Част от US подводниците от метал с фалшифицирани тестове

Представяни са неверни данни за здравината и якостта на стоманата
10 ное 2021 15:43, Елка Василева
29
Част от US подводниците от метал с фалшифицирани тестове
Снимка: архив, БГНЕС

Военноморските сили на САЩ засилват наблюдението си над подводниците на страната, след като стана ясно, че бивш металург от компанията, която доставя стомана за направата им, е фалшифицирала тестовете на метала, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Според министерството на правосъдието 67-годишната Илейн Томас се е признала за виновна за представяне на неверни данни за здравината и якостта на стоманата и това е продължило над 30 години.

Томас е бивш директор по металургичната дейност в леярна в щата Вашингтон. Фирмата е основен снабдител на компании като „Дженерал Дайнамикс“, които изграждат корпусите на подводниците.

Министерството на правосъдието посочва, че при тестовете около половината от отливките не са отговаряли на строгите изисквания за параметри. Фалшификацията е била разкрита през 2017 година от служител на металургичната фирма.

От военноморските сили не коментираха развитието по делото, но заявиха, че са взели мерки, за да гарантират безопасната работа на подводниците.

Около 40 от съдовете, произведени в периода между 1985 и 2017 година, все още са на служба.

Очаква се присъдата срещу Илейн Томас да бъде произнесена през февруари. Тя е заплашена от затвор до 10 години и 1 милион долара глоба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да са им честити на австралийците американските ментетa подводници. Да живее вечна Франция! Шампанско!
25
0
 
1
 
! Отговори
Юрий Дудински преди 2 години
Заглавието не визира, че има подводници от неметали, а че част от щатските подводници са направени от калпав метал. Просто преводът е от гугъл преводач. А относно корупцията, тя е неделима част от капитализма.
24
6
 
0
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Защо не си извадиха Курск ,като са толкова велики промьишленики!Баси и простотията !
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasбв.....Абсолютно прав си за руското металознание и металургия. И за подготовката, която дават на студентите. Когато по прериите са топуркали огромни стада бизони, в Урал разни "промышленники" са създавали страхотни стомани. Разгадали са и тайната на древния "булат". Затова днес руските подводници държат всички рекорди, като мисля, този за дълбочината на потапяне най-много пасва на темата!Е, част от подводниците им са не от стомана, а от титан, но това е друга тема.
22
0
 
6
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 2 години
Далеч си от истината. Щатите заложиха на свръхскъпите си кериъри, разкарват ги по океани и морета да плашат. Оказа се, че тези огромни железа могат да бъдат уязвими от дребни корабчета, като руските ракетни катери тип Буян и Каракурт. С по 800 т водоизместимост и две ракети "Калибр". Или от подводници от всички класове - от гигантските ядрени до свръхтихите дизелови тип 636. Скоро руснаците ще изкарат новите тип "Хаски". Янките се изложиха и с есминеца "Замволт"- спряха производството му на 3 бр
21
1
 
9
 
! Отговори
Края на запада преди 2 години
Щото става дума за много, ама много пари! Натискали са я - фалшифицирала, нас ни натискат - ваксинираме се... Така стоят нещата в западната култура.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хванали някого по случайност, а производителите го правят, защото имат нужда от пари, системата е такава. Единствени в досегашната история в бившия вече СССР си позволяваха да правят по здраво от колкото е нужно по документи и накрая фалираха. И ние бяхме така, и по старите помнят. Скоро ползвахме едни стари български винкели, уж 40х40х4мм но измерих един с шублера, той дебел 4,25мм. Я сега намерете някъде дали има и 4мм
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През последните 30 години "качество" е *** дума - работи се по китайски маниер , всичко е долнокачествено , но пък скъпо ... Накрая ще платим ужасяваща цена за това ...
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм,странно малко коментари?Вчера статията за хиперзвуковата ракета на русите,която не достигнала предвидените 5Мах.а "само" 4!!(скороста на звука)-100 коментара плюеха руснаците :)Няма го "лауреата" с димящия Кузя,няма ги "***"/"боярщници" и т.н.?Айде бе,няма ли да пишете че не правят коли/хладилници и т.н.?Само за инфо-маневриращ проектил с скорост 4Мах е сигурна гибел,към каквото и да е насочен!Колите ще им ги носят на ръце,хахаха!30г.калпави метали в подводници-не е истина!
17
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремиковци означаваше Суверенитет, затова го срутиха. В съвременния свят ако не можеш да си произведеш арматурното железо и ламарината за покрива, си нула. Какво остава за едрогабаритни отливки, корпуси на машини и прочие.
16
25
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Хайде не се радвайте толкова. Това, че някой е търсил и намерил под вола теле не значи, че Щатите не са, а и най-вероятно ще останат, най-силните ВМС в историята на Света.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А после ХЕИ ни гони за фалшиви зелени сертификати. Я да погнат янките малко. Каква е тази стомана от друга несертифицирана марка.
14
6
 
20
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Кремиковци беше много силен завод, жалко, че го подариха на парашутиста Томов, който нищо не разбираше ни от металургия, ни от търговия с метали. Нормално за незапознат с работния процес. В годините след Митал, Кремиковци бе оставен на самотек и генерираше печалби под ръководството на истински металурзи. Жалко, че Ботко пожарникаря също не разбираше нищо от политика и затри едно от най-силните пера на българската икономика. Не им се сърдя, толкова си могат.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от US подводниците от метал,другата част от дърво ли са?
12
5
 
17
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
В САЩ мегалургията е много охлювска. Баща ми работеше в Гардо Америстийл в Нъ Джърси и напусна защото това там на фона на 10 години стаж в Кремиковци му се струвало като да го върнат в детската градина. В този ред на мисли е нормално да се фалшифицират документи за качество. Имат желание, но следват твърде сляпо наръчници, следствие на липса на добра теоритична и практическа подготовка. И до ден днешен училите в МИСиС 80те и 90те са металурзите с най-богат опит и познания в областта на металите.
11
4
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
БНА да си вземе бележка. Предполагам,че всенеидещите заръчани от престъпните ГЕРБ самолети са направени от кашкавал втора употреба.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
q vij ti otkyde ide korupciqta
9
5
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
След този ужас,който,не без съучастието на руснаците,американците наложиха в глобален план...Аз наистина не разбирам,защо Китай просто не взривят САЩ. Друг сценарий,който би ми харесало е виетнамците да ги превземат със салове. Сто процента сигурно е,че са в състояние. Съединени Аварски Щати. Убийци!
8
7
 
28
 
! Отговори
Господи прости преди 2 години
Варел от Самоковска тенекия....С екипаж от 1/3 трансджендъри. Една трета от X пол. А останалите 36 различни ЛГБТИ общества. Майко мила....и тези ще ми плашат Русия с война !?
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не стават за високите изисквания на Пентагона, вместо за скрап дайте някоя подводница, ако не за друго, поне ще ни завиждат сърби и македонци.