпили осемте смъртни случая в града, предава БГНЕС.

Губернаторът на щата Фил Мърфи също обяви извънредно положение в съседния Ню Джърси, където според Си Ен Ен поне един човек е бил убит в град Пасаик, с което потвърденият брой на загиналите от „Айда“ достигна 16.

"Тази вечер преживяваме историческо метеорологично събитие с рекордни дъждове в града, брутални наводнения и опасни условия по пътищата ни“, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио в туит, когато обяви извънредно положение в града.

Докато кадри от града показват автомобили, потопени по улици в целия град, властите призоваха жителите да не шофират по наводнени пътища.

"Не знаете колко дълбока е водата и е твърде опасно", се казва в туита на нюйоркския клон на Националната метеорологична служба (NWS).

Градските власти по-рано издадоха рядко предупреждение за наводнение, призовавайки жителите да се преместят на по-високо място.

В Анаполис, на 50 километра от столицата на САЩ, торнадо изтръгна дървета и събори стълбове за електричество.

Очаква се "Айда" да продължи разрушителния си път на север и да донесе обилни валежи в четвъртък в Нова Англия, където в края на август се разрази рядка тропическа буря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 2 години
Молете се тук да не ни сполети подобно бедствие !
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айда, или Аида. Защото го пишат първото, а го произнасят второто.
12
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 2 години
Ураганите са Живи същества които се ползват за прочистване на големи територии около Тихия Океан..Този ураган се чуди защо хората са застроили НЕЗАКОННО територии които той лично трябва д а оводни с цел ликвидация на проблеми от недалечното минало..Много торнада внесени в Европа незаконно чрез нагло престъпна техника от Америка в момента са се скупчили близо до Адриатическо море..Чудят се какви оръжия облъчат границата Африка Европа та се налагат наводнения..
11
1
 
0
 
! Отговори
До До krasiravv преди 2 години
То май ставаше въпрос къде е град Ню Йорк и къде е щата Ню Йорк! Та и аз това казвам- учете я тази география- градът Ню Йорк, за разлика от града Вашингтон, си е разположен на територията на едноименния щат, макар и на края, където щата опира в океана, а самият щат стига чак езерото Онтарио и канадската граница.
10
0
 
0
 
! Отговори
До krasiravv преди 2 години
Щата Вашингтон е на западния тихокянски край на САЩ. А града Вашингтон е на Источния атлантически край... Учете я тази География бре
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Положението стана Айдаааа, отиде коня у ряката.
8
4
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 2 години
Лошото е че се намира приблизително на същия паралел като България, а го удрят урагани и т.н.И сега тези неща се забелязват и при нас - все по-кофти гръмотевични бури и други природни явления, неприсъщи за тукашните региони; ненормални резки смени на студ и горещина и подобни мизерии.
7
1
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 2 години
до 7 - това се отнася за Вашингтон (щата и града ), а Ню Йорк първоначално си е бил в щат със същото име, сега обясняват че се е разпрострял във четири (това е цялата зона/агломерация и т.н. )
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог Бави. Ала Не Забравя.
5
5
 
6
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Искаме още ОЩЕ !!!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Губернаторът на щата Ню Йорк"За информация на автора: Град Ню Йорк и щат Ню Йорк са доста отдалечени един от друг, до два различни океана.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лежен, не маха маската
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де го капитан америка да ги спаси, за да могат утре да се самозатрият от собствената си надменност и глупост.
1
4
 
3
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
много лошо...