Ще каже ли Белият дом "сбогом" на Камала Харис?

Рейтингът й е ударил дъното
17 ное 2021 20:07, Нели Христова
82
Ще каже ли Белият дом "сбогом" на Камала Харис?
Снимка: БГНЕС

След като новата администрация встъпи в длъжност, повсеместно се появиха спекулации, че Харис рано или късно може да стане следващият президент, като се имат предвид въпросите около способността на Байдън да изпълнява задълженията си. Тъй като тя е първата жена, която заема този пост, а също и цветнокожа, за някои изглеждаше дори по-популярна от действащия президент.

Не така обаче стоят нещата в момента.

Все по-упорито в кулоарите на властта се говори, че отношенията между сегашния президент на САЩ Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис са достатъчно лоши, за да доведат до нейното уволнение, въпреки че Белият дом не иска да създава впечатление, че между двамата има разрив, се казва в предаването “The Five” на „Фокс Нюз“.

"Това е едно от онези неща, при които Белият дом очаква да не вярвате на това, което виждате. Със сигурност може да се каже, че проблем има. Ние знаем това. Те свикаха заседание на кабинета за първи път от три месеца миналия петък в деня, в който Камала Харис дори не беше в страната", заяви водещата Дана Перино, като добави, че историята за противоречието "започна да излиза".

Други водещи отбелязаха, че Белият дом се е опитал да опровергае слуховете, като говорителката Джен Псаки написа в Туитър, че вицепрезидентът е не само важен партньор на президента, "но и смел лидер, който се е заел с ключови, важни предизвикателства пред страната - от правото на глас до справянето с първопричините за миграцията и разширяването на широколентовия достъп".

Споменат беше и скорошен репортаж на кореспондента на „Фокс Нюз“ Чад Пърграм, в който той заявява, че "в Конгреса подготвят нещо, което не са правили от много, много години - става въпрос за процес, по който се преминава към утвърждаване на нов вицепрезидент". По-късно Пърграм заяви в подкаст, че е получил писмо с призив да "започне да се запознава с процеса на утвърждаване не само в Сената, но и в Камарата на представителите за вицепрезидент".

Заемайки поста през януари, Харис стана не само първата жена вицепрезидент, но и първата жена, която не е от бялата раса, заемаща този пост. Като отражение на големите надежди, които големи кръгове от разтревожени американци възлагат на нея, тя дори беше поставена на корицата на списание "Тайм".

Скоро след като имиграционната криза по границата започна да придобива безпрецедентни размери, Харис беше определена за представител на президента по този въпрос. Освен това ѝ бе възложено да се занимава с изборни въпроси, по-специално да насърчава спорната реформа на избирателните права. Трудността на тези въпроси и предприетите мерки са толкова непопулярни сред много републиканци и други части на политическия естаблишмънт, че някои дори спекулираха, че нарочно ѝ се възлагат трудни задачи, за да я сринат. Критики се появиха и след редица външнополитически инициативи на Харис като неотдавнашното ѝ пътуване до Франция.

Проучване на общественото мнение от миналата седмица показа, че рейтингът на Харис е ударил дъното - едва 28% подкрепят вицепрезидента, като при Байдън картинката също не е розова - 38% одобрение.

След редица неуспехи, особено по отношение на имиграционната политика на САЩ, редица бивши и настоящи помощници на Харис заедно с членове на администрацията, демократи и други официални лица разкритикуваха в интервюта за Си Ен Ен вицепрезидента, заявявайки, че тя "не е подготвена" за своите задължения. Според някои източници, самата Харис също се е оплакала, че се чувства „ограничена в политическата си дейност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
10
 
! Отговори
Snorky преди 2 години
Статията е музика за ушите ми.
15
8
 
19
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Ей българино,престани да се занимаваш с тази измислена държава Америка,зад " океанска" на М....а си на географията и погледни своята си държава!Престани да се кланяш и бъдеш чуждо поклонник!-:(
14
9
 
9
 
! Отговори
пффф преди 2 години
Мале мале, драскачите от днеса цитират фокс нюз. ХАХАХАХ
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На няколко пъти в дементни епизоди Байдън я нарече президент! Не съм виждал негови разговори с други лидери. Според мен е абсолютно неадекватен, но все още може да чете каквото му се напише.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше земе за бела да я проводи пocpaниk тука... ...и изведнъж Лозан е президент, еггасси !
11
4
 
20
 
! Отговори
Господин Господинов преди 2 години
Не само, първата жена вице президент, но първата цветнокожа на този пост. Ало, аФторе, тафтология, можебиедвалине?
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аеее как може се кааш Камила уе ..уахаухахууахахуаххауаххуахуа
9
6
 
38
 
! Отговори
Кой им ... в гащите преди 2 години
Демократите "издигнаха" (по-точно им ги спуснаха, хъ-хъ) възможно най-нелепата двойка президент-вицепрезидент. Бързичко изкуфяващ дедик с либерастки тюрлюгювеч в главата и невежа и некомпетентна патица, взета само за цвят и в буквалния, и в преносния смисъл. За по-малко от година пролича, че и двамата не са на този свят и не разбират какво правят. После "що тъй ни пада рейтингът, такива сме симпатяги". Ами не са.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е американската Караянчева.
7
4
 
27
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Ха хааах..Ам той " белият дом" май скоро ще каже Чао Сам на себе си!-:)))
6
5
 
19
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 1,2 и 3....опрайхте нещата тука, като гласувахте правилно...и сега опавяйте и клетниците отвъд океанот
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По бащина линия Камала е потомка на черни робовладелци от Ямайка
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината Байдън надмина очакванията ми. Мислех, че за 1 година ще донесе пълна разруха на САЩ, но това не се състоя. Без ирония - опитен играч, умее да лавира и да намира баланс. Колкото до Камилата - има невероятно отблъскващо излъчване и елементарни БЛМ/ЛГБТИ послания.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Камала ще я бутат за президент до последно, въпреки, че американците не могат да я гледат.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърта му се чини
1
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там са пълен цирк като тука :)