Вселенският патриарх Вартоломей е приет в болниза във Вашингтон

24 окт 2021 20:55, Нели Христова
52
Вселенският патриарх Вартоломей е приет в болниза във Вашингтон
Снимка: БГНЕС

Вселенският патриарх Вартоломей е настанен в болница за "медицинско наблюдение" във Вашингтон, окръг Колумбия, след като се е почувствал зле.

Вартоломей се е почувствал зле малко преди да замине за службата в катедралата "Света София" в неделя, поради дългия полет и натоварения график на събитията, които са последвали веднага след пристигането му в САЩ, съобщава гръцката държавна агенция AMNA.

Неговият лекар го посъветвал да си почине и от предпазни съображения той беше откаран в болницата на университета "Джордж Вашингтон".

Вселенският патриарх пристигна във Вашингтон в събота вечерта и бе топло посрещнат от членове на гръцко-американската общност и църковни служители, като това бе първото му посещение от 2009 г. насам. Самолетът му се приземи във военновъздушната база "Андрюс".

Вартоломей има планирани срещи с президента Джо Байдън, държавния секретар Антъни Блинкен и председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Хич преди 2 години
До Денев Глупосто нътъркалета. Тоя мишок е икуменист за обединяване с католицизма и протестантството,а и с исляма и юдаизма. Либераст,дендър и *** та дрънка. Самите гърцихи хич ни го харесват.
37
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен Вселенският патриарх е светец. Докато продължава да анатемосва изчадията обитаващи територията наричана Русия, в моите очи той е герой! В последните си молитви дори се е молил да падне астероид върху Москва за да изтрие веднъж завинаги безбожните болшевишки твари.
36
3
 
1
 
! Отговори
Има едно неясно нещо преди 2 години
Как Симеон 2 е още жив! В смисъл - един човек ми каза някога: Ей човече пробвали сме всичко и какво ли не срещу тоя ... Не помръдва и не става и не става. Трудно се убиват 1000 години селекция и краен продукт на Третия райх! И всъщност много лесно .... Насочваш пистолета към главата и гледаш съвършената селекция и породист кон как изквичава!
35
7
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
Аллах е жена заповядала на всички мъже да не поглеждат други жени освен нея. И до днес жените ходят с чували на главите дори и когато ги чукат. Ей на тва му викам ВЯРА!
34
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Устройва ги ситуацията. Преди да запалиш свещ не ти искат сертификат нали?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко. Без вселенски патриарх няма да останем. Ко не е тоя, ще е следващия.
32
8
 
2
 
! Отговори
Денев преди 2 години
Този се опълчи срещу гей браковете, третия пол и срещу КГБ-православна църква в Украйна. Този е герой!
31
2
 
7
 
! Отговори
Архи еретик преди 2 години
Този, който иска погазване на Православието и обединението с еретиците, сам си е определил присъдата, а тя е - "а който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина" Мат. 18:6.
30
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Този,който всява разединение в Светото Православие,да бъде анатемосан!
29
1
 
15
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Агент на ЦРУ!
28
1
 
7
 
! Отговори
Архи еретик преди 2 години
Този архи еретик е по-зле от антихриста - папата, защото подкрепя всеерестта на икуменизма и така води до погибел милиони хора.
27
0
 
11
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 2 години
Бармалей, Шефът те вика...
26
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Попа л апа вселенски 50 милиона държавна субсидия на година... Без да бачка :)))
25
3
 
5
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Защо така злобно да човечеца?
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вселенски ...?! Не, този не е грандоман.
23
3
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Нищо му няма. Всички знаят, че си пада по деца. Ще се оправи.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярата не трябва да се свързва с политика. Никога. Тук е така и точно за това хората спират да вярват. Не може един поп или птриарх да е със златен часовник за 20000 евро, бронирана лимузина, охрана и да е с наднормено тегло от преяждане.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, не в Йерусалим, не в Москва, даже не в Берлин. Ех, православни! Срам!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този тип е срам за православието. Интригант.
19
9
 
6
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Понякога се чудя на прекалената толерантност на Турция и турците! Така е било през вековете,но раята не става за нищо, тя винаги е била неблагодарна,все предателствал и е забивал нож в гьрба! И тоя белобрад византиец надьлго и нашироко ще има да се оплаква от ,,лошите турци"!Не, че на Ердо много ще му пука!Както е трьгнало той и на склерозния БайГьнчо ще му нареди да довтаса чабук чабук от Вашингтон! Ама засега е ред на посланиците,дето плахо плахо се опитват да наредят на Ердо какво да пра