Рязък завой след Тръмп: САЩ издаде първия паспорт с пол "Х"

Това беше от обещанията на президента Джо Байдън
Обновена: 28 окт 2021 07:05 | 28 окт 2021 07:00, Анисия Иванова
134
Рязък завой след Тръмп: САЩ издаде първия паспорт с пол "Х"
Снимка: БГНЕС

Властите в САЩ издадоха първия паспорт с обозначение „X“ на мястото, където се отбелязва мъжки или женски пол. Това се счита за част в признаването на правата на хората, които не се идентифицират като мъже или жени, съобщи Държавният департамент, цитират от CNBC.

Защитата на правата на ЛГБТ общността е едно от обещанията на президента Джо Байдън и е рязък завой от политиките на предшественика му Доналд Тръмп.

Според специалния дипломатически пратеник на САЩ за правата на ЛГБТ Джесика Стърн така САЩ били напълно актуални към новата реалност, в която имало "по-широк спектър от човешки полови характеристики".

Властите не уточняват на кого е издаден паспортът и отказаха да потвърдят дали е на Дана Зийм- интерсексуална жителка на Колорадо, която води съдебна битка от 2015 г.

На Зийм беше отказано издаването на паспорт, тъй като в заявлението за него не бе попълнил мъж или жена е. Според съдебните документи по делото й Зийм е написал „интерсекс“ над полетата с „M“ и „Ж“, и вместо това е поискал маркер за пол „X“ в отделно писмо, пише БГНЕС.

Зийм е роден с "неясни физически полови характеристики", но е отгледан като момче и е претърпял няколко операции. Той служи в армията като мъж, но по-късно се идентифицира като интерсексуален.

Още през юни източници от Държавния департамент обявиха, че властите все повече се приближават към идеята да въведат графа за трети пол. Заявлението за паспорт и актуализацията на системата за личните данни с добавяне на опцията за обозначение „X“ все още трябва да бъдат одобрени от Службата за управление и бюджет, която одобрява всички правителствени формуляри, преди да могат да бъдат издадени.

Отделът вече също така позволява на кандидатите сами да избират своя пол като мъж или жена, като вече не се изисква от тях да предоставят медицинско удостоверение, ако полът им не съвпада с този, посочен в другите им документи за самоличност.

Съединените щати са поредната страна след Австралия, Нова Зеландия, Непал и Канада, която позволява на своите граждани да посочват в паспортите си пол, различен от мъжки или женски.

От Държавния департамент обявиха, че от началото на 2022 година тази опция ще бъде избираема масово за паспорти и актове за раждане и за американци зад граница.


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
4
 
! Отговори
т4 преди 1 месец
Няма изненади, просто до тук ни докара капитализма и консумативното общество. Когато хората вече съвсем се отдалечиха от духовното и се побъркват все повече. Физичния свят не е единствения, има и духовен и те трябва да се балансират. Не говоря въобще за религия, щото там е пунтамара
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦИОНИСТКО-РЕПТИЛСКАТА САТАНИСТКА КЛОАКА -САЩ ЗАТЪВАТ ВСЕ ПО ДЪЛБОКО В СОБСТВЕНИТЕ СИ КАШЕРНИ НЕО-ЛИБЕРАСТКИ И ГЛОБАЛИСТКИ ФЕКАЛИИ
105
1
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Гнус бря !
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опасен прецедент... Това как ще минава международни граници, през държави, които не признават подбни уродШТини?
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От средата на 90-те някъде започнаха да се раждат тези които се определят с ,,Х'',а към краят на 2010г.,стана масово явление в целият свят и всички държави.Най зор ще видят по страните изповядващи ислям.След около 100-150 години не знам кой ще е дискриминирания? Но едно е ясно.Ако се роди такова дете сега,определено ще е проблем,както за него,така и за семейството.Виж,в по-свободните държави вече се приемат закони защитаващи правата им,но това не е на всякъде.
102
0
 
8
 
! Отговори
Феликс преди 1 месец
Това не е нещо ново -Борат в полето "секс" винаги пишеше : да!
101
0
 
15
 
! Отговори
. преди 1 месец
Дано Йеуоустоун се произнесе скоро правилно ли е това или не!
100
1
 
24
 
! Отговори
преди 1 месец
Аз разбрах, че това им бил най - големият проблем. Инфлацията, безредието пограниците и липсата на доставки не били нещо сериозно, но това какъв пол ще пошеш в паспорта е нещо от изключителна важност което трябва да се реши веднага !
99
0
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Извращенията стават законни в - сащ
98
0
 
16
 
! Отговори
българче преди 1 месец
Как ще ги стигнем американците? Натам ни води правителството, за да могат в паспортите си спокойно да поставят обозначение X на мястото, където се отбелязва мъжки или женски пол.
97
0
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
Да дават паспорти с подобни зографисани стейтмънти, но само на онези, които са се родили с аномалии, т.е. без дупка или висяща паламарка. Това е приемливо, но не и на разни дрогирани и безмозъчни сбърканяци настояващи да си сменят пола, даден по волята на Небесата и постоянен от раждането до смъртта.
96
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът се е родил без ясно разграничими гениталии - нито мъжки, нито женски. Имахме и такъв случай в България. В този случай разбирам искането, разбирам и съдебното решение. За съжаление, този прецедент ще се използва от всякакви объркани хора с нормални полови органи да се описват в официалните си документи както им скимне и да превърнат отклоненията си в нещо нормално.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трийте бе! Хората "х"- джаджи вече разрешават, а вие коментари триете тука !?
94
3
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Това е тотална извратенящина! Да ви пи-.-м на демокрацията!
93
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чак се разбрах какво значи "Х"-мен от холивудските филми, ...
92
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова защита на правата на човека - правото да си извратен.
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, реално ако човека наистина е роден с два полови органа тогава нормално да е неопределен. Недоволството е насочени към тези, които са се родили със съответния пол, пък после били решили, че не им харесва.
90
0
 
26
 
! Отговори
Кака ви преди 1 месец
Всички звезди и звездички от Холивуд не спираха да демонстрират какви привърженици на демократите са - снимки в инстаграм, позиране на Дженифър Анистън, *** Лонгория, Шарън Стоун, Кардашияните, масово. Иначе сатанистите ще им спрат паричките
89
2
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЗАПАДНЯЦИ ВЕЧЕ ЕМИГРИРАХА ТУК И КАЗВАТ, ЧЕ СМЕ ОТЛИЧНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ??? КАГА ЩЕ НИ СТИГНАТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ???
88
1
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
АКО ПОЛ МЪЖ ОТИДЕ В ДАМСКАТА ТОАЛЕТНА, ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ Е ПОЛ Х И МУ СЕ ОТНЕМАТ ПРАВА!!!!!!ДАЖЕ МОЖЕ ДА ГИ СЪДИ.